Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Waarom EUR/USD's kortetermijnbias bearish zou kunnen omslaan onder 1.0640
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Waarom EUR/USD's kortetermijnbias bearish zou kunnen omslaan onder 1.0640

    Hoewel zowel de ECB als de Fed de rente in de tweede helft van het jaar zullen verhogen, wijzen recente krantenkoppen erop dat er meer reden is om de groei van de Amerikaanse economie aan te houden dan in Europa.

    Vorige week merkten wij op dat 's werelds meest verhandelde valutapaar aan het stijgen was binnen een bullish channel voor de nabije toekomst en op zoek was naar een hertest van belangrijke weerstand in het 1.0770 gebied. Zoals de bijgewerkte chart hieronder laat zien, heeft EUR/USD dat gebied inderdaad opnieuw getest, maar de bulls waren niet in staat om genoeg kracht op te brengen om het pair erboven te duwen.

    4-uursgrafiek EUR/USD (bron Tradingview)

    EUR/USD 4H


    EUR/USD is nu definitief uit dat kanaal gebroken en is binnen ongeveer 20 pips van vroegere weerstand-omgekeerde-steun in de 1.0640 zone. Het idee dat voormalige weerstandsniveaus, of plafonds op de koers, kunnen veranderen in toekomstige steunniveaus, of vloeren onder de koers, zodra ze worden doorbroken (en vice versa) wordt het polariteitsprincipe genoemd. In dit geval suggereert het dat een doorbraak onder het 1.0640 level de korte-termijn bias zou verschuiven naar bearish voor een beweging terug naar 1.0500. De 4-uurs RSI indicator van het pair is namelijk al gedaald tot het laagste niveau in meer dan twee weken, wat aangeeft dat de koopdruk snel aan het verdwijnen is.

    Vanuit een fundamenteel perspectief is de onmiddellijke katalysator voor de selloff van de EUR/USD vandaag beter dan verwachte economische cijfers uit de VS, waar zowel het ISM Manufacturing PMI-rapport van vanmorgen als het JOLTS job openingsrapport sterk waren. Ondertussen kan de beslissing van de Europese Unie om tegen het einde van het jaar de meeste Russische olie-invoer te verbieden, hoewel principieel, op korte termijn het effect hebben van een vertraging van de economische groei en een verdere verankering van de inflatie.

    Met andere woorden, terwijl zowel de ECB als de Fed de rente in de tweede helft van het jaar zullen verhogen, suggereren recente krantenkoppen dat er meer reden is voor aanhoudende groei in de Amerikaanse economie dan in Europa, en dat zou de greenback in de komende dagen op de voorste voet kunnen houden.





    "In deze business heb je zes van tien keer gelijk als je goed bent. Je zult nooit negen van de tien keer gelijk hebben."

    - Peter Lynch -
    Last edited by Forex Trader; 02-06-2022, 18:51.
Working...
X