Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Beurs – Nasdaq Index trading vandaag
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Beurs – Nasdaq Index trading vandaag

  Nasdaq stijgt bij aanvang van grote tech earnings


  Amerikaanse aandelen zijn sterk van start gegaan en hebben de winsten van vorige week uitgebreid. Het optimisme dat de Fed binnenkort het tempo van de renteverhogingen zou kunnen verlagen, doet de vraag naar aandelen stijgen. De opmerkingen van Mary Daly, volgend op het artikel in de WSJ van vorige week, zorgen ervoor dat beleggers hun agressieve weddenschappen op de Fed terugschroeven. Een verhoging met 75 basispunten is voorzien voor november. Voor december wordt ingezet op een verhoging met 50 basispunten, tegen 75 basispunten.

  Grote Amerikaanse tech earnings beginnen vandaag met Microsoft en Alphabet. Tot nu toe was het winstseizoen niet zo slecht als gevreesd, vooral de banken. Nu zullen de grote techbedrijven naar verwachting wat licht werpen op de kracht van de consument en de impact van FX-tegenwind nadat de USD dit jaar tot nu toe met 17% is gestegen.

  Naast de winsten wordt verwacht dat het Amerikaanse consumentenvertrouwen in oktober iets zal afzwakken tot 106,5, tegen 108,00.

  Wat is de volgende stap voor de Nasdaq?

  De Nasdaq is uit de dalende trendlijn gebroken en kwam boven de 20 sma, wat in combinatie met de RSI boven 50 de hoop voor kopers op een verdere stijging levend houdt.

  Kopers zullen uitkijken naar een beweging boven 11500 en het hoogste punt van gisteren om 11700, het hoogste punt van oktober, in beeld te brengen. Een stijging boven dit niveau legt de 50 sma op 11850 bloot en ontkracht de downtrend op korte termijn. Daarboven komt 12880 in beeld, de hoogste koers van september.

  Als de index niet boven de 20 sma blijft, kan hij dalen naar 10875, de low van vrijdag voor het ronde getal 10700. Een beweging onder 10430 creëert een lagere low.

  Daggrafiek Nasdaq (bron WHS Webtrader)​

  Nasdaq 1D


  "De sleutel tot handelssucces is emotionele discipline. Zou intelligentie de sleutel zijn, dan zouden er veel meer mensen geld verdienen met handelen... Ik weet dat dit als een cliché zal klinken, maar de belangerijkste reden dat mensen geld verliezen op de financiële markten is dat ze hun verliezen niet afkappen."

  - Victor Sperandeo​ -


 • #2
  De Nasdaq veerde lager op vanaf 11685, het hoogste punt van de week, en viel onder de 20 & 50 sma. De RSI is teruggevallen tot onder 50, wat suggereert dat het momentum de verkopers steunt. Bears zullen uitkijken naar een beweging onder 10880, het laagste punt van de week, om de steun op 10690 te testen.

  Kopers zullen uitkijken naar een stijging boven de 20 sma op 11180 en de wekelijkse high rond 11770 om de dalende trendlijnweerstand op 12450 op te zoeken.
  Verkopers zullen uitkijken naar een beweging onder de 20 sma op 11170 om de deur te openen voor een diepere selloff naar 10700 en de low van 2022 op 10430.

  Daggrafiek Nasdaq (bron WHS Webtrader)​​

  Nasdaq 1D

  PROBEER deze GRATIS CFD demo met REAL-TIME koersen


  "Alle wiskunde die je nodig hebt in de aandelenmarkt krijg je in de vierde klas."

  - Peter Lynch -​

  Comment


  • #3
   Nadat de Nasdaq op weerstand stuitte bij 11685, het hoogste punt van de week, is de index lager gedaald, onder het 20 periodes gemiddelde. De Nasdaq test het laagste punt van vorige week op 10880.

   NASDAQ, daggrafiek (bron WHS Webtrader)

   Nasdaq trading.

   GRATIS trading demo met CFDs en Nasdaq futures op de beurs

   Nasdaq trading mogelijkheden

   De MACD vormt een bearish crossover, waardoor verkopers optimistisch blijven over verdere dalingen. Bears zullen kijken naar een doorbraak onder 10880 om 10710, de low van 11 oktober, te testen, voordat 10430, de low van 2022, in beeld komt.

