Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
GOUD prijs trading vandaag
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • GOUD prijs trading vandaag

  Goud vond wat lichte steun na een verzwakking van de obligatierente en de USD. De dalende munten zoals GBP en EUR werden geholpen door lichte winstnemingen aan de shortzijde bij gebrek aan vers nieuws, nadat ze de afgelopen dagen zwaar onder druk waren komen te staan.

  Goud veert op en test belangrijke weerstand

  ​Maar goud heeft, net als veel andere activa, geen belangrijke technische tekenen van een trendomkeer laten zien. Aandacht dus voor hernieuwde verkoopdruk rond weerstandsniveaus. Op het moment van schrijven testte goud potentiële weerstand rond $ 1639-40 - de low van vrijdag. Zodra dit niveau versterkt, kan het veranderen in weerstand, wat leidt tot een nieuwe verkoopgolf richting $1600.

  Goud, daggrafiek (bron WHS Webtrader)

  Goud grafiek.

  TEST een gratis demo

  De weg van de minste weerstand voor goud zal neerwaarts blijven totdat het een belangrijk omkeerpatroon maakt of een hogere top vormt.

  Waarom lopen beleggers ondanks de hoge inflatie niet warm voor goud?

  Hiervoor zijn twee redenen. Ten eerste, nu de grote centrale banken over de hele wereld hun beleid verkrappen, heeft dit geholpen om de obligatierente naar meerjarige hoogten te sturen. Beleggers die rendement nastreven, zijn beter af om staatsobligaties aan te houden om een gegarandeerd rendement te krijgen, dan om activa zonder rendement zoals goud aan te houden. Ten tweede heeft de sterkere Amerikaanse dollar zwaar gewogen op bijna alle belangrijke activa in dollar, inclusief goud. Potentiële kopers die in vreemde valuta verdienen, moeten meer betalen en worden dus ontmoedigd om in goud te investeren.

  Wilt u goud traden op een efficiënte manier? Bezoek dan de website van de broker voor actieve beleggers www.whselfinvest.com


 • #2
  Ggoud beleeft momenteel de beste week sinds februari. De prijs staat dicht bij het hoogste punt van 3 weken. Gezien de sterke rally van net boven 1600 en zes opeenvolgende bearish maanden, kan een stijging naar de gemiddelde koers mogelijk zijn. Dit kan ook opwaartse druk geven en meer kopers aantrekken.

  Verschijnen goudkopers ten tonele?

  Goud, 4-uren grafiek (bron WHS Webtrader)

  Goud trading vandaag.

  TEST een gratis demo

  Een bullish trend ontwikkelt zich op de 4-uur grafiek en de prijzen zijn doorgebroken boven twee bearish trendlijnen en het 200-bar exponentieel gemiddelde.

  De koers heeft weerstand ontmoet rond de maandelijkse R1-pivot en de top van 1735, dus de eerste pullback komt niet als een grote verrassing. Misschien zullen we nog een been lager zien als onderdeel van een correctie over 3 golven, in welk geval kopers zouden kunnen zoeken naar bewijs van een swing low boven 1680 om te anticiperen op het volgende been hoger. Als alternatief kunnen kopers wachten op een doorbraak boven 1735,10 om een bullish vervolg in de richting van de maandelijkse R2-pivot en highs rond 1800 te veronderstellen.

  Wilt u goud traden op een efficiënte manier? Bezoek dan de website van de broker voor actieve beleggers www.whselfinvest.com  “If you opt for a safe life, you will never know what it's like to win.”

  ― Richard Branson​

  Comment


  • #3
   Nadat alles terugveerde in een short-covering rally in de nasleep van een warmer US CPI inflatierapport op donderdag, sloot goud de sessie nog steeds lager. Dat was een teken van hoe de zaken er voor staan.

   Inderdaad, op vrijdag, toen dit werd geschreven, begon het metaal de dag lager, en het herstelde zich nooit echt. Het werd later verder gekwetst door gegevens van de UoM die aantoonden dat de inflatieverwachtingen stegen. Slecht nieuws als u hoopte op een soepele koers van de Fed.

