Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Silver Trading Idee vandaag
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Silver Trading Idee vandaag

  De bodem wordt alsmaar steviger

  Silver
  Het uitbodemen van zilver krijgt vorm. Begin september markeerde het glanzende witte edelmetaal een nieuw dieptepunt voor het jaar, net onder de 18 US dollar. Sindsdien heeft het zich op dit niveau gestabiliseerd. Nadat de prijzen opnieuw tot 20 US dollar per troy ounce waren gestegen, testten zij halverwege de week opnieuw de 18-dollargrens. Zilver handelt momenteel weer een dollar hoger.

  De zilvervoorraden in Londen zijn de afgelopen twaalf maanden met meer dan een vijfde gedaald. Sinds augustus 2021 is het aandeel met 22% gedaald tot het laagste niveau sinds het begin van de gegevensverzameling in juli 2016. Marktwaarnemers zien enerzijds de groeiende vraag naar zilver als industrieel metaal als oorzaak.

  Volgens Adrian Ash - Directeur Onderzoek bij BullionVault - stevent de industriële vraag naar zilver af op een nieuw record. Dit wordt wereldwijd gestimuleerd door nieuwe zonne-installaties en een opleving van de vraag naar elektrische apparaten. Ook de automobielsector voert de productie op, met name op het gebied van elektromobiliteit.

  Bovendien is de vraag naar kleine staven en munten groot. Beleggers leggen een voorraad aan. Deze vraag wordt gedreven door de bezorgdheid over buitensporige uitgaven in Europa en de VS, die de stijgende inflatie waarschijnlijk verder zal aanwakkeren.

  Conclusie:


  Het uitbodemen van zilver is in volle gang. Een aanhoudende stijging boven de 20-dollar markering maakt het technisch gezien af.


  Wilt u goud traden op een efficiënte manier? Bezoek dan de website van de broker voor actieve beleggers www.whselfinvest.com​​

 • #2
  Vraag naar zilver stijgt

  De huidige lage zilverprijzen zijn een goede gelegenheid om de markt te betreden. Vanuit fundamenteel oogpunt valt er veel te zeggen voor stijgende prijzen. De vraag naar zilver voor industriële doeleinden trekt aan. Sinds het begin van het jaar is het ongeveer 4,4% hoger dan vorig jaar.

  De fysieke vraag is ook robuust. Eind augustus had de grote importeur India al 6.239 ton zilver ingevoerd. Het record van 7.530 ton van 2015 zal dus waarschijnlijk in één jaar tijd gemakkelijk worden overtroffen. Bovendien daalden de zilvervoorraden in Londen onlangs tot het laagste niveau sinds 2016, namelijk 916 miljoen troy ounces.

  De zilverprijs geeft een volatiel beeld op de grafiek. Aan het begin van de maand sprong de prijs voor een troy ounce zilver van ongeveer 19,00 US dollar op het hoogtepunt naar meer dan 21 US dollar. Op 18,45 US dollar per ounce handelt zilver nu lager dan aan het begin van de maand.

  De recente prijssprong werd veroorzaakt door de huidige "afkoeling van de dollar" en door short covering. Rhona O'Connell, hoofd marktanalyse voor EMEA en Azië bij het onderzoekshuis StoneX, wijst erop dat de positionering op de zilvermarkt de belangrijkste factor was achter de prijsturbulentie. Begin september stonden er 9.420 ton open short contracten op de COMEX zilverbeurs. Dit was het hoogste niveau sinds juli 2019. Gedurende de maand daalde de short selling tot 6.814 ton. Dit is nog steeds relatief hoog. Het gemiddelde van de afgelopen twaalf maanden ligt immers rond de 5.200 ton.

  Conclusie:


  Op het huidige prijsniveau is zilver weer aantrekkelijk. Naast de hoge shortpositie op de futuresmarkt spreken ook de "fundamentals" voor hogere prijzen op middellange termijn.​


  Comment

  Working...
  X