Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Valutapaar van de Week: USD/CAD
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Valutapaar van de Week: USD/CAD

    Met de Amerikaanse huisvestingsdata en de Canadese CPI die deze week worden verwacht, zou USD/CAD volatiliteit tegemoet kunnen zien.

    housing marketDe VS publiceerde vorige week CPI-gegevens voor maart. De CPI kwam uit op 8,5% j-o-j, tegen 7,9% j-o-j in februari. Nu de inflatie zo hoog oploopt, zinspeelt het ene Fed-lid na het andere op een verhoging met 50bps wanneer de FOMC op 4 mei weer bijeenkomt. Uit de notulen van de vergadering viel op dat veel Fed-functionarissen verklaarden dat 1 of meer verhogingen met 50bps gerechtvaardigd kunnen zijn. De Fed-sprekers zullen deze week weer in groten getale aanwezig zijn, waaronder Fed-voorzitter Powell op donderdag. Traders zullen in de gaten houden of de hawkish retoriek deze week aanhoudt. Daarnaast zal de VS woningbouwdata vrijgeven, waaronder de NAHB Housing Market Index, Housing Starts, bouwvergunningen, en Existing Home Sales. Ook de wekelijkse "MBA 30-Year Mortgage Rates" zullen worden vrijgegeven. Vorige week was de stand 5,13%. Traders zullen de data deze week in de gaten houden om te zien of de stijgende hypotheekrente de algemene huizenmarkt tijdens de maand maart heeft beïnvloed. De VS zal deze week ook het gewoonlijk saaie Beige Book publiceren. De cijfers van april zullen echter meer aandacht krijgen omdat traders op zoek zullen zijn naar aanwijzingen dat het FOMC op 4 mei de rente met 50 basispunten zal verhogen.

    Vorige week heeft de Bank of Canada (BOC), zoals verwacht, de belangrijkste rentetarieven met 50 basispunten verhoogd tot 1%. Het was de grootste verhoging in meer dan 20 jaar en het hoogste niveau voor de rentetarieven sinds vóór de pandemie in maart 2020. Bovendien zei de centrale bank dat ze zou stoppen met het herinvesteren van de opbrengsten van haar aflopende obligatiebezit, en dat ze dus zou beginnen met het afbouwen van haar balans. Deze week geeft Canada de CPI vrij. Heeft de BOC de juiste beslissing genomen door 50bps te verhogen? Traders zullen woensdag naar de bekendmaking van de cijfers kijken. Verwacht wordt dat de hoofdprijsindex zal zijn gestegen tot 6,1% j-o-j, tegen 5,7% j-o-j in februari. De kern CPI zal naar verwachting zijn gestegen tot 5% j-o-j, tegen 4,8% j-o-j in februari. Canada zal deze week ook de detailhandelsverkopen voor februari bekendmaken. Hoewel de gegevens misschien een beetje oudbakken zijn, zullen traders kijken of de stijgende inflatie de Canadese consument heeft geraakt. De verwachtingen voor de hoofdprijzen zijn slechts 0,2% op jaarbasis versus 3,2% op jaarbasis in januari. De verwachtingen voor de detailhandelsverkopen exclusief auto's zijn al even laag: 0,2% k-o-k ten opzichte van 2,5% k-o-k in januari.

    USD/CAD handelt sinds medio november 2021 in een range tussen 1.2454 en 1.2965. Op 5 april vormde de prijs een hamer op het daily timeframe, waarbij de prijs bij 1.2480 opende, een valse breakdown maakte onder de range naar een dieptepunt van 1.2402, en opveerde om dicht bij de opening te sluiten. De opleving in USD/CAD hield aan en de koers consolideert momenteel rond een samenvloeiingsgebied tussen 1.2600 en 1.2650, bestaande uit:
    • Een horizontale trendlijn
    • Het 200 daags voortschrijdend gemiddelde
    • Een stijgende trendlijn die dateert van 1 juni 2021
    • Het 50 daags voortschrijdend gemiddelde

    Als USD/CAD boven dit gebied breekt, ligt de eerste weerstand bij de highs van 13 april bij 1.2676, gevolgd door het 61,8% Fibonacci retracement van de high van 8 maart tot de lows van 5 april, bij 1.2710. Daarboven heeft de prijs wat ruimte om te bewegen, want het volgende weerstandsniveau ligt pas bij de highs van 8 maart bij 1.2901. De eerste steun ligt bij de low van 14 april bij 1.2555, dan de bodem van de langere-termijn range bij 1.2453. Daaronder kan de prijs de dieptepunten van 5 april testen op 1.2402.

    USD/CAD daggrafiek (bron Tradingview)

    USD/CAD 1D

    Test de gratis demo

    Met de Amerikaanse woningbouwcijfers en de Canadese CPI die deze week zullen uitkomen, zou USD/CAD voor wat volatiliteit kunnen komen te staan. Bovendien handelt het valutapaar momenteel in een confluentiezone rond 1.2600 en 1.2650. Een doorbraak in een van beide richtingen zou informatie kunnen opleveren over de volgende richting voor USD/CAD!​





    "De meester faalt vaker dan de beginner het ooit heeft geprobeerd."

    - Stephen McCranie -
    Last edited by Forex Trader; 17-05-2022, 10:39.
Working...
X