   ​Aan de andere kant zullen kopers zoeken naar een stijging boven het 20 dagen gemiddelde op 11150 om het 50 dagen gemiddelde en de top van vorige week op 11685 in het vizier te nemen. Een stijging daarboven creëert een hogere high.

   De indruk is dat NFP cijfer in de VS vandaag minder nieuwe jobs zal tonen. Dit zet minder druk op de Fed om de rente sterk op te trekken. Kopers hebben dan de wind in de zeilen.
   "What seems too high and risky to the majority generally goes higher and what seems low and cheap generally goes lower."

   - William O’Neil​​

   Comment


   • #4
    De grote vraag... een eindejaarsrally of niet voor de Nasdaq? Om deze vraag te beantwoorden, kijken we eerst naar de statistieken. In de laatste 30 jaar had de Nasdaq een gemiddeld rendement van +0,7%. Op een kortere horizon neemt dit echter af: +0,3% in de laatste 15 jaar en -0,6% in de laatste 10 jaar. Over de laatste 5 jaar zitten we maar aan -1,3%. Over de laatste 30 jaar sloot de Nasdaq iets meer dan de helft van de tijd (53%) negatief.

    Op het eerste zicht, is er dus weinig reden om nog op een eindejaarsrally te rekenen. Maar... statistieken moeten natuurlijk in een context bekeken worden.

    Op het moment van schrijven is de Nasdaq -35% gedaald sinds het record van 13 maanden geleden, bijna -8% in de maand tot nu toe en bijna -10% in de afgelopen 5 dagen alleen al. Short gaan in de index is geen nieuw idee, en het belangrijkste is dat Wall Street gisteren boven belangrijke steunniveaus bleef, ondanks de extreme volatiliteit in de Aziatische sessie van gisteren als gevolg van de verstrakking van het beleid door de BoJ.

    Als markten niet kunnen dalen op slecht nieuws, kan dat een voorbode zijn van een rally.

    Vanuit een technisch analyse perspectief zijn er verschillende factoren die een eindejaarsrally doen vermoeden.

    Nasdaq, daggrafiek (bron WHS Webtrader)

    Nasdaq koers en trading.

    TEST een trading demo
    • De RSI indicator is fel oververkocht. Momenteel staat hij met 3,8 op zijn meest oververkochte niveau sinds september.
    • De Advance-Decline lijn is positief: Niet alleen zag de beurs gisteren 134 meer stijgende dan dalende aandelen, maar de index daalde tweemaal tot onder 2x de standaarddeviatie - wat een vorm van oversold is.
    • De onderste Bollinger band wordt getest. Een kleine bullish candle (Doji) vormde zich gisteren bij de onderste Bollinger band om te waarschuwen voor een oververkochte toestand. We moeten hier een beetje voorzichtig zijn, want zulke dingen gebeuren tijdens sterke trends.
    • Een Doji op een steunzone: De pullback vanaf de high van deze maand is tot stilstand gekomen op trendsteun en de lows van juni en september. Het wekelijks pivot punt ligt hier ook net onder.
    Een korte termijn bounce back vanaf de huidige niveaus lijkt waarschijnlijk. Omdat eindejaars handelsvolume en portefeuille verschuivingen hebben, vergroot dat ook de kans op wat onvoorspelbare prijsactie, maar met zo'n sterke pullback zou de weg van de minste weerstand hoger kunnen zijn.

    De voorkeur vandaag is voor de kopers boven de low van gisteren en voor een doorbraak boven 11.200, met een eerste koersdoel rond 11.400. Een doorbraak onder de wekelijkse S1 pivot veronderstelt een bearish voortzetting en een beweging richting 10.600.

    U wilt ernstig traden aan goede voorwaarden? Kies dan voor broker www.whselfinvest.com en probeer ook de gratis demo    ​​

    Comment


    • #5
     De Nasdaq heeft zijn opmars vanaf 10665 verlengd en is boven zijn 50 sma gestegen. Samen met de RSI boven 50 geeft dit kopers hoop op een verdere stijging. De koers zou tot boven de 200 sma op 11980 en het psychologische niveau van 12000 moeten geraken. Daarboven zou een stijging naar 12900, de hoogste koers van september, in het verschiet kunnen liggen.

