Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Beurs: Amerikaanse inflatie zet aan tot rente debat
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Beurs: Amerikaanse inflatie zet aan tot rente debat

  De beurzen hebben de inflatie enigszins opgeschud. In de VS is de inflatie immers weer gedaald (van 6,5% naar 6,4%). Maar de daling was veel kleiner dan marktwaarnemers hadden gehoopt en verwacht. Daarom werd onmiddellijk weer gespeculeerd over de vraag hoe de Amerikaanse Federal Reserve de rente aanpak zal voortzetten.

  De onzekerheid van de marktdeelnemers over de toekomstige koers van de Fed is dus toegenomen, aldus waarnemers. Wij zien dat heel anders, de koers is volstrekt duidelijk. Er komen dit jaar geen renteverlagingen. De Amerikaanse monetaire autoriteiten zullen de rente blijven verhogen - en voorlopig in kleine stapjes. Dat blijkt ook uit de laatste Fed notulen. Wij gaan er ook van uit dat de Fed geen grotere renteverhogingen zal doorvoeren. De Amerikaanse centrale bank heeft duidelijk aangegeven de effecten van de renteverhogingen te willen afwachten. Als de monetaire bewakers plotseling weer grotere rentestappen zouden zetten, zou dat waarschijnlijk paniek veroorzaken en de geloofwaardigheid van de monetaire beleidsmakers aantasten. Mocht de Fed echt weer grotere rentestappen overwegen, zal zij de markten vooraf voorbereiden. Maar tot nu toe zijn daar geen tekenen voor.  Toch staan de aandelenmarkten onder druk. In het licht van de nieuwe rente- en inflatieonzekerheid is de Dow Jones teruggezakt naar de onderkant van de zijwaartse bandbreedte waarin hij zich al enkele maanden bevindt (32.500 - 34.500 punten). Dit is een kritiek koersniveau omdat de 200 EMA, die de stijgende langetermijntrend aangeeft, hier loopt. Als dit niveau niet standhoudt, zullen de aandelenmarkten opnieuw instorten.
  Het valt nu af te wachten of de Amerikaanse beurzen - en in hun kielzog de DAX en andere - de onderkant van de zijwaartse zone zullen verdedigen. Wie op korte termijn belegt, kan zelfs overwegen om op dit niveau tactisch bij te kopen. Vanuit strategisch oogpunt raden wij nog steeds een afwachtende houding aan. Wij blijven ook economische waarschuwingssignalen zien, ook al blijft de beurs die negeren, zoals de hernieuwde daling van de olieprijs. Het grote probleem vanuit beleggersoogpunt blijft de investeringsnood. Voor ons blijft het volgende gelden: winsten afdekken en cash aanhouden en kopen na tegenslagen of verschuiven naar veilige havens (goud, zilver, dividenden, anticyclische mogelijkheden).

  Conclusie: de aandelenmarkten verliezen duidelijk aan opwaarts momentum en nieuwe inflatiezorgen verspreiden zich. Afwachten of de zijwaartse range intact blijft. In het grote geheel zijn er echter tekenen van topvorming.

  STOP met het betalen van commissies wanneer u uw aandelen koopt! Kies voor www.freestoxx.com‚Äč
  Last edited by SignalRadar; 23-02-2023, 14:52.
Working...
X