Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Stand van zaken: CHF, JPY en EUR
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Stand van zaken: CHF, JPY en EUR

  Japanse yen glijdt weg na inactiviteit BoJ


  Donderdag pleitten wij ervoor dat de Bank of Japan haar monetaire beleidskoers wijzigt, omdat het volgens ons moeilijk wordt om de enige centrale bank te blijven die nog steeds probeert de rente te onderdrukken. Het werd tijd dat zij zich aansloot bij de wereldwijde strijd tegen de inflatie, zoals de SNB donderdag deed en anderen al eerder hebben gedaan. Maar nee, de BOJ besloot zijn huidige monetaire beleidskoers ongewijzigd te laten, en dit zorgde ervoor dat de yen bijna alle stijgingen van de afgelopen dagen moest prijsgeven in afwachting van een verrassing.

  Het lijkt erop dat de Japanse centrale bank zich meer zorgen maakt over de groei dan over het doorschieten van de inflatie. De zwakkere yen zal de inflatie in Japan zeker verder opdrijven, maar het zal de Japanse export aantrekkelijker maken voor buitenlandse kopers.

  De BoJ had al lang geleden besloten dat de yen zou lijden. Maar niet veel mensen hadden verwacht dat de centrale bank de trend zou blijven keren na de scherpe depreciatie van de yen in de afgelopen maanden.

  In plaats daarvan, en ondanks andere grote banken die in de tegenovergestelde richting bewogen, hield de BOJ zijn ultralage rentetarieven aan, en gouverneur Haruhiko Kuroda herhaalde dat de BoJ geen beleidswijziging overweegt en dat de "beheersing van de rentecurve geen limiet bereikt".

  Het is dus weer terug bij af en de yen zal als gevolg wellicht verder terrein verliezen, aangezien het renteverschil met andere economie├źn blijft toenemen.

  Zal de markt geloven dat de BoJ in deze macro-omgeving zal doorgaan met het ultra-gematigde beleid? Dat valt nog te bezien. Het is ook mogelijk dat de overheid ingrijpt als de yen aanzienlijk verder verzwakt.

  Wat de iets langere termijn betreft, zal de rente in Japan waarschijnlijk hoe dan ook stijgen. Een zwakke munt betekent dat Japan inflatie zal blijven invoeren, vooral omdat de olieprijzen hoog blijven nadat ze de voorbije maanden de pan uit rezen. Als de prijsdruk verder toeneemt omdat de wisselkoers langdurig zwak blijft, zal de BoJ uiteindelijk de broekriem moeten aanhalen.

  SNB steelt de show


  In wat een bijzaak had moeten worden tussen de FOMC en de BOE, stal de rentebesluitvergadering van de Zwitserse nationale bank de schijnwerpers. Zij verhoogde de rente voor het eerst sinds 2007 niet met 25bps, maar met 50bps en sloot niet uit dat er nog meer renteverhogingen zouden volgen. Het feit dat de SNB zei dat de frank niet langer overgewaardeerd is, leidde tot een scherpe rally in CHF over de hele linie.

  CHF/JPY breekt naar nieuwe 2022 highs


  Een van de valutaparen om in de gaten te houden na het uiteenlopen van het monetaire beleid van de twee centrale banken is natuurlijk de CHF/JPY. Dit pair was al in een hogere trend, maar is na de actie van deze week doorgebroken naar een nieuwe high boven de piek van vorige week op 137.80. Dit level wordt nu de belangrijkste support om in de gaten te houden bij eventuele dips.

  Daggrafiek CHF/JPY (Bron: WH SelfInvest Webtrader)

  CHF/JPY 1D

  Test een gratis demo account van WH Selfinvest.

  Zoals de zaken er nu voor staan, lijkt het erop dat de CHF/JPY op weg is naar 140.00 en verder.

  USD/CHF op weg naar 0.95?


  In het licht van het verrassingsbesluit van de SNB, zou de USD/CHF verder omlaag kunnen gaan. Hij zal DIT trendlijntje rond 0.9640 moeten doorbreken om een nieuwe technische verkoop op gang te brengen:

  Daggrafiek USD/CHF (Bron: WH SelfInvest Webtrader)

  USD/CHF 1D


  EUR/CHF op weg naar pariteit?


  Een ander paar om in de gaten te houden is de EUR/CHF, na de verrassende verhoging met 50 bp door de SNB en de aanhoudende ellende van de euro door het gebrek aan economische groei, de hoge inflatie en het gebrek aan belangrijke steunpakketten van de ECB tegen de fragmentatie. De doorbraak van de EUR/CHF onder 1.0220 betekent dat we nu een lagere low hebben na een serie van hogere lows. Het 200-daags gemiddelde hield ook stand als weerstand. De lange- en kortetermijntrends zijn dus beide lager. De volgende doelen liggen op 1.0100, gevolgd door pariteit.

  Daggrafiek EUR/CHF (Bron: WH SelfInvest Webtrader)

  EUR/CHF


  "Risico ontstaat als je niet weet wat je doet."

  - Warren Buffett -
  Last edited by Forex Trader; 27-06-2022, 17:36.
Working...
X