Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Aandeel ALPHABET (GOOGL) – Kopen of verkopen
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Aandeel ALPHABET (GOOGL) – Kopen of verkopen

  De koers van Alphabet gaat omhoog, maar blijft achter op zijn concurrent Microsoft. Begin deze maand starte een strijd naar nieuwe technologie voor artificial intelligence. Het enorme succes van de AI-gestuurde chatbot ChatGPT, die door Microsoft wordt gesteund om zijn Bing-zoekmachine het moderne tijdperk in te loodsen, heeft Alphabet gedwongen zijn eigen AI-ontwikkelingen eerder te onthullen dan gewenst. Zo heeft Alphabet's Bard-chatbot een fout gemaakt door onjuiste informatie te verstrekken in een advertentie, waardoor de vrees is ontstaan dat hij niet voldoet. Microsoft heeft de oorlog verklaard aan het zoekmonopolie van Google en zei dat het een gevecht over de marges kan winnen.  Microsoft heeft het meest te winnen, terwijl Alphabet het meest te verliezen heeft. Stifel heeft gisteren zijn koersdoel voor Microsoft verhoogd van 275$ naar 290$ omdat het bedrijf een serieuze uitdaging kan vormen voor zijn rivaal. Microsoft is duidelijk van plan om de dominantie van Google Search van Alphabet op te heffen, en in tegenstelling tot eerdere pogingen lijkt het bedrijf nu vanuit een sterke positie te spelen', aldus de makelaar.

  PROBEER deze GRATIS aandelen demo met REAL-TIME koersen

  Uw voordelen:
  • Alle NYSE- en Nasdaq-aandelen
  • Geen commissies (0,00$)
  • Geen spreidingstoeslag
  • Geen negatieve rentevoeten

  "Je moet weten wat je bezit en waarom je het bezit."

  - Peter Lynch -​
  Last edited by SignalRadar; 14-02-2023, 14:00.

 • #2
  Alphabet is het moederbedrijf van Google. Voorheen was de naam van het bedrijf google. De naamsverandering naar Alphabet kwam er omdat de onderneming de aandacht wenst te vestigen op het feit dat ze meer activiteiten heeft dan de zoekmachine Google.

  Bij broker Freestoxx hebben ze een gespecialiseerde Alphabet pagina gemaakt om dit aandeel op de voet te volgen. Je vind er de koers, de koers van de concurrenten, een technische analyse (kopen of verkopen) en het essentieel nieuws.

  evolutie aandeel alphabet

  STOP met het betalen van commissies wanneer je aandelen koopt! Open een rekening bij zero commissie broker Freestoxx
  Last edited by SignalRadar; 09-03-2023, 09:07.

  Comment


  • #3
   Er is nieuw schokkend nieuws voor "Google", want volgens Bloomberg zou Microsofts zoekmachine Bing de nieuwe standaard zoekdienst op Samsung apparaten kunnen worden.

   evolutie aandeel alphabet

   Een echte omwenteling zou in het verschiet kunnen liggen voor de zoekmachinemarkt. Dit kan als een schok komen voor Google en zijn moederbedrijf Alphabet, en daarom staat het aandeel momenteel 4,5% lager in de pre-market handel in New York. Volgens een rapport van Bloomberg wordt Microsofts zoekmachine Bing mogelijk de nieuwe standaard zoekdienst op Samsung-apparaten. Als 's werelds grootste smartphonefabrikant zou dit een belangrijke verandering kunnen zijn. Het rapport is afkomstig van de New York Times en suggereert dat dit een bedreiging kan vormen voor de jaarlijkse inkomsten van ongeveer 3$ miljard voor Google. Bing vormt dus een bedreiging voor de dominantie van Google op de zoekmachinemarkt, vooral gezien de introductie van OpenAI-technologie, die ChatGPT-achtige antwoorden geeft op zoekopdrachten van gebruikers en de laatste maanden aan bekendheid heeft gewonnen.

   Hoe ziet het eruit vanuit een grafiekperspectief?

   De huidige daling tot 104$ vormt nog geen bedreiging voor de bulls. Maar mocht in de komende dagen een dagelijkse close onder 100$ plaatsvinden, dan is een daling naar de vlakke opwaartse trendlijn rond 91$ denkbaar.

   Conclusie: in de komende weken en maanden moet Alphabet het vertrouwen van beleggers weer opbouwen of een "echt" concurrerend product voor ChatGPT op de markt brengen. Anders zou de "dominantie van Google" in onder meer de advertentiemarkt kunnen eindigen.​

   Alphabet, daggrafiek

   evolutie aandeel alphabet

   PROBEER deze GRATIS aandelen demo met REAL-TIME koersen

   Uw voordelen:
   • Alle NYSE- en Nasdaq-aandelen
   • Geen commissies (0,00$)
   • Geen spreidingstoeslag
   • Geen negatieve rentevoeten

   "Je moet weten wat je bezit en waarom je het bezit."

