Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
RBA vooruitblik: wat nu voor de AUD/USD
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • RBA vooruitblik: wat nu voor de AUD/USD

  Volgende week dinsdag komt de RBA opnieuw bijeen en er wordt algemeen verwacht dat zij de geldrente zal verhogen. De belangrijkste vraag zal opnieuw zijn met hoeveel.

  Achter de renteverhoging van 50 bp die de RBA in juni doorvoerde, gingen zorgen schuil over de hogere inflatie en het "nog steeds zeer lage renteniveau". Sinds het besluit van juni heeft de RBA haar inflatieverwachtingen niet één maar twee keer naar boven bijgesteld en verwacht zij nu een inflatiepiek rond 7%.

  In weerwil van de verwachtingen dat een hogere inflatie de RBA ertoe zou kunnen aanzetten het voorbeeld van de Federal Reserve te volgen en de rente met maar liefst 75 bp te verhogen, zei gouverneur Lowe vorige week dat de Raad van Bestuur tijdens de bijeenkomst in juli alleen de verdiensten van een renteverhoging met 25 bp of 50 bp in overweging zou nemen.

  Reserve Bank of Australia

  De gouverneur zei ook dat om te bepalen of een verhoging met 25 bp of 50 bp het meest gepast is, " zal de Raad van Bestuur nauwlettend toezien op de ontwikkelingen in de wereldeconomie, de evolutie van de arbeidskosten en hoe de gezinsuitgaven reageren op de hogere rente ".

  De beter dan verwachte detailhandelsverkopen in mei (0,9% mkb vs 0,4% verwacht) wijzen erop dat de gezinsbestedingen veerkrachtig blijven ondanks de hogere rente en de lagere huizenprijzen. In combinatie met de aanstaande stijging van het minimum met 5,2% is de kans op een renteverhoging met 50 bp groot.

  Bovendien vormen de ontwikkelingen in de wereldeconomie, met onder meer een stijgende inflatie en havik-gezinde centrale banken, het sluitstuk van een renteverhoging met 50 bp volgende week.

  De hier geschetste visie blijft dan ook gericht op een renteverhoging met 50 basispunten in juli, gevolgd door renteverhogingen met 25 basispunten in augustus, september, oktober en november, waarmee de contante rente op 2,35% zou uitkomen. Dit is aanzienlijk minder dan de 3,35% die momenteel op de rentemarkt wordt genoteerd.

  Wat betekent dit voor de AUDUSD?
  Op dit moment wegen de recessievrees en de dalende metaalprijzen op de lokale eenheid en overschaduwen ze de RBA-vergadering van volgende week.

  Bovendien is de FOMC-vergadering van 27/28 juli nog maar een maand van ons verwijderd. De verwachting is dat de rente met nog eens 75 bp zal stijgen, waardoor de Feds Fund-rente tussen 2,25 en 2,50% zal komen te liggen. Yield differentials zullen stevig in het voordeel van de US-dollar blijven.

  Technisch gezien laat het onvermogen van de AUDUSD om weg te rijden van de kritische .6850/30 steunzone, de AUDUSD kwetsbaar voor een diepere daling naar .6500c. Aan de bovenkant is het niveau om in gedachten te houden de .7070 high van 16 juni.

  Daggrafiek AUD/USD (Bron: WH SelfInvest Webtrader)

  AUS/USD 1D

  Verhandel Valutaparen met deze gratis trading demo

  "Zelfs de intelligente belegger zal waarschijnlijk veel wilskracht nodig hebben om niet met de massa mee te lopen."

  - Benjamin Graham
Working...
X