Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Beurs – DAX index trading vandaag
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Beurs – DAX index trading vandaag

  De DAX index boekte gisteren, samen met zijn Europese collega's, bescheiden winsten doordat de marktstemming verbeterde na een interventie van de BoE in de giltmarkt. De BoE beloofde de komende twee weken onbeperkt langlopende obligaties te kopen om de nerveuze markt te stabiliseren. De opluchtingsrally was van korte duur en de DAX en andere Europese indices dalen opnieuw sterk.

  De aandacht verschuift nu naar de Duitse inflatiecijfers die de ECB onder druk zullen zetten om de rente agressief te verhogen. Ondertussen houdt de escalerende energiecrisis in Europa het sentiment laag. Duitse fabrikanten beginnen het moeilijk te krijgen nu de crisis verergert.

  Wat is de volgende stap voor de DAX?

  DAX index, daggrafiek (bron WHS Webtrader)

  DAX trading.

  Trade de DAX met deze gratis demo rekening

  De opleving vanaf 11860, het dieptepunt van 2022, was kort en de koers daalt.

  Verkopers zullen uitkijken naar een doorbraak onder 11860 om de dalende trend te verlengen. De RSI ondersteunt deze neerwaartse beweging zolang hij uit de oversold zone blijft.

  Kopers kunnen de eerste weerstand tegenkomen bij 12430, het laagste punt van maart, voor 12600, het laagste punt van begin september. Er is een beweging boven 13100, de 50 sma, nodig om de korte termijn downtrend te ontkrachten.​

  Wilt u degelijk traden? Bezoek dan de broker voor actieve beleggers www.whselfinvest.com  “You miss 100% of the shots you don’t take”

  – Wayne Gretzky​
  Last edited by London Insider; 29-09-2022, 16:54.

 • #2
  De aandelenbeurzen hebben twee dagen sterke winst geboekt. Gezien hun traject vanaf recente swing lows, is het mogelijk dat er een derde in de pijplijn zit. De DAX was geen uitzondering op deze stijgingen. De bullish engulfing candle van maandag sloot boven de 12.000 lijn. De markt gapte dinsdag hoger en sloot vervolgens op het hoogste punt van de dag.

  Stijgt de DAX verder?

  DAX, daggrafiek (bron WHS Webtrader)

  Stijgt de DAX verder?

  Trade de DAX met deze gratis demo rekening

  Een directe doorbraak van de highs van gisteren veronderstelt voor de kopers een bullish voortzetting richting 13.000. Bij een terugval wordt steun gezocht boven de low van april, de low van gisteren of de gap-steun. Er is dus zeker steun.

  Wilt u degelijk traden? Bezoek dan de broker voor actieve beleggers www.whselfinvest.com
  “If you're offered a seat on a rocket ship, don't ask what seat! Just get on.”

  ― Sheryl Sandberg​​

  Comment


  • #3
   Net als de meeste andere aandelenmarkten had de DAX gisteren een solide dag doordat de markten shorts afbouwden na een sterk inflatierapport uit de VS. De bullish engulfing dag markeert een hogere low. De futuresmarkten wijzen op een positieve opening voor de contantmarkt vandaag.

   Het is moeilijk te zeggen hoeveel verder opwaarts potentieel er nog is gedreven door die afbouwen van short posities, maar momenteel is het moeilijk om een duurzaam bullish scenarion te zien. Het enige wat gezegd kan worden is dat de oversold zijn en dus normaliter een correctie nodig hebben.

   DAX, daggrafiek (bron WHS Webtrader)

   DAX trading vandaag.

   PROBEER DAX trading met CFD's of Futures op de Deutsche Börse

   Vandaag is het interessant om te zien hoe de DAX koers reageert rond het maand pivot punt. De 'rally' zou kunnen afzwakken, een swing high kunnen vormen, alvorens terug naar beneden te draaien.

   Kopers zoeken alleen bullish setups op zeer lage intraday timeframes, gegeven dat de high van 12.673 zo dicht bij het maand pivot ligt (wat de verhouding tussen opbrengst en risico onwerkbaar maakt op de daggrafiek). Mocht de koers echter boven 12.674 breken, dan wordt een sterkere countertrend-beweging naar boven verondersteld.   “History provides a crucial insight regarding market crises: they are inevitable, painful and ultimately surmountable.”

   - Shelby M.C. Davis​​
   Last edited by London Insider; 17-10-2022, 08:47.

