Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Is de Kiwi klaar om de Aussie te overtreffen? AUD/NZD
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Is de Kiwi klaar om de Aussie te overtreffen? AUD/NZD

  De RBA verhoogde eerder vandaag de rente met 50bps om de cash rate op 1.85% te brengen. De Aussie ging echter van de hand toen de RBA zei dat ze nog steeds van plan is om de rente in de toekomst te verhogen, maar dat er geen vooraf bepaald pad is voor de toekomst. Bovendien merkte het bestuur op dat "de omvang en timing van toekomstige renteverhogingen zal worden bepaald door de binnenkomende gegevens en de beoordeling door het bestuur van de vooruitzichten voor de inflatie en de arbeidsmarkt". Met andere woorden, net als de ECB en de Fed zal de RBA geen "forward guidance" geven.

  Over een paar uur zal Nieuw-Zeeland zijn Q2 Employment Change bekendmaken. Verwacht wordt een stijging van +0,4% tegenover een kwartaalcijfer van +0,1%. Daarnaast wordt verwacht dat de werkloosheid zal dalen van 3,2% in het eerste kwartaal naar 3,1% in het tweede kwartaal. Als het werkloosheidscijfer uitkomt zoals verwacht, zal het een nieuw laagterecord voor Nieuw-Zeeland zijn. Op 12 juli verhoogde de RBNZ voor de derde opeenvolgende keer de rente met 50bps en bracht daarmee de Official Cash Rate op 2,50%. Bovendien bedroeg de Nieuw-Zeelandse CPI voor Q2 7.3% YoY tegenover 6.9% YoY in Q1.

  Op weekbasis evolueert AUD/NZD sinds 2013 in een ordelijk kanaal naar beneden (groene trendlijnen). In de week van 2 mei brak AUD/NZD echter boven de bovenste dalende trendline en boven de highs van de week van 17 augustus 2020. Sindsdien is het pair langzaam doorgegaan met het maken van hogere highs en hogere lows, waarbij het vorige week de highs van augustus 2018 nabij 1.1176 uitschakelde.

  Weekgrafiek AUD/NZD (bron WHS Webtrader)

  AUD/NZD 1W


  Let echter op wat er gebeurt op het kortere dagelijkse timeframe. AUD/NZD heeft een stijgende wig gevormd boven de bovenste trendlijn van het lange termijn kanaal (groene trendlijn), maar is er vandaag onder geklommen. (Op het moment van dit schrijven is de koers terug binnen de wig gekomen.) Merk ook op dat de koers een serie van 3 hogere highs heeft gemaakt, terwijl de RSI een serie van 3 lagere highs heeft gemaakt. Dit is vaak een teken van een ommekeer. Indien AUD/NZD lager blijft bewegen, is de volgende steun onder de onderste stijgende trendlijn van de stijgende wig de bovenste dalende trendlijn van het lange termijn kanaal (groen) nabij 1.0925. Het doel voor het doorbreken van een stijgende wig is een 100% retracement. Dit is ook het volgende steunniveau op 1.0825. Als de huidige steun standhoudt, ligt de eerste weerstand bij de piek van 27 juli tot 1.1198. Daarboven kan AUD/NZD naar de 127.2% Fibonacci extensie van de highs van augustus 2020 tot de low van september 2021 nabij 1.1252, dan de highs van 2017 op 1.1290.

  Daggrafiek AUD/NZD (bron WHS Webtrader)


  Hoewel de RBA de rente met 50bps verhoogde, kwam ze ook met een minder agressieve verklaring dan verwacht tijdens haar vergadering in augustus, waardoor de Aussie terugviel. Nieuw Zeeland zal over een paar uur haar Q2 Employment data publiceren. Als het banenrapport sterker is dan verwacht, zal het dan tijd worden voor de Kiwi om de Aussie te leiden? De technische daggrafiek van AUD/NZD lijkt het mogelijk te maken. Hou de lows van vandaag in de gaten voor bevestiging van een uitbraak uit de stijgende wig.

  "Ik ben niet hier gekomen door het te wensen of te hopen, maar door ervoor te werken!"

  - Estée Lauder -
  Last edited by Forex Trader; 03-08-2022, 21:34.
Working...
X