Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
RBNZ hawkish hike - NZDUSD
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • RBNZ hawkish hike - NZDUSD

    De Reserve Bank of New Zealand heeft vandaag de Official Cash Rate met 50 basispunten verhoogd tot 2,00%, een vervolg op haar renteverhoging met 50 basispunten in april.

    Hoewel dit alom werd verwacht, kwam de RBNZ met een verrassing toen zij de OCR-eindrente bijstelde van de eerder voorspelde 3,35% naar 3,9% in juni 2023.

    Sinds de vergadering van april is de inflatie versneld en onlangs opgelopen tot 6,9%, meer dan twee keer de bovengrens van de doelbandbreedte van 1-3% van de RBNZ.

    "Het comité is vastbesloten ervoor te zorgen dat de inflatie van de consumentenprijzen terugkeert binnen de doelbandbreedte van 1 tot 3 procent. "
    In de aanloop naar de vergadering van vandaag gingen de meeste economen ervan uit dat de eindrente marginaal zou worden verhoogd tot 3,5%, omdat eerdere renteverhogingen het gewenste effect sorteerden. De huizenmarkt en de consumptie koelen af en de conjunctuurenquêtes bij bedrijven en huishoudens zijn verzwakt.

    "Ook de activaprijzen, met name de huizenprijzen, zijn gedaald, deels als gevolg van de hogere hypotheekrente en het grotere aanbod van woningen.
    De NZDUSD steeg van .6425/27 naar een hoogtepunt van .6500c na de aankondiging, een op zijn zachtst gezegd scherpe stijging. Gebaseerd op de verwachting dat de OCR dit jaar zal stijgen naar tenminste 3,25 procent, zou de NZDUSD goed ondersteund moeten worden op dips terug naar .6470/50.

    Een doorbraak van de weerstand op .6500c zou de NZDUSD dan een vlucht moeten zien nemen richting .6600c.

    Daggrafiek NZD/USD (bron Tradingview)

    NZD/USD

    Test een gratis demo account van WH Selfinvest.






    "Ben je bereid om geld ze verliezen op een trade? Zo niet, doe het dan niet. Je kunt alleen winnen als je niet bang bent om te verliezen. En dat kan elleen als je de risico's die voor je liggen echt accepteert."

    - Sami Abusad -
Working...
X