   Het onvermogen van goud om boven de low van 2021 op $1676 te blijven, betekent dat de weg van de minste weerstand neerwaarts blijft, wat technische verkoop zou moeten aanmoedigen.

   Op het moment van schrijven probeerde het metaal de kortetermijnsteun rond $1650 te breken. Het leek erop dat het metaal zou dalen naar de recente dieptepunten rond $1615.

   Daggrafiek Goud (bron WHS Webtrader)​​​​   "The key to trading success is emotional discipline. If intelligence were the key, there would be a lot more people making money trading… I know this will sound like a cliché, but the single most important reason that people lose money in the financial markets is that they don’t cut their losses short."

   - Victor Sperandeo​​​​

   Comment


   • #4
    Het is weer een moeilijke week geweest voor goud-kopers, maar we naderen snel belangrijke dieptepunten waarvan we verwachten dat ze - althans in eerste instantie - enige soelaas zullen bieden, zoals het dieptepunt van september op 1614,92 en natuurlijk het grote 1600,00 niveau.

    Goudprijs vandaag.

    Er is dus nog steeds potentieel voor een neerwaartse beweging. Voer voor de beren. Wanneer verkopers de opbrengst/risico ratio bekijken, is het duidelijk dat het vet van de soep is.

    Goudprijs, 4-uur grafiek (bron WHS Webtrader)

    Goudkoers.

    TEST een gratis trading demo met goud CFD's of goud futures van de CME

    We zien ook dat fondsen en grote speculanten de afgelopen twee weken hun short posities hebben verminderd. Ze worden blijkbaar een beetje nerveus op deze dieptepunten. Het is niet onwaarschijnlijk dat ze nog meer shorts dekken of zelfs kopen bij 1600,00.

    De goudprijs vindt steun bij het week S1-pivot niveau. Een bullish engulfing kaarspatroon lijkt zich te vormen. Als de prijs opveert, zoeken verkopers naar bewijs voor een swing high onder 1640, met als volgende steunniveau voor de beren waarschijnlijk de low van september. Een doorbraak daaronder brengt 1600,00 in beeld. Het zou een verrassing zijn als de goudprijs vanaf dat niveau niet terug zou stijgen. Kopers zetten zich klaar, maar wachten af.

    Snel, goedkoop en degelijk goud traden? Kies voor broker www.whselfinvest.com

    “Unless you can watch your stock holding decline by 50% without becoming panic-stricken, you should not be in the stock market.”

    - Warren Buffett

    Comment


    • #5
     De goudprijs is vier dagen op rij teruggevallen. Op zich is dit al een reden om te vermoeden dat een terugkeer naar het gemiddelde (mean reversion) nabij zou kunnen zijn. Maar de pullback heeft ook steun gevonden rond de high van 12 september en de wekelijkse S1-pivot.

     Goud, 4 uren grafiek (bron WHS Webtrader)

     Goudprijs trading: stijgt het goud?

     Probeer deze gratis trading demo met goud CFD's of goud futures op de beurs

     Goud naar 1760 en dan nog hoger?

     Als de goudprijs boven de low van gisteren kan blijven, is er een voorkeur voor een terugkeer naar een hoger niveau rond 1760, het wekelijkse draaipunt en het VPOC (volume point of control) van vorige week.

     Of de goudprijs hoger kan blijven dan 1760, zal waarschijnlijk afhangen van het feit of de FOMC-notulen de indruk geven van (g)een renteverhoging. Kopers houden er dus evenzeer rekening mee dat de goudprijs na een stijging niet boven deze 1760 koers kan standhouden.

     U zoekt een oplossing om efficiënt en aan zeer goede voorwaarden goud te traden? Aarzel niet en open een rekening bij broker www.whselfinvest.com
     “Never confuse your position with your best interest. Many traders take a position in a stock and form an emotional attachment to it. They'll start losing money, and instead of stopping themselves out, they’ll find brand new reasons to stay in. When in doubt, get out!”

