Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
USD/JPY handelt naar nieuwe hoogste punt in 24 jaar! Zal het zo door blijven gaan?
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • USD/JPY handelt naar nieuwe hoogste punt in 24 jaar! Zal het zo door blijven gaan?

  Vorige week kwam de BOJ bijeen voor zijn rentebesluit. De verwachting was dat de rente ongewijzigd zou blijven, maar niet al te veel mensen hadden verwacht dat BOJ-gouverneur Kuroda een dovish standpunt zou innemen. Naast het herbevestigen van de toezegging van de BOJ om de rentecurve te beheersen en dagelijks obligaties aan te kopen, zei Kuroda ook dat de centrale bank extra verruimende maatregelen zal nemen als dat nodig is! Dit in tegenstelling tot veel centrale banken over de hele wereld die momenteel hun monetaire beleid verkrappen. Op maandag veranderde hij van toon toen hij premier Kishida ontmoette en zei dat de recente snelle bewegingen van de yen ongewenst waren. Het kwaad is inmiddels gedaan. Kuroda, Kishida en de Japanse minister van Financiën Suzuki hebben maandenlang geprobeerd de yen omhoog te praten. En hoewel ze daar een tijdje succes mee hadden, bereikte USD/JPY vandaag het hoogste niveau sinds 1998, waarbij het de highs van 2002 op 135.16 uitschakelde.

  Wat kan het pair lager doen bewegen? ALS BOJ werkelijk ingrijpt in de markten, zou de Yen snel hoger bewegen, waardoor USD/JPY lager zou bewegen. Bovendien getuigt Fed-voorzitter Powell morgen voor de Senate Banking Committee. Elk nieuw, minder havikistisch commentaar zou de US-dollar lager kunnen doen bewegen. Bovendien is de correlatiecoëfficiënt tussen USD/JPY en de 10 Year US Yields +0.91. Lezingen boven +0.80 worden beschouwd als sterke, positieve correlaties. Wanneer de US yields terugvallen, zou USD/JPY dus mee moeten bewegen. Tot slot, op vrijdag geeft Japan de CPI vrij. De verwachtingen zijn 2,3% j-o-j voor het hoofdcijfer en 2,1% j-o-j voor de kerncijfers. Als de werkelijke cijfers hoger uitvallen dan verwacht, zou USD/JPY kunnen terugkrabbelen.

  USD/JPY beweegt zich agressief hoger sinds medio maart, toen het 116.35 bereikte (niet getoond). Op 9 mei bereikte het pair een hoogste punt van 131.35, slechts 50 pips onder de weerstand uit 2002. USD/JPY trok daarna terug in een neerwaartse wigformatie. Op 31 mei brak het pair boven de bovenste trendline van het patroon en zette zijn opmars naar boven voort. Het pair bereikte op 14 juni de highs van 2002, maar de beweging mislukte. Tenminste, tot vandaag. USD/JPY staat vandaag bijna 160 pips hoger en bereikt het hoogste level sinds oktober 1998 bij 136.60. De eerste weerstand ligt bij de hoogste stand van oktober 1998 op 136.98. Daarboven ligt de horizontale weerstand van augustus 1998.

  Daggrafiek USD/JPY (Bron: WH SelfInvest Webtrader)

  USD/JPY 1D


  Merk echter op dat de RSI op het daily timeframe divergeert met de koers. Toen dit eind april/begin mei gebeurde, trok de koers zich terug in de dalende wigformatie. Zal dit opnieuw gebeuren? Zo ja, dan ligt de eerste steun bij de highs van 14 juni bij 135.47. Daaronder ligt het volgende supportlevel bij de lows van 16 juni en de vorige highs van 9 mei bij 131.33, en dan horizontale support bij 128.78.

  USD/JPY is uitzonderlijk sinds 31 maart. Zal het hoger blijven gaan? De volgende beweging voor het pair kan afhangen van Japanse fx-interventie, commentaar van Powell, Japanse CPI, of een overbought RSI.

  "Brede diversificatie is alleen nodig als beleggers niet begrijpen waar ze mee bezig zijn."

  - Warren Buffett -
  Last edited by Forex Trader; 27-06-2022, 17:40.
Working...
X