Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Coinbase heeft weer technische problemen
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Coinbase heeft weer technische problemen

  De prijzen van cryptocurrencies genoteerd op Coinbase Global Inc en populaire dataprovider CoinMarketCap.com werden eerder deze maand kortstondig gek, met veel tokens die astronomische winsten boekten, waardoor sommige klanten door het lint gingen over hun enorme winsten en anderen zich afvroegen wat er was gebeurd.

  Coinbase cryptomunten zoals Bitcoin kopen.

  Het probleem is verholpen, aldus CoinMarketCap.com in een verklaring. Coinbase, de grootste Amerikaanse cryptobeurs, deelde hetzelfde op Twitter en merkte op dat de handel niet was beïnvloed. Een paar minuten later zei Coinbase dat het nog steeds problemen onderzocht met de prijsstelling van activa en de handel in Coinbase Wallet, waarmee klanten hun crypto-activa kunnen beheren. Geen van beide bedrijven gaf een verklaring voor wat er mis ging. "Als er een probleem is en de prijzen niet kloppen, kan dat leiden tot kuddegedrag dat investeringsbeslissingen beïnvloedt", zegt Rosario Ingargiola, oprichter van Bosonic, een crypto clearing en settlement platform.

  De cryptocurrencywereld wordt al lang geplaagd door technische storingen, waarbij veel exchanges vaak moeite hebben om transacties te verwerken tijdens perioden van grote handelsactiviteit. Het kenmerk van anonimiteit, dat een verkoopargument van cryptocurrencies is sinds hun ontwikkeling, heeft het ook moeilijk gemaakt om hacks en diefstallen op te lossen. "We hebben nog geen bewijs gevonden dat de verstoring is veroorzaakt door een externe partij," zei CoinMarketCap.com in een verklaring, terwijl velen op Twitter speculeerden dat de site was gehackt. CoinMarketCap.com is eigendom van Binance, 's werelds grootste cryptobeurs.

  Coinbase zei in een eerdere tweet dat sommige klanten waarden zagen voor "niet-verhandelbare" crypto-activa en dat het een weergaveprobleem was. Niettemin lieten klanten screenshots van de winst en hun plotseling gestegen tegoeden online circuleren. CoinMarketCap grapte over het probleem op zijn Twitter-feed, terwijl sommige gebruikers zeiden dat ze bijna een "hartaanval" kregen toen ze de abnormale prijzen zagen. Sommigen grapten ook dat de Coinbase nu al de recordprijzen liet zien waar cryptomunten in 2026 zal staan.

  Conclusie

  De cryptobeurzen zijn en blijven een gecompliceerd en gevaarlijk terrein voor particuliere beleggers. Er bestaan veel veiligere en eenvoudigere oplossingen voor beleggers die zich aan cryptomunten willen wagen. De broker www.whselfinvest.com, bijvoorbeeld, laat klanten toe om EUR in cryptomunten te wisselen. Dit gaat gewoon op een bankrekening in naam van de klant. Net zoals je EUR in USD ruilt, kan je bij deze broker dus ook je EUR in cryptomunten ruilen.  "Als je kiest voor een veilig leven, zul je nooit weten hoe het voelt om te winnen."

  - Richard Branson

Working...
X