Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Beurs – DOW JONES index trading vandaag
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Beurs – DOW JONES index trading vandaag

  De Dow Jones (DJIA) handelt binnen een steil stijgend kanaal. Niet alleen dat, de Dow heroverde zijn 200 dagen gemiddelde én de weerstand van de dalende trendlijn. Daarna stootte de beursindex op de 34.000 weerstand.

  Dow Jones, daggrafiek (bron WHS Webtrader)

  Dow Jones grafiek en koers.

  TRADE de Dow Jones met CFD's of Futures op de beurs in deze gratis demo

  Momenteel blijft de RSI buiten de 'overbought' zone, dit steunt verdere stijgingen. Kopers zullen uitkijken naar een beweging boven 34.000 en dan 34.300, de hoogste koers van augustus. In dit scenario is het duidelijk een verlenging van de bullish trend. Aan de onderkant is er steun op 33.000.

  Wil jij efficiënt en goedkoop traden? Bezoek de website van broker www.whselfinvest.com en je zult zien wat we bedoelen.
  "You don’t need to be a rocket scientist. Investing is not a game where the guy with the 160 IQ beats the guy with 130 IQ."

  - Warren Bufftt

 • #2
  Staan we op een kruispunt? Volgende week verhogen verschillende centrale banken vermoedelijk hun rente met 0,5%. Deze week was eerder bearish. De markten zijn gewoon geraakt aan de inflatie zorgen. Ook de inspanningen van sommige centrale banken om de inflatie te temmen lijken de eerste vruchten af te werpen. De focus is dus meer op de slechte economische verwachtingen in 2023. Enkele landen zitten al in een recessie, bij andere landen staat een recessie vlak voor de deur.

  Vooruitlopend op de renteverhogingen van volgende week, testte de Dow een belangrijke korte termijn weerstand rond 33.850. Deze weerstand kwam in de afgelopen beursdagen duidelijk tot stand. De Dow is de afgelopen dagen gedaald. Tot nu toe is de neerwaartse beweging beperkt gebleven. Maar als de bovengenoemde macrozorgen toenemen, en dit lijkt zeer waarschijnlijk, dan gaat de Dow naar beneden.

  Dow, daggrafiek (bron WHS Webtrader)

  Daytrading the Dow.

  Wil je sereen Dow CFD's of Dow futures traden? Open dan een rekening bij broker specialist www.whselfinvest.com (of test de gratis demo)

  Comment


  • #3
   De Dow Jones handelt binnen een dalend driehoekspatroon, wat samen met de RSI onder 50 verkopers hoop geeft op verdere neerwaartse beweging. Verkopers zouden kunnen uitkijken naar een doorbraak onder 33.000. Daarna zou het de niveau's op 32935, laagste punt van mei en 32800, 200 MA kunnen testen. Een doorbraak hieronder zou een diepere selloff kunnen aanwakkeren.

   Ondertussen zouden kopers kunnen zoeken naar een stijging boven de 50 MA op 33165, de 100 MA op 33375 en de weerstand van de dalende trendlijn op 34000.

   Dow Jones, daggrafiek

   evolutie dow jones
   TRADE de Dow Jones met CFD's of Futures op de beurs in deze gratis demo

   Wil jij efficiënt en goedkoop traden? Bezoek de website van broker www.whselfinvest.com en je zult zien wat we bedoelen.   "You don’t need to be a rocket scientist. Investing is not a game where the guy with the 160 IQ beats the guy with 130 IQ."

   - Warren Bufftt​
   Last edited by London Insider; 18-05-2023, 07:55.

   Comment


   • #4
    Als we kijken naar de oudste Amerikaanse index, dan zien we dat de Dow Jones Industrial Average (DJIA) gisteren een nieuwe recordhoogte bereikte voordat deze scherp omkeerde en een Bearish Engulfing Candle vormde op de daggrafiek. Voor niet-ingewijden: een Bearish Engulfing Candle wordt gevormd wanneer de kaars boven het hoogste punt van de vorige periode breekt, voordat verkopers ingrijpen en de koers omlaag duwen om onder het laagste punt van de vorige periode te sluiten. Het geeft aan dat de verkopers de controle over de markt hebben overgenomen van de kopers en wordt vaak gezien bij een korte termijn top van de markt.

    Op de korte termijn zijn de vooruitzichten voor de Dow relatief duidelijk, zolang de koersen boven de vorige-weerstand-omgekeerde-steun op 37K blijven, zullen de kopers de controle houden. Een doorbraak onder 37K richting het nieuwe jaar zou echter een bearish teken zijn en zou kunnen wijzen op een diepere pullback naar het volgende steunniveau en de stijgende 50-daagse EMA nabij 35.700.​

    Dow Jones Industrial Average, daggrafiek

    evolutie Dow Jones
    TRADE de Dow Jones met CFD's of Futures op de beurs in deze gratis demo

    Wil jij efficiënt en goedkoop traden? Bezoek de website van broker www.whselfinvest.com en je zult zien wat we bedoelen.    "You don’t need to be a rocket scientist. Investing is not a game where the guy with the 160 IQ beats the guy with 130 IQ."

    - Warren Bufftt​
    Last edited by London Insider; 21-12-2023, 15:24.

    Comment

    Working...
    X