     – Jeff Cooper

     Comment


     • #6
      Na sterke stijgingen aan het begin van de maand handelde goud in een zijwaarts kanaal. Dit kanaal wordt aan de bovenkant begrensd door 1788, het hoogste punt van de maand. Aan de onderkant, ligt de grens op 1732, het laagste punt van vorige week.

      Goud, daggrafiek (bron WHS Webtrader)

      Trading op goud: technische analyse.

      TRADE CFD's op goud of goud futures met deze gratis demo

      Goud traden

      De RSI staat boven 50 maar niet in het overbought gebied. Kopers zien dit als positief voor een stijging. Kopers kijken uit naar een stijging boven 1763, de high van vorige week. Daarna richting 1788. Een stijging daarboven creëert een hogere high en opent de deur naar 1808, de high van augustus.

      Verkopers kunnen uitkijken naar een doorbraak onder 1733 om het ronde getal 1700 in het spel te brengen. Daarna 1694, het 50 sma.

      Wil je actief beleggen? Open een rekening bij broker specialist www.whselfinvest.com
      “Amateurs think about how much money they can make. Professionals think about how much money they could lose.”

      – Jack Schwager​

      Comment


      • #7
       Goud sloot boven 1800 na de beste dag in drie weken. Het is een ook de top van de laatste drie maanden. De sterke rally op de 1 uur grafiek stuitte echter op weerstand bij het wekelijkse R3-pivotpunt. Zo bleef de goudprijs onder het hoogste punt van augustus.

       Op de RSI (2) werd een bearish divergence gevormd in de aanloop naar een retracement, hoewel deze nu een zeer oversold niveau heeft bereikt (zie cirkel in grafiek), wat suggereert dat een low snel zou kunnen naderen. Misschien kan de goudprijs boven het pivot punt blijven en een swing low vormen.

       Als de koers door het pivot punt daalt, dan komt de volgende support op 1785. Als het VS werkgelegenheidsrapport straks OK of zwak is, remt dit renteverhogingen. Dit drukt waarschijnlijk op de USD en stuurt het goud boven 1808.

       Goudprijs, 1 uur grafiek (bron WHS Webtrader)

       Goud handelen met futures of CFD's.
       Efficiënt goud traden met een legendarische service? Open een rekening bij broker WH SelfInvest of probeer de gratis real-time demo
       ​"What seems too high and risky to the majority generally goes higher and what seems low and cheap generally goes lower."

       - William O’Neil​

       Comment


       • #8
        Goud brak uit de symmetrische driehoek en schoot omhoog naar 1894, een hoogste punt in 5 weken. De koers kon niet worden vastgehouden en viel terug naar de 50 MA. Een beslissende doorbraak boven de 50 MA, samen met de bullish RSI, houdt kopers hoopvol voor een verdere stijging. Een stijging boven 1894 zou de deur kunnen openen naar 1900.

        Ondertussen zouden verkopers zich kunnen richten op de lange bovenste wick, wat suggereert dat er weinig vraag was bij de hogere prijs. Bij een mislukte sluiting boven de 50 MA zouden verkopers kunnen kijken naar de dalende trendlijnsteun op 1846 om de driehoek opnieuw te betreden. Een doorbraak onder 1814 is nodig voor een neerwaartse uitbraak uit de driehoek.


        Goud, daggrafiek

        evolutie goudprijs
        TEST een gratis trading demo met goud CFD's of goud futures van de CME

        Snel, goedkoop en degelijk goud traden? Kies voor broker www.whselfinvest.com


        “Unless you can watch your stock holding decline by 50% without becoming panic-stricken, you should not be in the stock market.”

        - Warren Buffett​

        Attached Files
        Last edited by London Insider; 13-03-2023, 11:29.

