Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Beurs – Nasdaq Index trading vandaag
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Beurs – Nasdaq Index trading vandaag

  Nasdaq stijgt bij aanvang van grote tech earnings


  Amerikaanse aandelen zijn sterk van start gegaan en hebben de winsten van vorige week uitgebreid. Het optimisme dat de Fed binnenkort het tempo van de renteverhogingen zou kunnen verlagen, doet de vraag naar aandelen stijgen. De opmerkingen van Mary Daly, volgend op het artikel in de WSJ van vorige week, zorgen ervoor dat beleggers hun agressieve weddenschappen op de Fed terugschroeven. Een verhoging met 75 basispunten is voorzien voor november. Voor december wordt ingezet op een verhoging met 50 basispunten, tegen 75 basispunten.

  Grote Amerikaanse tech earnings beginnen vandaag met Microsoft en Alphabet. Tot nu toe was het winstseizoen niet zo slecht als gevreesd, vooral de banken. Nu zullen de grote techbedrijven naar verwachting wat licht werpen op de kracht van de consument en de impact van FX-tegenwind nadat de USD dit jaar tot nu toe met 17% is gestegen.

  Naast de winsten wordt verwacht dat het Amerikaanse consumentenvertrouwen in oktober iets zal afzwakken tot 106,5, tegen 108,00.

  Wat is de volgende stap voor de Nasdaq?

  De Nasdaq is uit de dalende trendlijn gebroken en kwam boven de 20 sma, wat in combinatie met de RSI boven 50 de hoop voor kopers op een verdere stijging levend houdt.

  Kopers zullen uitkijken naar een beweging boven 11500 en het hoogste punt van gisteren om 11700, het hoogste punt van oktober, in beeld te brengen. Een stijging boven dit niveau legt de 50 sma op 11850 bloot en ontkracht de downtrend op korte termijn. Daarboven komt 12880 in beeld, de hoogste koers van september.

  Als de index niet boven de 20 sma blijft, kan hij dalen naar 10875, de low van vrijdag voor het ronde getal 10700. Een beweging onder 10430 creëert een lagere low.

  Daggrafiek Nasdaq (bron WHS Webtrader)​

  Nasdaq 1D


  "De sleutel tot handelssucces is emotionele discipline. Zou intelligentie de sleutel zijn, dan zouden er veel meer mensen geld verdienen met handelen... Ik weet dat dit als een cliché zal klinken, maar de belangerijkste reden dat mensen geld verliezen op de financiële markten is dat ze hun verliezen niet afkappen."

  - Victor Sperandeo​ -


 • #2
  De Nasdaq veerde lager op vanaf 11685, het hoogste punt van de week, en viel onder de 20 & 50 sma. De RSI is teruggevallen tot onder 50, wat suggereert dat het momentum de verkopers steunt. Bears zullen uitkijken naar een beweging onder 10880, het laagste punt van de week, om de steun op 10690 te testen.

  Kopers zullen uitkijken naar een stijging boven de 20 sma op 11180 en de wekelijkse high rond 11770 om de dalende trendlijnweerstand op 12450 op te zoeken.
  Verkopers zullen uitkijken naar een beweging onder de 20 sma op 11170 om de deur te openen voor een diepere selloff naar 10700 en de low van 2022 op 10430.

  Daggrafiek Nasdaq (bron WHS Webtrader)​​

  Nasdaq 1D

  PROBEER deze GRATIS CFD demo met REAL-TIME koersen


  "Alle wiskunde die je nodig hebt in de aandelenmarkt krijg je in de vierde klas."

  - Peter Lynch -​

  Comment


  • #3
   Nadat de Nasdaq op weerstand stuitte bij 11685, het hoogste punt van de week, is de index lager gedaald, onder het 20 periodes gemiddelde. De Nasdaq test het laagste punt van vorige week op 10880.

   NASDAQ, daggrafiek (bron WHS Webtrader)

   Nasdaq trading.

   GRATIS trading demo met CFDs en Nasdaq futures op de beurs

   Nasdaq trading mogelijkheden

   De MACD vormt een bearish crossover, waardoor verkopers optimistisch blijven over verdere dalingen. Bears zullen kijken naar een doorbraak onder 10880 om 10710, de low van 11 oktober, te testen, voordat 10430, de low van 2022, in beeld komt.

   ​Aan de andere kant zullen kopers zoeken naar een stijging boven het 20 dagen gemiddelde op 11150 om het 50 dagen gemiddelde en de top van vorige week op 11685 in het vizier te nemen. Een stijging daarboven creëert een hogere high.

   De indruk is dat NFP cijfer in de VS vandaag minder nieuwe jobs zal tonen. Dit zet minder druk op de Fed om de rente sterk op te trekken. Kopers hebben dan de wind in de zeilen.
   "What seems too high and risky to the majority generally goes higher and what seems low and cheap generally goes lower."

   - William O’Neil​​

   Comment

   Working...
   X