     Onder de huidige koers ligt de weerstand op 11700, namelijk de dalende trendlijn, en de 50 sma op 11400. Een doorbraak hieronder kan de deur openen naar 11000.

     nasdaq evolutie
     TEST een trading demo

     U wilt ernstig traden aan goede voorwaarden? Kies dan voor broker www.whselfinvest.com en probeer ook de gratis demo
     ​​
     Last edited by London Insider; 24-01-2023, 15:34.

     Comment


     • #6
      De Nasdaq handelt op een belangrijk niveau. Op de daggrafiek is de Nasdaq 100 naar het 50% retracementniveau gegaan. Dit vanaf de highs op 29 maart 2022 (zie punt 2) tot de lows op 13 oktober 2022, nabij 12853,03. Bovendien is de koers niet alleen boven de dalende trendlijn gekomen, maar ook boven de 50 dagen en 200 dagen voortschrijdende gemiddelden.

      De beursindex lijkt zich te consolideren in een vlagpatroon. Als de Nasdaq boven de bovenste trendlijn van de vlag breekt, ligt het koersdoel in de buurt van 14463,57.

      Nasdaq, daggrafiek (bron WHS Webtrader)

      Nasdaq trading.

      Gratis trading demo      Comment


      • #7
       De index is tegen een gebotst op een weerstand aangebotst. Het feit dat we ons in een bullmarkt bevinden en dat de markten zich het hele jaar zo gedragen is één van de belangrijkste redenen. Maar paradoxaal genoeg waren het de teleurstellende werkloosheidscijfers in de VS die de beweging in gang zetten. Zowel de obligatierente als de dollar daalden. Dit moedigde waarschijnlijk wat bearish buying aan na de recente sell-off van de techsector. Maar nu is het een kwestie van doorzetten. Zal de opleving standhouden of weer afzwakken wanneer belangrijke macro-economische gebeurtenissen zich de komende week voordoen? De Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) worden op dinsdag gepuliceerd, die de beslissende factor zullen zijn voor het al dan niet verhogen van de rente door de Fed. Rentebesluiten van de ECB en BoJ worden ook verwacht aan het einde van de week.​

       De index test een belangrijke weerstand

       Voordat we deze gebeurtenissen in meer detail bekijken, kijken we even naar de grafieken van de Nasdaq, want de tech-index is teruggevallen naar de basis van de instorting van woensdag, rond 14500. Zou de index hier weerstand kunnen vinden, of zal de index door dit gebied breken en opnieuw de pogingen van de beren om de index lager te drijven verijdelen?

       evoluite index nasdaq
       TEST een trading demo

       De weekgrafiek laat zien dat de index zich ook op een historisch belangrijk punt bevindt, dus tekenen van potentiële zwakte moeten niet licht worden opgevat:

       Click image for larger version Name:	nasdaq weekly.jpg Views:	0 Size:	102.9 KB ID:	6888

       Dat gezegd zijnde, de trend is opwaarts en tot nu toe is er geen teken van een belangrijke ommekeer. Toch is enige voorzichtigheid geboden, gezien het feit dat we op weg zijn naar een zeer drukke week...

       CPI VS, FOMC, ECB en BOJ in focus

       Volgende week is een extravaganza voor de centrale banken, met de Fed op woensdag, gevolgd door de ECB op donderdag en de BoJ op vrijdag. Maar laten we niet vergeten dat we het belangrijke Amerikaanse inflatierapport hebben.

       CPI VS en FOMC-vergadering

       Het rapport over de Amerikaanse inflatie zal erg interessant zijn omdat het wordt gepubliceerd één dag voordat de Fed haar vergadering beëindigt en een besluit neemt over haar monetaire beleid. Als de CPI dinsdag zwakker is, dan zouden belangrijke valutaparen, goud en indices hoger kunnen worden geduwd, omdat dit de verwachtingen van een pauze zou ondersteunen. Van de belangrijkste valutaparen zouden wij de voorkeur geven aan AUD/USD en USD/CAD, gezien de positieve rentebesluiten van de RBA en BOC deze week en het potentieel voor een herstel van de olieprijzen.

