Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Koffie trading vandaag
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Koffie trading vandaag

  Nieuwe prijsverhogingen

  Koffie
  Op de NYBOT (New York Board of Trade) zijn de termijnprijzen voor koffie aanzienlijk gedaald. Eind augustus werd koffie nog steeds verhandeld tegen ongeveer 240 dollarcent per pond. Ondertussen is het pond ongeveer 13% goedkoper. Met ongeveer 209 dollarcent per pond handelt koffie ook op een technisch belangrijk steunniveau.

  Naast de grafiektechniek pleit de magere aanbodsituatie voor een draai naar boven. Brazilië, de grootste arabicaproducent ter wereld, kampt met weersproblemen. De droogte bedreigt de oogst.

  Er zijn ook problemen in Colombia. In 's werelds tweede grootste producent van de Arabica-variëteit zal de koffieoogst waarschijnlijk aanzienlijk slechter zijn door de recente zware regens. Het is dus waarschijnlijk dat de koffieprijs goed ondersteund zal blijven.

  Door het relatief lage aanbod van de afgelopen jaren stijgen ook de koffieprijzen voor de eindgebruiker. In de EU zijn de noteringen in augustus met gemiddeld 16,9% gestegen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Finland en Litouwen noteerden de sterkste prijsstijgingen, respectievelijk 43,6% en 39,9%.

  Ondanks de hogere prijzen steeg de koffieconsumptie in Duitsland zelfs. Volgens een studie van de Duitse koffievereniging consumeerden koffiedrinkers in het tweede kwartaal gemiddeld 3,8 kopjes koffie per hoofd van de bevolking per dag. Dit is 5% meer dan in het voorgaande jaar en ongeveer 9% meer dan in het pre-pandemische jaar 2019.

  Conclusie:


  Het aanbod neemt af, de consumptie blijft hoog ondanks de stijgende prijzen.​

  Last edited by London Insider; 14-10-2022, 14:25.
Working...
X