Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
S&P 500 zakt onder belangrijke steun
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • S&P 500 zakt onder belangrijke steun

    De S&P is onder zijn meermaandelijkse stijgende trendlijn gezakt. De toenemende bezorgdheid dat de Fed harder en sneller zal optreden om de snel stijgende inflatie in te tomen, heeft de aandelen gisteren scherp doen dalen. Die vrees blijft vandaag aanhouden, met een stijging van de rente op Amerikaanse staatsobligaties naar nieuwe hoogste niveaus in twee jaar.

    S&P 500, daggrafiek

    Trade de S&P 500 futures of CFDs.

    Handel de S&P 500 in deze uitstekende gratis trading demo

    Het winstseizoen is aan de gang met vandaag aandacht voor Bank of America en Morgan Stanley, dit na de teleurstelling van Goldman Sachs gisteren. Tegenvallende winsten zouden de Amerikaanse indexen verder onder druk kunnen zetten, vooral nu de Amerikaanse cijfers al duiden op een vertragende economische groei.

    Wat nu?

    De S&P daalde gisteren met 1,8% en stevent vandaag af op verdere verliezen. De koers is uit het stijgende kanaal gevallen en is ook onder het 100-dagen gemiddelde gedoken. Dit was de afgelopen 12 maanden een sterke steun. De RSI staat in bearish gebied, wat suggereert dat er meer neerwaartse beweging zou kunnen komen. Maar voor alle duidelijkheid, deze technische indicator staat nog niet in het 'oversold' gebied.

    Short verkopers kijken naar een daling richting 4493, het laagste punt in december, vóór de 4273, het laagste punt in oktober.

    Kopers kijken naar een beweging terug in het stijgende kanaal en naar het 50-dagen gemiddelde op 4686. Dit zou de neerwaartse trend kunnen ombuigen. Een beweging boven 4750 zou kopers tractie kunnen geven richting 4816 en nieuwe all-time highs.


Working...
X