Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Beurs – LME bespreekt sancties tegen Rusland
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Beurs – LME bespreekt sancties tegen Rusland

    De London Metal Exchange (LME) overweegt een verbod op de handel in Russisch metaal. Dit heeft handelaren en prijzen opgeschrikt. Naast de prijzen voor aluminium en koper steeg ook de nikkelprijs (+4%). Achtergrond: Rusland is een belangrijke leverancier van industriële metalen aan de wereldmarkten. Het land levert 5% van het aluminium en 3,5% van het koper. Rusland is ook een belangrijke leverancier van andere metalen.
    London Metal Exchange
    Tot nu toe heeft de LME zich gehouden aan het officiële sanctiebeleid. De metaalhandel werd dus nog niet beïnvloed. Intussen zijn er echter steeds meer voorstanders van een handelsverbod binnen de beurs. De druk op de LME zal waarschijnlijk ook toenemen vanuit politiek Londen, vooral nadat de EU tot een olieprijsplafond heeft besloten.

    Het effect van een LME-verbod zou echter ook minder groot kunnen zijn dan gevreesd. Dit komt omdat de bezorgdheid over het aanbod kan worden gecompenseerd door een nog ernstiger bezorgdheid over de vraag. Hoe sterker de economische vertraging, hoe lager de vraag naar metaal zal zijn. Dit zou het door sancties veroorzaakte aanbodtekort kunnen compenseren.

    Een blik op het prijsverloop van de belangrijkste industriële metalen leert dat er momenteel een bodem wordt gevormd. Het zou voorbarig zijn om van een trendbreuk te spreken. Maar de neerwaartse trend verliest momentum en de metaalindex heeft al wat terrein goedgemaakt na het dieptepunt van het jaar medio juli.

    Conclusie:


    Het mondiale aanbod van industriële metalen zou nog krapper kunnen worden. De prijzen zouden dan zeer sterk kunnen stijgen, zoals tijdens de nikkelchaosdagen kort na het begin van de Oekraïense oorlog.


    Wilt u goud traden op een efficiënte manier? Bezoek dan de website van de broker voor actieve beleggers www.whselfinvest.com
Working...
X