       Een hogere CPI zou echter de balans kunnen doen doorslaan in het voordeel van een renteverhoging tijdens de FOMC-vergadering van woensdag. In dit scenario zouden we een verdere stijging van de dollar kunnen zien, omdat het duidelijk is dat een mogelijke renteverhoging ongewenst is in deze moeilijke economische tijden. Dat gezegd zijnde, suggereren de opmerkingen van sommige Fed-functionarissen dat de Fed een stijgend CPI-rapport zou kunnen negeren en toch een pauze zou kunnen inlassen.

       Naast de CPI en het rentebesluit zelf, wordt er ook reikhalzend uitgekeken naar de driemaandelijkse prognoses van de staf, de update van de stippeldiagrammen en de persconferentie. Deze elementen zullen de dollar waarschijnlijk sterk in beweging brengen.​

       ECB verhoogt rente met 25 basispunten

       Wij zijn het eens dat de ECB de rente waarschijnlijk met 25 basispunten zal verhogen om de belangrijkste depositorente op 4% te brengen, het hoogste niveau sinds 2008. Dit zou de achtste renteverhoging in deze cyclus zijn, en volgende maand volgt er waarschijnlijk nog een. Het zal interessant zijn om van ECB-president Christine Lagarde te horen wat de centrale bank vindt van de hernieuwde zwakte van de Duitse productie en tekenen van desinflatie in de eurozone. Het kan zijn dat de ECB pessimistischer is dan haar recente opmerkingen suggereren.

       U wilt ernstig traden aan goede voorwaarden? Kies dan voor broker www.whselfinvest.com en probeer ook de gratis demo


       Last edited by London Insider; 12-06-2023, 18:49.

       Comment


       • #8
        Rivian wordt de nieuwste autofabrikant die Tesla's oplaadconnector gaat gebruiken en vanaf 2024 toegang krijgt tot het Supercharger-netwerk. De deal volgt op vergelijkbare overeenkomsten die Tesla heeft gesloten met Ford en General Motors. Wedbush zegt dat dit betekent dat Tesla eigenaar is van de oplaadinfrastructuur in Noord-Amerika en dat de waardering in het spel komt. Uit rapporten blijkt dat Hyundai overweegt om Tesla's connector over te nemen. De deal stuwde de aandelen van Tesla naar het hoogste niveau in bijna negen maanden.​

        Rivian sluit zich aan bij Tesla's oplaadnetwerk

        Rivian, een start-up op het gebied van elektrische voertuigen, heeft aangekondigd dat het zich aansluit bij het oplaadnetwerk van Tesla, waardoor Rivian-rijders vanaf het voorjaar van 2024 toegang krijgen tot de 12.000 Superchargers van Tesla in de hele regio. Rivian is ook van plan om Tesla's oplaadconnector, bekend als de North American Charging Standard (of NACS), vanaf 2025 in zijn nieuwe voertuigen te integreren. Rivian zei dat het zijn eigen oplaadnetwerk, het Rivian Adventure Network, zou blijven ontwikkelen, maar dat de deal met Tesla klanten meer opties zou geven.

        Ford, General Motors en Rivian tekenen nu met Tesla

        De overeenkomst met Rivian volgt op soortgelijke overeenkomsten die Tesla heeft gesloten met autogiganten Ford en General Motors. Beiden hebben zich ook verzekerd van toegang tot het Supercharger-netwerk vanaf 2024 en zullen hun voertuigen vanaf 2025 uitrusten met het NACS-systeem.

        Het systeem van Tesla is daarmee de standaard oplaadmethode geworden in Noord-Amerika. Tesla, Ford en General Motors behoren tot de drie grootste merken elektrische auto's in de regio en hoewel Rivian op dit moment een veel kleinere speler is, wakkert deze laatste toevoeging de verwachtingen van meer gebruikers van Tesla's oplaadnetwerk alleen maar aan.

        Uiteindelijk moeten deze deals ervoor zorgen dat miljoenen meer gebruikers de komende jaren toegang krijgen tot het oplaadnetwerk van Tesla. General Motors en Ford alleen al zijn van plan om de komende drie jaar miljoenen elektrische voertuigen per jaar te produceren.

