Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Tarwe Trading Idee
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Tarwe Trading Idee

    Aanbod daalt
    De tarweprijs zit weer in de lift. Nadat de prijzen voor dit belangrijke voedingsmiddel medio juli een dieptepunt van 725 dollarcent per bushel bereikten, zitten ze nu duidelijk weer in een stijgende trend. Tarwe wordt momenteel verhandeld tegen 905 dollarcent per bushel, ruim 25% boven deze dieptepunten.Wheat

    Nu de graanexport uit Oekraïne en Rusland nog steeds achterblijft, groeit de bezorgdheid over een krap aanbod op de wereldmarkt. Volgens de laatste gegevens van de Russische Graanunie (RGU) bedroeg de Russische tarwe-export in de eerste tien dagen van deze maand 1,323 miljoen ton. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar lag de uitvoer ongeveer 30% lager.

    De RGU heeft daarom in Moskou voorgesteld de huidige uitvoerrechten op tarwe te vervangen door uitvoercontingenten. Dit zou niet noodzakelijk leiden tot een hogere uitvoer. Zij zouden echter het voordeel hebben dat de hogere uitvoerprijzen als gevolg van het aanbodtekort de Russische producenten ten goede zouden komen.

    Ook aan de andere kant van de Atlantische Oceaan blijft het aanbod van tarwe krapper worden. De laatste wekelijkse export van tarwe in de VS, zoals gerapporteerd door het Amerikaanse ministerie van Landbouw, was teleurstellend. Met 217.000 ton lagen ze dicht bij de ondergrens van een onderzoek van Bloomberg. De krapte van het aanbod van tarwe op de wereldmarkt zal dus waarschijnlijk aanhouden.

    Conclusie:


    Het wereldwijde tarweaanbod blijft dalen. De prijsstijging boven de 900 Amerikaanse cent per bushel maakt de weg vrij naar de ronde 1000 cent.





    "De eerste stap om de verwachtingen van je klant te overtreffen is te weten wat die verwachtingen zijn"

    - Roy H. Williams -
    Last edited by London Insider; 23-09-2022, 19:10.
Working...
X