   Comment


   • #4
    Op vrijdag schetsten we een voorkeur voor de DAX om weerstand te vinden rond het maandelijkse pivot punt alvorens uit te toppen. Na een initiële gap hoger, bleek dit ook het geval. Vrijdag sloot de DAX met een bearish kaars. De initiël gap werd bijna gesloten.

    DAX, 1-uur grafiek (bron WHS Webtrader)

    DAX trading met futures.

    PROBEER DAX trading met CFD's of Futures op de Deutsche Börse

    Op de 4-uur grafiek zien we dat er een dubbele top is ontstaan onder 12.700. Range trading strategieën hebben de voorkeur zolang de koersen tussen 11.860 - 12.700 blijven. De neiging is vandaag dus eerder naar beneden. De weerstand van 12.700 is een blokt.

    Een beweging onder de gap-steun op 12.379 geeft de verkopers wind in de zeilen. De VPOC (volume point of control) van vrijdag ligt op 12.186, net onder het 1-daags implied volatility target rond 12.254. Merk ook op dat het 5-daagse IV neerwaartse koersdoel net onder 12.000 ligt, maar boven het laagste punt van de range.

    Indien u minder bekend bent met VPOC en andere concepten van volume trading kunt u hier meer informatie vinden: Wat is VWAP en TWAP? en Time Price Oportunities en    ​"Buy the rumour, sell the fact."

    Comment


    • #5
     De DAX veerde op van zijn 11810 low en klom boven het 20 periode gemiddelde. Samen met de bullish RSI geeft dit kopers de hoop op een verdere stijging.

     DAX, daggrafiek (bron WHS Webtrader)

     DAX trading vandaag.

     PROBEER DAX trading met CFD's of Futures op de Deutsche Börse

     Kopers kijken uit naar een beweging boven het 50 periode gemiddelde op 12845. Dit opent de deur naar 13000, een rond getal, en de top van 20 september. Daarboven kijken kopers naar 13570.

     Als verkopers zien dat de koers niet boven het 50 periode gemiddelde klimt, kan de koers terugvallen naar 12385, het 20 periode gemiddelde en de low van juli en februari. Een doorbraak hieronder opent de deur naar 12000 en 11800, het laagste punt van 2022.

     U zoekt een broker die ook DAX specialist is? Bezoek www.whselfinvest.com
     "I don’t think you can consistently be a winning trader if you’re banking on being right more than 50 percent of the time. You have to figure out how to make money being right only 20 to 30 percent of the time.”

     - Bill Lipschutz

     Comment


     • #6
      De DAX is in drie golven gestegen vanaf zijn dieptepunt in september. Is dit een nieuwe bullish trend of een retracement in drie golven? Als we alleen naar de prijsactie kijken, is de rally vanaf 12.000 sterk geweest en vormt zich een potentiële bull-flag. De DAX zou zo boven de 13.000 kunnen breken. Daarna kan ervan uit gegaan worden dat de stijgende trend zich voortzet.

      Maar er zijn twee elementen die een dergelijke doorbraak zouden kunnen verhinderen.

      De rally gbeurde in dalende handelsvolumes. Dit suggereert dat de 'rally' correctief is en niet impulsief. Bovendien blijft de bull flag onder de trendweerstand hangen. Aangezien er onlangs een reversal was op de vier-uur grafiek binnen de veronderstelde bull flag, moeten beleggers op hun hoede zijn voor een doorbraak onder de low van gisteren. Een bearishe trend die zich verderzet?

      DAX, 4-uren grafiek (bron WHS Webtrader)

      DAX trading vandaag.

      De DAX degelijk en efficiënt traden doe je met broker WH SELFINVEST. Je kunt de GRATIS TRADING DEMO hier testen.
      “Wide diversification is only required when investors do not understand what they are doing.”

      - Warren Buffett
      Last edited by London Insider; 21-10-2022, 08:23.

      Comment


      • #7
       Net als de Nasdaq is de DAX meer dan 11% gestegen vanaf het recente dieptepunt. Maar de rally is tot stilstand gekomen op de trendweerstand in de aanloop naar de ECB-vergadering van vandaag.

       DAX, daggrafiek (bron WHS Webtrader)

       DAX trading.

       TRADE de DAX futures of CFD in deze fantastische GRATIS demo

       Welke richting gaat de DAX uit?

       De RSI (2) staat in de oversold-zone. Dit wijst erop (maar niet altijd) dat het recente momentum naar boven toe te groot is.

