Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Beurs: Sell in May
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Beurs: Sell in May

  In ieder geval is het grote opwaartse momentum van de aandelenkoersen duidelijk aan het afzwakken. De Dow is al dagen praktisch watertrappelend. Zelfs de Amerikaanse technologie index Nasdaq staat al dagen vrijwel roerloos op 12.000 punten. De DAX heeft zich zeer sterk opgewerkt tot 16.000 punten, maar komt ook hier niet verder.

  De beurs lijkt momenteel druk bezig met gissen. Duidelijk is dat de Amerikaanse Federal Reserve in mei de belangrijkste rentetarieven met 25 basispunten zal verhogen. De beurzen kijken echter al verder in de toekomst en proberen te raden of de Fed de rente in de zomer zal blijven verhogen of dat zij de rentepauze zal inlassen waar aandelenbeleggers zo naar uitgekeken. De markt heeft zich hierover nog geen duidelijke mening gevormd. Gezien de Amerikaanse inflatiecijfers (momenteel 5%) en de huidige bbp-groei zou de Fed de rente nog verder moeten verhogen.  De Europese Centrale Bank bevindt zich in een soortgelijke verwarrende positie. Bij de ECB is er zelfs nog geen duidelijkheid over het besluit dat op de volgende rentevergadering moet worden genomen. De beoordelingen lopen in sommige gevallen sterk uiteen.
  De grootste zorg bij de centrale bank is kennelijk dat de hogere rente de kredietverlening van banken sterk heeft afgeremd. Met enige vertraging zou dit ook merkbare gevolgen hebben voor de economie. De bouwsector heeft de gevolgen van de renteverhoging al duidelijk gevoeld. Vanuit strategisch oogpunt zien wij momenteel sowieso weinig fundamentele koersdrijvers. De deels goede bedrijfsresultaten komen tot uiting in de koersen. Belangrijker zijn de vooruitzichten - en het is juist ten aanzien daarvan dat Amerikaanse bedrijven zich momenteel zeer terughoudend opstellen. Zij gaan uit van grote onzekerheden in de prognoses omdat de economische ontwikkeling momenteel moeilijk in te schatten is.

  Conclusie: beleggers moeten nu tactisch te werk gaan, actief winst nemen en afdekken. Op korte termijn denken wij dat de beurs uitgeput is, een consolidatie achter de rug is. Het beurs adagium "Sell in May" heeft een grote kans van slagen. De DAX kan terugvallen naar 14.700 - 15.000 punten. Op deze niveaus zou de recente opwaartse trend nog intact zijn en zouden nieuwe aankopen veelbelovend zijn.

  Opmerking: het zoeken naar kansen buiten de beurs wordt steeds relevanter voor beleggers.

  STOP met het betalen van commissies wanneer je aandelen koopt! Kies voor broker www.freestoxx.com
  "The biggest risk of all is not taking one."

  - Mellody Hobson​

  Last edited by SignalRadar; 21-04-2023, 07:39.
Working...
X