Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Euro zakt weg na 50bps-verhoging door ECB
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Euro zakt weg na 50bps-verhoging door ECB

  Zoals eerder gezegd, was er veel onzekerheid over de vraag of de Europese Centrale Bank vandaag zou opteren voor een renteverhoging van 25 of 50 basispunten, wat betekende dat de euro sterk zou bewegen op basis van het besluit omdat de markt onzeker was.

  Welnu, de euro schoot omhoog nadat de ECB had besloten de belangrijkste depositorente met 50 basispunten te verhogen tot nul, en een nieuw instrument introduceerde om "ongerechtvaardigde, wanordelijke marktdynamiek" tegen te gaan. Maar tijdens de persconferentie verdampten al die winsten.

  De ECB heeft aangegeven dat een verdere normalisatie van de rentetarieven "passend zal zijn".

  Click image for larger version Name:	The force PNG.png Views:	0 Size:	460.9 KB ID:	4556Sommigen zouden aanvoeren dat het een beetje onvoorzichtig was van hun kant om de rente met 50 basispunten te verhogen, gezien het feit dat zij al die tijd voor 25 basispunten hadden gecommuniceerd. Maar wat die beslissing werkelijk veranderde was drieledig:
  • Ten eerste betekende de recente zwakte van de euro dat de eurozone nu meer inflatie importeerde dan het geval zou zijn geweest als de eenheidsmunt sterker was geweest. Dit heeft de haviken er zeker toe aangezet om vandaag aan te sturen op een verhoging met 50 basispunten.
  • Ten tweede klom de CPI in de eurozone in juni naar een nieuwe recordhoogte van 8,6% j-o-j, een sterke versnelling ten opzichte van de 8,1% in mei. Ze kunnen het zich gewoon niet permitteren om gewoon te blijven toekijken hoe de inflatie blijft versnellen.
  • Ten derde hebben alle andere centrale banken gekozen voor grotere verhogingen dan verwacht. De ECB moest verrassen, anders zou de euro gekelderd zijn - en dat konden ze niet riskeren.

  Het gezond verstand heeft dus de overhand gevierd. Lagarde probeerde er geen dovish draai aan te geven toen ze de persconferentie van de ECB begon, hoewel de euro al zijn eerdere winsten verloor toen ze onder druk werd gezet over het nieuwe beleidsinstrument - het transmissiebeschermingsinstrument. .

  Tijdens haar persconferentie bevestigde president Lagarde dat alle landen in aanmerking zullen komen voor TPI, en dit zijn de vier landencriteria om hiervoor in aanmerking te komen:
  1. Naleving van de fiscale EU-voorschriften

  2. Afwezigheid van ernstige macro-economische onevenwichtigheden

  3. Duurzaamheid van belastingen/schulden

  4. Gezond en duurzaam macrobeleid  De ECB beslist nu welk land fiscaal solvabel is en een gezond beleid voert. Het is een gevaarlijk terrein om in te stappen. Hoe zit het met Italië? Zal het aan deze criteria voldoen? Dit kan de aandelenmarkten verontrusten en de belangrijkste indexen omlaag sturen.

  De EUR/USD steeg samen met de andere europaren, met name de EUR/JPY, en daalde vervolgens tijdens de persconferentie van de ECB.

  Uursgrafiek EUR/USD (bron WHS Webtrader)


  "Zelfvertrouwen is niet "Ik zal winst maken op deze trade." Zelfvertrouwen is "Het komt wel goed als ik geen winst maak met deze handel".

  - Yvan Byeajee -

  Last edited by Forex Trader; 27-07-2022, 17:03.

 • #2

  EUR/CHF daalt verder


  De euro heeft opnieuw een zware sessie achter de rug en daalde in alle sectoren. Onder de belangrijkste pairs daalde de EUR/CHF met meer dan 1% naar het laagste punt sinds 2015 en leidde daarmee de andere eurocrosses omlaag. De EUR/JPY was 0,9% slechter af, terwijl de EUR/GBP 0,8% lager noteerde. De angst voor een recessie neemt toe in Europa door een energiekrapte. De zwakte van de eenheidsmunt werd gedreven door de dalende obligatierendementen toen de zorgen van beleggers over de gezondheid van de economie toenamen. Nog geen week na de groter dan verwachte renteverhoging door de Europese Centrale Bank, zagen we de Duitse 10-jaars bund yield weer onder de 1% dalen.

  Het ziet ernaar uit dat Rusland de gasstromen naar Europa op een minimaal niveau wil houden nu de impasse rond Oekraïne voortduurt. Het gebruikt zijn gasvoorziening als een wapen om druk uit te oefenen op de Europese Unie in verband met haar strenge sancties tegen Rusland. Beleggers vrezen dat de recessie in de eurozone meer dan mild zal zijn en de ECB ertoe kan nopen de renteverhogingen zeer binnenkort stop te zetten, net nu ze de verkrappingscyclus heeft ingezet.

  Ondertussen blijft de frank een veilige haven voor beleggers. De Zwitserse nationale bank dacht niet langer dat de frank overgewaardeerd was toen ze vorige maand haar referentierente sterk verhoogde. Een sterkere munt zal het effect van de inflatie wat helpen temperen. Het was een slimme zet van de SNB.

  Daggrafiek EUR/CHF (bron WHS Webtrader)

  EUR/CHF 1D


  Nu de EUR/CHF onder het 127.2% Fib-extensieniveau rond 0.9825 is gebroken, zou elke hertest vanaf daaronder de verkopers het moeten zien verdedigen en het pair naar nieuwe lows sturen. Het volgende doel vanaf hier is de 161.8% Fib-extensie op 0.9636.

  GBP/USD tonen mogelijke tekenen van bodeming


  De Cable is uit een dalend wigpatroon gebroken, ondanks alle politieke onzekerheid in het VK en in afwachting van het FOMC-rentebesluit.

  Daggrafiek GBP/USD (bron WHS Webtrader)

  GBP/USD 1D


  Het is interessant om op te merken dat de kopers klaarblijkelijk zijn ingestapt om dat lange-termijn handvat van 1.20 te verdedigen, waarbij de prijs niet in staat was om er overtuigend onderdoor te breken.

  Dit is mogelijk een belangrijke ontwikkeling vanuit een technisch oogpunt.

  Maar laten we afwachten of er acceptatie zal zijn boven deze niveaus. Er is wat meer bevestiging nodig en wat verdere tekenen van een dollartop, dan kunnen we met enig vertrouwen op zoek gaan naar long handelsideeën.

  Comment

  Working...
  X