   - Peter Lynch -​   ​​
   Attached Files
   Last edited by SignalRadar; 17-04-2023, 16:51.

   Comment


   • #4

    Wanneer publiceert Alphabet zijn kwartaalcijfers over het eerste kwartaal?

    Alphabet zal zijn financiële Q1 resultaten bekendmaken op dinsdag 25 april, na sluiting van de Amerikaanse markt. Op dezelfde dag zal een conference call worden gehouden.

    Consensus over de kwartaalcijfers van Alphabet

    Alphabet zal naar verwachting een omzetstijging van 1,4% op jaarbasis rapporteren tot 68,96$ miljard, terwijl de verwaterde winst per aandeel naar verwachting met 11,3% zal dalen tot 1,09$.

    Vooruitblik op de kwartaalcijfers van Alphabet

    Alphabet haalt het grootste deel van zijn inkomsten uit reclame. Nadat de door de pandemie veroorzaakte reclamehausse in de loop van 2022 vertraagde, zagen we de reclame-inkomsten in de laatste drie maanden van 2022 voor het eerst dalen. Deze trend zal zich naar verwachting voortzetten in het eerste kwartaal van 2023: Wall Street voorspelt een daling van de reclame inkomsten met 1,7% tot 53,8$ miljard. Dit komt door een lichte daling van 0,6% bij Google's zoekmachine, een daling van 3,2% bij YouTube en een nog sterkere daling van 5,9% bij het Google Network, waar het bedrijf advertenties serveert over een reeks andere diensten en apps.

    Gelukkig wordt dit gecompenseerd door Google Cloud. De inkomsten uit de cloud computing-divisie van het bedrijf zullen naar verwachting met 28% stijgen tot 7,5$ miljard, hoewel dit een tragere groei zou zijn omdat bedrijven hun greep op de IT-uitgaven blijven versterken. Dit zal echter geen positief effect hebben op de bottom line, want Google Cloud blijft in het rood staan met een verwacht operationeel verlies van 581,9$ miljoen. Dit zou een veel kleiner verlies zijn dan vorig jaar, maar Wall Street gelooft dat er nog een lange weg te gaan is voordat het bedrijf winstgevend wordt, aangezien de consensuscijfers suggereren dat het bedrijf pas in 2025 uit de rode cijfers zal zijn! Elk teken dat dit eerder kan worden bereikt dankzij kostenbeheersing en banenreductie zou een welkome en positieve verrassing zijn.

    Tragere advertentiegroei, de last van Google Cloud en stijgende kosten en uitgaven (naar verwachting 9,4%) drukken de winstgevendheid en zullen ertoe leiden dat Alphabet's operationele marge daalt van 30% tot 24%. Hierdoor zal Alphabet's EPS voor het vierde achtereenvolgende kwartaal verslechteren.

    De aandacht zal vooral uitgaan naar de vooruitzichten, aangezien beleggers zullen peilen wanneer de marges en de winst hun dieptepunt zullen bereiken. Momenteel gaan de markten ervan uit dat de bodem van het eerste kwartaal is bereikt en dat vrijwel alles vanaf het tweede kwartaal zal verbeteren, ook al heeft Wall Street zich de afgelopen kwartalen vergist en deze verwachtingen verder naar achteren geschoven. Analisten hebben goede hoop dat de reclame inkomsten weer gaan stijgen en dat de druk op de marges in het tweede kwartaal afneemt. Ondersteund door de verdere personeelsreductie van 12.000 banen, zal dit een positief effect hebben. Belangrijk is dat Alphabet's personeelsbestand sinds het begin van de pandemie is verdubbeld. Dit is belangrijk omdat Wall Street verwacht dat de winst per aandeel in het tweede kwartaal voor het eerst in meer dan een jaar zal stijgen en vervolgens in de tweede helft van het jaar zal versnellen tot een groei met dubbele cijfers om de groeivooruitzichten te herstellen. Elk signaal dat dit langer zal duren, zou negatief zijn voor het aandeel.

    In dit verband moet worden opgemerkt dat de inkomsten van Alphabet sterk afhankelijk blijven van de moeilijke economische omstandigheden en dat de verwachting van een recessie later dit jaar, de ramingen voor de rest van het jaar in gevaar brengt. Als de vooruitzichten verder verslechteren, kan Alphabet gedwongen worden de prijzen verder te verlagen om de vraag te stimuleren en tegelijkertijd de uitgaven voor AI en andere hulpmiddelen te verhogen om zijn aanbod te verbeteren.

