Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Zal EUR/AUD lager blijven breken?
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Zal EUR/AUD lager blijven breken?

  Wanneer de ECB over minder dan 24 uur bijeenkomt, zal zij beslissen of zij de rente met 25 of 50 basispunten verhoogt. Daarnaast zal zij een nieuw instrument voor de aankoop van obligaties onthullen, dat de vervallende opbrengsten van haar obligatiebezit (uit haar eerdere programma's voor de aankoop van obligaties) zal herinvesteren in obligaties van perifere landen in de eurozone waarvan de rente sneller stijgt dan de rente van de kernlanden van de eurozone (d.w.z. Italiƫ). Maar de kernvraag voor EUR/AUD is: "Zal de ECB havikistischer zijn dan de RBA? De RBA verhoogde de rente met 50bps voor de tweede opeenvolgende bijeenkomst en bracht de rente op 1,35%. In de notulen van de RBA-vergadering van 5 juli stond dat "het niveau van de rentetarieven nog steeds erg laag was voor een economie met een krappe arbeidsmarkt en die een periode van hogere inflatie tegemoet gaat". Hoeveel zal de RBA verhogen tijdens haar volgende vergadering op 2 augustus?

  EUR/AUD was aan het dalen sinds 4 februari, toen de koers 1.6225 bedroeg. Het pair maakte een intraday low op 1.4320 op 4 april. EUR/AUD veerde daarna op in een stijgend wigpatroon naar het 50% retracement van de beweging en hield stand onder horizontale resistance op 1.5354 op 1 juli. Sindsdien is het pair lager blijven bewegen en brak op 7 juli onder de onderste trendline van de wig bij 1.4970. Vandaag bereikte de EUR/AUD haar laagste level sinds 5 mei bij 1.4750. Het doel voor de breakdown van een stijgende wedge is een 100% retracement, of bij 1.4320.

  Daggrafiek EUR/AUD (bron WHS Webtrader)

  EUR/AUD 1D


  Op een 240-minuten timeframe nadert EUR/AUD steun op het 61.8% Fibonacci retracement level van de lows van 5 april tot de highs van 1 juli, nabij 1.4726. Daaronder kan de prijs dalen naar horizonale steun op 1.4600 en 1.4489, alvorens te dalen naar de low van 5 april op 1.4320. Wanneer de EUR/AUD echter terugkaatst, ligt de eerste weerstand op de highs van 11 juli bij 1.4979. Daarboven kan de prijs bewegen naar een samenvloeiing van weerstand op de stijgende trendlijn van de stijgende wig en horizontale weerstand bij 1.5061, en dan de highs van 5 juli bij 1.5245.

  EUR/AUD beweegt zich sinds 7 juli lager uit een stijgende wig. Zal het lager blijven gaan? De volgende beweging kan afhangen van hoe hawkish de ECB is tijdens de komende vergadering over het rentebesluit.

  4-uursgrafiek EUR/AUD (bron WHS Webtrader)

  EUR/AUD 4H


  "Het geheim van winnen of verliezen op de beurs, is zo weinig mogelijk te verliezen als je aan het verliezen bent."

  - William J. O'Neil -
Working...
X