        Opladen is "nog steeds een relatief klein onderdeel" van Tesla's activiteiten, maar het kan op de lange termijn belangrijk worden. Op dit moment draait alles om het verkopen van zoveel mogelijk auto's, maar Tesla is van plan om in de toekomst meer diensten te gaan leveren wanneer - of als - zijn autonoom rijdende technologie van de grond komt. Bovendien is het openstellen van zijn netwerk voor andere autofabrikanten een noodzakelijke voorwaarde voor Tesla om mee te dingen naar enkele van de miljarden dollars aan subsidies die door de Amerikaanse overheid worden aangeboden in een poging om een gestandaardiseerd netwerk te promoten en het Amerikaanse netwerk uit te breiden tot ongeveer 500.000 opladers.​


        Wordt Hyundai de volgende die zich bij het Tesla-netwerk aansluit?

        Er zijn tekenen dat er meer zullen volgen. Volgens Reuters vertelde Hyundai-chef Jaehoon Chang dat het bedrijf zou overwegen om zijn voertuigen compatibel te maken met het netwerk van Tesla als dat in het belang van de klanten zou zijn.

        Er zijn echter potentiële obstakels voor Hyundai om zich aan te sluiten bij het Supercharger-netwerk van Tesla. Naar verluidt maakt Hyundai zich zorgen dat zijn nieuwste elektrische auto's niet zo snel kunnen opladen met een Tesla Supercharger als met zijn eigen netwerk, aldus het rapport. Hyundai overlegt naar verluidt met Tesla om te zien of er aanpassingen kunnen worden gedaan om sneller opladen mogelijk te maken. Daarnaast hebben afzonderlijke rapporten van Bloomberg ook gesuggereerd dat Hyundai zich zorgen maakt over een te grote afhankelijkheid van Tesla. Dit zou ertoe kunnen leiden dat Hyundai te afhankelijk wordt van het algehele systeem van Tesla," aldus Chang.​

        Wat is de volgende stap voor de $TSLA?

        Het nieuws stuwde het Tesla aandeel omhoog en handelt op het hoogste niveau in bijna negen maanden. Tesla is nu alleen al in de afgelopen maand met meer dan 40% gestegen en blijft het 61,8% retracement naderen van de dieptepunten die we begin 2023 op 295$ zagen. De korte termijn voortschrijdende gemiddelden zijn stijgende en lijken de komende dagen voor het eerst in meer dan een jaar weer boven het 200-daags gemiddelde te komen. De handelsvolumes zijn de afgelopen sessies hoog gebleven ten opzichte van het 100-daags gemiddelde, wat suggereert dat er nog steeds een groeiende appetijt is.

        Het ziet er echter steeds moeilijker uit voor Tesla om zijn momentum vast te houden. Tesla is het meest overbought aandeel van de S&P 500 volgens de Relative Strength Index (RSI), die op een hoogte van 86,6 staat. Alles boven 70 geeft aan dat het aandeel overbought is. Het aandeel brak onlangs door het 50% retracement op 258$, wat suggereert dat het enige steun zou moeten krijgen als het verder onder druk komt te staan. Elke daling onder dit niveau zou kunnen resulteren in een beweging terug naar $222.​

        evolutie aandeel tesla
        TEST een trading demo

        Nasdaq 100 voorspellingen: Wat is de volgende stap voor de index?

        Tesla is goed voor 4,3% van de Nasdaq 100 en is daarmee een van de belangrijkste onderdelen van de technologie-index. De stijging van vandaag trotseert echter een bredere pullback, met markten die zich terugtrekken uit de stijging van technologieaandelen. We kunnen zien dat de index erin slaagde om het 78,6% retracement op 15.333 van de dieptepunten van oktober vorig jaar te benaderen, voordat hij op weerstand stuitte toen de RSI naar de overboughtzone werd geduwd. We zouden de index kunnen zien afglijden naar 14.574 als hij onder druk blijft, maar een diepere pullback zou de index kunnen zien afbrokkelen naar het 61,8% retracement en terug onder 14.300.​

        evolutie nasdaq
        U wilt ernstig traden aan goede voorwaarden? Kies dan voor broker www.whselfinvest.com en probeer ook de gratis demo

        Last edited by London Insider; 22-06-2023, 09:44.