        Comment


        • #9
         Goud zou kunnen doorbreken door de dalende renteverwachtingen en de toegenomen onzekerheid over het banksysteem. Ondertussen blijft China steeds meer goud vragen, wat een sterke fysieke vraag suggereert. De goudopnames bij de Shanghai Gold Exchange bedroegen in februari in totaal 169 ton, een stijging van 30 ton op maandbasis en 76 ton op jaarbasis. Dit is de sterkste februari voor de vraag naar goud op groothandelsniveau sinds 2014, aldus de World Gold Council. De vraag naar goud is gestegen door het economisch herstel en het vrijkomen van inhaalvraag in China.

         Evolutie goud
         evolutie goudprijs

         Snel, goedkoop en degelijk goud traden? Kies voor broker www.whselfinvest.com
         “Unless you can watch your stock holding decline by 50% without becoming panic-stricken, you should not be in the stock market.”

         - Warren Buffett​

         Last edited by London Insider; 17-03-2023, 16:59.

         Comment


         • #10
          De stijging boven de weerstand op 1960 en de bullish RSI houdt kopers hoopvol voor verdere winsten. Kopers moeten boven de weerstand op 1998-2000 breken om naar de high van 2023 te gaan. Een stijging daarboven creëert een hogere high.

          Aan de andere kant zouden verkopers aangemoedigd worden door de lange bovenste lont van de kaars van maandag, wat suggereert dat er weinig trek was in de hogere prijs. Een doorbraak onder de steun van 1960 zou de deur openen naar 1934, de wekelijkse low.​

          Goudprijs, daggrafiek

          evolutie goudprijs

          Snel, goedkoop en degelijk goud traden? Kies voor broker www.whselfinvest.com          “Unless you can watch your stock holding decline by 50% without becoming panic-stricken, you should not be in the stock market.”

          - Warren Buffett​
          Last edited by London Insider; 23-03-2023, 11:03.

          Comment


          • #11
           Goud is teruggekeerd naar het bearish kanaal, maar de prijsactie lijkt correctief. Daarom zoeken wij naar een hoger momentum. Een bullish Doji (met lagere spike) markeert een potentieel dieptepunt rond 1980, dat ook samenvalt met eerdere consolidatiezones. Er werd een bullish divergence gevormd met de RSI (14). De RSI is boven zijn vorige cyclus gebroken en er werd een bullish engulfing candle gevormd op de 1-uur grafiek en sloot ook boven het wekelijkse draaipunt. Wij wachten nu op een doorbraak boven het trendkanaal om een bullish voortzetting aan te nemen en op weg te gaan naar 2020. Als de geopolitieke spanningen blijven toenemen, zal goud misschien zijn status van safe-haven herwinnen en het gele metaal helpen in de richting van ons doel te bewegen.

           Goud, uurgrafiek

           evolutie goudprijs
           TEST een gratis trading demo met goud CFD's of goud futures van de CME

           Snel, goedkoop en degelijk goud traden? Kies voor broker www.whselfinvest.com


           “Unless you can watch your stock holding decline by 50% without becoming panic-stricken, you should not be in the stock market.”

           - Warren Buffett​

           Last edited by London Insider; 11-04-2023, 07:39.

           Comment


           • #12
            Goud is al de hele maand lage gekoteerd en heeft steun gevonden op de 100 MA en de stijgende trendlijn op 1935$. De RSI onder 50 geeft verkopers hoop op een verdere neerwaartse beweging, net als de 20 MA, die op het punt de 50 MA neerwaarts te kruisen.

            De beren moeten onder 1935 breken om de downtrend te verlengen naar 1917. Aan de andere kant brengt een stijging boven 1950 de dalende trendlijnweerstand op 1970 bloot. Een stijging daarboven brengt 1985, de wekelijkse high, in beeld.​

            TEST een gratis trading demo met goud CFD's of goud futures van de CME

            Snel, goedkoop en degelijk goud traden? Kies voor broker www.whselfinvest.com


            “Unless you can watch your stock holding decline by 50% without becoming panic-stricken, you should not be in the stock market.”