       Tijdens en na de ECB vergadering van vandaag zal de DAX een koers volgen die in lijn ligt met de wereldwijde aandelenmarkten. Het is echter mogelijk, maar onwaarschijnlijk, dat de ECB iets totaal onverwacht doet. Traders hebben dus een duidelijke lijn in het zand tussen bullish of bearish, afhankelijk van aan welke kant van de trend weerstand (blauwe, dalende lijn) de DAX handelt. Mee naar boven of mee naar beneden.
       “You miss 100% of the shots you don’t take”

       – Wayne Gretzky​​

       Comment


       • #8
        De correlaties tussen de markten zullen vandaag waarschijnlijk hoog zijn. Waar de S&P 500 na de Fed meeting gaat, gaat meer dan waarschijnlijk ook de DAX.

        DAX, 4-uren grafiek (bron WHS Webtrader)

        DAX trading.

        PROBEER deze gratis trading demo

        Maar gezien de nabijheid van een brede weerstandszone, kan de DAX aantrekkelijker zijn in de ogen van verkopers. Als de Fed hawkish is, dan worden 13.200 - 13.000 de doelwitten.

        Is de Fed aangeeft dat verdere rentestijging onwaarschijnlijk zijn, dan is de deur open voor een doorbraak boven 13.600 en gaat de bullish trend verder. In ieder geval moet de DAX door een brede weerstandszone voor hij verder kan klimmen.

        Lees in deze context onze analyse voor S&P 500 traders vandaag
        “Our job is to find a few intelligent things to do, not to keep up with every damn thing in the world.”

        - Charlie Munger

        Comment


        • #9
         De DAX is met meer dan 14% gestegen vanaf het dieptepunt in september. Er heeft zich een 30 periodes bullish reversal patroon gevormd (een zogenaamde morning star reversal).

         DAX, daggrafiek (bron WHS Webtrader)

         DAX trading

         TEST een gratis trading demo

         De DAX rally is echter tot stilstand gekomen net onder het hoogste punt van september en het 200 dagen gemiddelde. Er is een goede kans dat de 13.565 zone in eerste instantie als weerstand zal blijven fungeren. Er is kans op een pullback. De futuresmarkten wijzen op een iets lagere opening. Een doorbraak boven de weerstand is een bullish voortzetting en laat veronderstellen dat op dat moment de DAX wel wat benzine in de tank heeft.         Comment


         • #10
          Technische gezien was het dinsdag de aftrap voor een bullmarkt in de DAX. De DAX sloot iets meer dan 20% hoger dan het dieptepunt in september. Deze 20% 'regel' is echter een theoretisch cijfer en niet zelden daalt de een beursindex terug wanneer dit niveau bereikt wordt. Het is dus misschien eerder het moment om tegendraads te zijn en niet te geloven in deze bullmarkt.

          DAX, daggrafiek (bron WHS Webtrader)

          DAX trading.

          Trade de DAX in deze GRATIS demo met CFD's of DAX futures

          Maar traders zien ook twee Doji kaarsen in de aanloop naar deze high, de DAX koers steeg maar op basis van lager volume, en er werd een bearish divergence gevormd op de stochastische oscillator.

          Er is dus eerder een voorkeur voor verkopers, die een retracement richting 14.000 zien, zolang de koers onder 14.440 blijft. Daar aangekomen kunnen kopers opnieuw het potentieel voor een stijging naar de hoogste koers van 14.709 evalueren. Een doorbraak boven het hoogste punt van deze week veronderstelt dat er wel een bullish vervolg is.          Comment


          • #11
           De DAX had gisteren het potentieel om te herstellen naar een hoger niveau. En hoewel de DAX inderdaad steeg, was het herstel ondermaats en bleef de koers onder 14.000.

           Dax vandaag.

           De DAX futures wijzen op een gap lower deze morgen. Er is een redelijke kans dat aandelen vandaag met verdere verkoopdruk te maken krijgen. Als er een gap opening komt, dan moeten short sellers zich wel afvragen of de Risico/Opbrengst ratio nog voldoende is om een short sell positie te openen.

           De volgende belangrijke steun ligt rond 13.600.

           DAX, 1 uur grafiek (bron WHS Webtrader)

           DAX koers grafiek.
           Test DAX trading met deze gratis demo

           Zoek jij een goede broker om te traden? Kies www.whselfinvest.com en probeer de gratis demo           Comment

           Working...
           X