Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Aluminium trading vandaag
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Aluminium trading vandaag

  De VS zijn blijkbaar van plan een invoerverbod op Russisch aluminium in te stellen. Dit betekent dat de leveringen van de Russische aluminiumproducent Rusal praktisch onmogelijk worden gemaakt door een sterke verhoging van de tarieven. Washington heeft deze informatie tot nu toe nog niet bevestigd of ontkend.
  Aluminium
  De aluminiumprijs is dit jaar sterk onder druk komen te staan door de vrees voor een wereldwijde recessie. Begin maart werd het lichte metaal nog verhandeld op een recordniveau van ongeveer 3.850 US dollar per ton. Ondertussen kost aluminium ongeveer 40% minder, ongeveer 2.200 dollar per ton. Eind september was de aluminiumprijs zelfs gedaald tot een dieptepunt van anderhalf jaar: 2.077,66 dollar. Er zijn nu tekenen van een dieptepunt. Maar dit is misschien nog geen ommekeer.

  Ook fundamenteel valt er iets te zeggen voor een nieuwe stijging van de aluminiumprijs. Door de energiecrisis in Europa loopt het aanbod al terug. Volgens gegevens van de European Aluminium Association is de jaarlijkse productiecapaciteit voor aluminium in Europa al met 1 miljoen ton verminderd.

  Anderzijds steeg de wereldwijde verkoop van aluminium spuitbussen in de eerste helft van 2022 met 5,5% tot ongeveer 3 miljard stuks. De stijgende vraag komt hier vooral uit de farmaceutische, cosmetische en huishoudelijke sector.

  Conclusie:


  De dynamische daling van de aluminiumprijzen is gestopt. Op het huidige prijsniveau zijn er tekenen van een voorzichtige uitbodeming.  "De eerste stap om de verwachtingen van je klant te overtreffen is te weten wat die verwachtingen zijn"

  - Roy H. Williams -​​
Working...
X