            - Warren Buffett​
            ​​

            Comment


            • #13
             Goud blijft in een duidelijke uptrend op de daggrafiek, zelfs met de outside candle van vrijdag na het non-farm payrolls report. Steun op de korte termijn zal waarschijnlijk aanslaan bij 1.935$/oz, wat samenvalt met de uptrend en het laagste punt van de sessie op vrijdag.

             Een stop eronder zal verliezen beperken als de bullish prijsactie zou haperen. Aan de bovenkant lijkt een beweging terug naar een weerstandszone vanaf 1.977$/oz waarschijnlijk, mocht de huidige trend aanhouden.

             Goud, daggrafiek

             evolutie goudprijs
             TEST een gratis trading demo met goud CFD's of goud futures van de CME

             Snel, goedkoop en degelijk goud traden? Kies voor broker www.whselfinvest.com


             “Unless you can watch your stock holding decline by 50% without becoming panic-stricken, you should not be in the stock market.”

             - Warren Buffett​
             Last edited by London Insider; 04-09-2023, 08:12.

             Comment


             • #14
              Nu de yuan verder verzwakt, is dit zeker geen goed nieuws voor goud, omdat het daardoor duurder wordt voor Chinezen om het metaal te kopen, terwijl het ook negatief is voor de euro, omdat het zou kunnen drukken op de export van de eurozone. De volgende grote gebeurtenis voor goud, en ook voor de dollar, zijn de CPI-gegevens van volgende week, die invloed kunnen hebben op de beslissing van de Fed om al dan niet verder te verhogen. De markt lijkt ervan overtuigd dat de renteverhogingen klaar zijn. Maar dankzij de veerkracht van de Amerikaanse economie verwachten ze dat de rente langer op het huidige niveau zal blijven dan ze eerder hadden verwacht. Dit heeft geholpen om de dollar te ondersteunen en goud te ondermijnen.

              Het edelmetaal heeft wat technische steun gevonden rond het 200-daags gemiddelde rond 1.915$. Als het onder dit niveau zou breken dan zouden we een nieuwe golf van technische verkoop kunnen zien in de aanloop naar het CPI-rapport. Kortetermijnsteun ligt rond 1.923$, de hoogste koers van donderdag.​

              Goud, daggrafiek

              evolutie goud
              TEST een gratis trading demo met goud CFD's of goud futures van de CME

              Snel, goedkoop en degelijk goud traden? Kies voor broker www.whselfinvest.com


              “Unless you can watch your stock holding decline by 50% without becoming panic-stricken, you should not be in the stock market.”

              - Warren Buffett​
              ​​
              Last edited by London Insider; 08-09-2023, 13:28.

              Comment


              • #15
               De spot goudprijs trok terug van de high van augustus. Goud heeft sindsdien steun gevonden rond het 200-daags gemiddelde, een belangrijk technisch niveau dat niet gemakkelijk te breken is. Maar we zien ook dat de USD terugtrekt, wat helpt om goud te ondersteunen. Goudprijzen blijven hoog ten opzichte van andere forex majors, wat laat zien dat XAU/USD is teruggetrokken door de kracht van de USD.

               Toch is het nog maar de vraag of goudprijzen vanaf hier echt kunnen rallyen, met een belangrijk Amerikaans inflatierapport in aantocht en de 50 en 100-daagse EMA's die als weerstand aftoppen. Met de verwachting dat de CPI zal stijgen, is maar de vraag of de Amerikaanse inflatie zal onderschrijden en verder zal drukken op de USD, wat zal helpen om de goudprijzen later in de week te ondersteunen.​

               Goud, daggrafiek

               evolutie goudprijs
               TEST een gratis trading demo met goud CFD's of goud futures van de CME

               Snel, goedkoop en degelijk goud traden? Kies voor broker www.whselfinvest.com


               “Unless you can watch your stock holding decline by 50% without becoming panic-stricken, you should not be in the stock market.”

               - Warren Buffett​​
               Last edited by London Insider; 11-09-2023, 07:48.

               Comment

               Working...
               X