Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
EUR/USD stijgt in aanloop naar inflatiecijfers VS
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • EUR/USD stijgt in aanloop naar inflatiecijfers VS

    EUR/USD steeg gisteren met 0.4% nadat zwakke Amerikaanse cijfers de angst voor een agressievere Federal Reserve temperden.

    Vandaag handelt het pair nabij een maandhoog punt op krimpende Fed/ECB divergentie. De USD koerst op een laagste punt in vijf weken.

    De aandacht verschuift nu naar de toespraak van ECB-voorzitter Lane, na een week van havikistische commentaren van ECB-functionarissen. Voor de zomer worden nu renteverhogingen verwacht en verschillende beleidsmakers zijn voorstander van een verhoging met 50 basispunten indien nodig.

    US PCE inflation data could pull the USD lower, when it shows inflation cooling to 4.9%, down from 5.2% as expected.

    Wat is de volgende stap voor EURUSD?
    EURUSD verlengt zijn opleving vanaf 1.0350, het dieptepunt van 2022. Het heroveren van de 20 sma en de bullish RSI houden kopers optimistisch voor verdere opleving.

    Kopers moeten door 1.0750, de 50 sma en de low van 14 april, om de bullish trend naar 1.0940, de high van 21 april, voort te zetten.

    Aan de andere kant kan er steun worden gezien op 1.0640, de high van 5 mei, waarbij een doorbraak hieronder de 20 sma op 1.0570 blootlegt. Een doorbraak hieronder zal 1.0460, de low van 19 mei, in het spel brengen.

    Daggrafiek EUR/USD (Bron: Stone X & TradingView)

    EUR/USD 1D

    Probeer een gratis trading demo van het NanoTrader platform






    "Geen fort is zo sterk dat geld het niet kan innemen."

    - Filosoof Marcus Tullius Cicero
Working...
X