Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
GBP/AUD richt vizier op laagste punt van april in afwachting van BOE-verhoging
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • GBP/AUD richt vizier op laagste punt van april in afwachting van BOE-verhoging

    Het pond lijkt steeds kwetsbaarder te worden ten opzichte van de Australische dollar, ondanks het vooruitzicht van een verhoging met 25 basispunten door de bank van England vandaag.

    Nog niet zo lang geleden was het vooruitzicht dat de Fed de rente met 50 bp zou verhogen een afschrikwekkend vooruitzicht voor de aandelenmarkten. Maar nu niet meer, want ze bleven de hele nacht opveren in Aziƫ omdat beleggers gewoon dankbaar zijn dat het geen 75-bps is. De Nifty was een topper met een rally van 1,4% met China's SSE composite op de tweede plaats met 1,1%. De Europese futures handelen ook hoger nu ze het gat dichten met het stevige slot van Wall Street gisteren na de FOMC-vergadering.

    FTSE: Internemarkt

    De FTSE deed slechts een kleine poging om boven de high van afgelopen week te breken, alvorens scherp lager te dalen en onder 7500 te sluiten. Het 50-daags eMA en de hammer low van dinsdag is de volgende defensielijn op 7476, een doorbraak daaronder opent een run naar 7400. De futuresmarkten wijzen echter op een hogere opening in Europa, dus schrijf haar potentieel om nog een poging te wagen om 7600 te testen, nog niet af.

    3 maandelijkse performance

    De Bank of England zal haar rente naar verwachting met 25 basispunten verhogen naar 1,00%, wat het hoogste niveau sinds 2009 zou zijn. Nu dit echter volledig wordt verwacht, zullen we de waarschijnlijkheid van verdere stijgingen moeten inschatten via de beleidsverklaring en het aantal leden van het MPC dat tegenstemt. Mochten er vandaag 2 of meer afvallen (tegenover 1 vorige maand) dan is dat een verder signaal van ongerustheid over de vooruitzichten van het VK en kan dat dus op het pond wegen. Tijdens hun laatste vergadering verklaarden ze dat een verdere bescheiden verkrapping in de komende maanden wellicht passend is, dus de vraag is of de verwachte verhoging van vandaag genoeg is, of dat ze een signaal afgeven dat er nog een verhoging in het verschiet ligt.

    Daggrafiek GBP/AUD (bron Tradingview)

    GBP/AUD

    Test de gratis demo

    Gezien de toegenomen kracht van de Australische dollar in de recente sessie, geven wij de voorkeur aan een GBP/AUD short, mocht de vergadering van vandaag neigen naar een dovish hike. Het blijft in een duidelijke downtrend op de daily chart en het momentum is lager gedraaid, nadat het weerstand ontmoette rond haar 50-daags eMA toen de correctie werd voltooid. De bias van vandaag blijft bearish onder 1.7500 en de initiƫle doelen omvatten 1.7300 en de 1.7200 support zone, waarvan een doorbraak de grote 1.70 in het vizier brengt als de trend zich verder naar buiten ontwikkelt.






    "The first step in exceeding your customer's expectations is to know those expectations."

    - Roy H. Williams -
    Last edited by Forex Trader; 06-05-2022, 21:10.
Working...
X