        Comment


        • #9
         De Nasdaq100 heeft zich hersteld van 14550, het laagste punt in augustus, en is boven de 50 MA en de meermaals dalende trendlijnweerstand gekomen om bijna alle verliezen van begin augustus goed te maken. De opwaartse beweging vertoont echter tekenen van een vertragend momentum. Kopers zullen uitkijken naar een stijging boven 15570, de weekly high, om de stijgingen te verlengen richting 15790, de high van augustus, in de aanloop naar 15935. Aan de andere kant is er steun te zien op 15260, de samenvloeiing van de 100 MA en de steun van de trendlijn.

         evolutie nasdaq
         U wilt ernstig traden aan goede voorwaarden? Kies dan voor broker www.whselfinvest.com en probeer ook de gratis demo

         Last edited by London Insider; 01-09-2023, 17:31.

         Comment


         • #10
          Na op weerstand te zijn gestuit op 15.630 brak de Nasdaq onder zijn 100 MA en test nu de samenvloeiing van de 20 MA en de dalende steun trendlijn. In combinatie met de RSI die onder 50 daalt, houdt dit verkopers hoopvol op verdere verliezen. Een doorbraak hieronder opent de deur naar 14.550, het laagste punt van augustus.

          Aan de bovenkant, als de steun trendlijn standhoudt, zouden kopers kunnen kijken naar een stijging naar de 50 MA op 15.300 in de aanloop naar 15.630, de hoogste koers van september.

          Nasdaq, daggrafiek

          evolutie nasdaq index
          U wilt ernstig traden aan goede voorwaarden? Kies dan voor broker www.whselfinvest.com en probeer ook de gratis demo

          Comment


          • #11
           Deze week zou echt een spel van twee helften kunnen worden, met het Amerikaanse inflatierapport als halftime point. Als traders er vertrouwen in hebben dat de Amerikaanse inflatie zal blijven vertragen, dan zou het positieve momentum van maandag zich kunnen voortzetten gedurende de week en de Nasdaq een move kunnen zien maken naar de high van juli. In dat geval zouden bulls kunnen proberen in te stappen op dips binnen de range van maandag, met een opwaarts koersdoel van de hoogste koers van juli.

           Een andere benadering is om een stap opzij te zetten en te wachten tot de CPI-gegevens worden gepubliceerd. Als deze hoger uitvallen dan de schattingen, zou dat kunnen drukken op de risicobereidheid en zou de Nasdaq een swing high kunnen vormen onder de hoogste stand van juli. Dat zou aantrekkelijk kunnen zijn voor bearish swingtraders die op zoek zijn naar momentum in dezelfde richting als de seizoenstendens in september.​

           Nasdaq, daggrafiek

           evolutie nasdaq
           U wilt ernstig traden aan goede voorwaarden? Kies dan voor broker www.whselfinvest.com en probeer ook de gratis demo


           Last edited by London Insider; 12-09-2023, 08:37.

           Comment


           • #12
            We kunnen zien dat de Nasdaq 100 vrijdag door de ondersteunende trendlijn brak die gedurende 2023 stand had gehouden, toen de index sloot op een nieuw dieptepunt in oktober. De wig is smaller geworden en we hebben nu een uitbraak gezien, waardoor de steunzone tussen de slotkoers van vrijdag op 14.560 en de laagste koers van september op 14.430 weer in beeld komt. Elke daling onder deze range zou een daling tot onder 14.250 kunnen veroorzaken en een nieuw dieptepunt kunnen neerzetten.

            Aan de bovenkant ligt het initiële koersdoel op 14.850, wat het plafond vertegenwoordigt dat we in het laatste deel van vorige maand zagen. Een beweging boven 15.260 is nodig om een nieuwe hoogste koers te zetten.​

            Nasdaq100, daggrafiek

            evolutie nasdaq
            U wilt ernstig traden aan goede voorwaarden? Kies dan voor broker www.whselfinvest.com en probeer ook de gratis demo

            Last edited by London Insider; 23-10-2023, 10:59.

            Comment

            Working...
            X