    Er komt nu extra druk omdat de concurrentie toeneemt met de komst van AI in 2023. Microsoft heeft Google de oorlog verklaard en probeert zijn Bing zoekmachine nieuw leven in te blazen met behulp van OpenAI's ChatGPT - een app die volgens UBS in januari de snelst groeiende consumentenapp aller tijden is, met 100 miljoen gebruikers in de eerste twee maanden na zijn lancering! Deze maand nog werd gemeld dat Samsung, 's werelds grootste smartphonemaker, overweegt om Google als standaardzoekmachine op zijn toestellen te laten vallen en over te schakelen op het AI-gestuurde Bing, dat Google jaarlijks miljarden dollars aan inkomsten ontneemt. Microsoft is bereid elke prijs en elke marge te accepteren om Google's monopolie op het gebied van internetzoeken te destabiliseren, maar dit zou Alphabet in een zeer moeilijke positie kunnen brengen.

    Wat is de volgende stap voor het aandeel GOOGL?

    De aandelen van Alphabet testen momenteel steun, die in de drie maanden tot eind juli 2022 op 105$ lag en vervolgens in oktober vorig jaar weer als hoogste punt in het spel kwam. Het aandeel moet nu mikken op 107,50-109$, die de slot- en intraday-highs vertegenwoordigt die sinds begin februari verschillende keren weerstand hebben geboden.

    Een stijging boven deze zone zou nieuwe highs en het volgende opwaartse doel van meer dan 110$ in zicht brengen voordat 119,50$ opnieuw in het spel komt. Het hoogste punt op 122$ dat in augustus werd bereikt, komt dan weer in beeld. De 50 brokers die het aandeel volgen zien iets meer opwaarts potentieel, met een gemiddeld koersdoel op 124,50$.

    Aan de onderkant zou het 200 MA op 101$, dat samenvalt met het dieptepunt van de inzinking eind maart, enige steun moeten bieden, waarbij de korte termijn voortschrijdende gemiddelden een extra steunzone vormen als dat niet lukt. Zo niet, dan zou de prijs kunnen dalen naar het dieptepunt van februari op 89$.​

    Google, daggrafiek

    evolutie aandeel google
    PROBEER deze GRATIS aandelen demo met REAL-TIME koersen

    Uw voordelen:
    • Alle NYSE- en Nasdaq-aandelen
    • Geen commissies (0,00$)
    • Geen spreidingstoeslag
    • Geen negatieve rentevoeten

    "Je moet weten wat je bezit en waarom je het bezit."

    - Peter Lynch -​
    ​​

    Last edited by SignalRadar; 24-04-2023, 14:56.

    Comment


    • #5
     De kwartaalresultaten van Alphabet lagen boven de verwachtingen van Wall Street. Zowel de omzet (+7%) als de winst (+19%) zijn indrukwekkend. De koers reageert duidelijk positief. De verkoop van reclame op de zoekmachine en op Youtube was de grootste drijfveer achter de goede resultaten. Ook de verkoop van cloud computing diensten deed het goed. Ook positief voor de koers is dat de Google zoekmachine weinig lijkt te lijden onder de eerste AI aanval van de Microsoft combinatie Bing + ChatGPT.

     PROBEER deze GRATIS aandelen demo met REAL-TIME koersen

     Uw voordelen:
     • Alle NYSE- en Nasdaq-aandelen
     • Geen commissies (0,00$)
     • Geen spreidingstoeslag
     • Geen negatieve rentevoeten

     "Je moet weten wat je bezit en waarom je het bezit."

     - Peter Lynch -​
     ​​

     Comment


     • #6
      De koers van Alphabet daalt stevig. De kwartaalresultaten waren beter dan de verwachtingen, maar dit was niet voldoende voor Wall Street. Traders en beleggers zijn teleurgesteld over de afdeling Google Cloud. Deze belangrijke afdeling groeide langzamer dan verwacht. Het feit dat concurrent Microsoft sterkere cloudcijfers rapporteerde, baart beleggers ook zorgen dat Google Cloud minder profiteert van de komende golf in AI (artificiële intelligentie) dan zijn grotere rivalen en moeite heeft om terrein te winnen.

      PROBEER deze GRATIS aandelen demo met REAL-TIME koersen

      Uw voordelen:
      • Alle NYSE- en Nasdaq-aandelen
      • Geen commissies (0,00$)
      • Geen spreidingstoeslag
      • Geen negatieve rentevoeten

      "Je moet weten wat je bezit en waarom je het bezit."

      - Peter Lynch -​
      ​​​​

      Comment


      • #7
       Google begint het jaar met meer ontslagen. Na een eerste golf post-pandemie ontslagen volgt een tweede golf ontslagen. De techreus legt nu sterk de focus op zijn kunstmatige intelligentie (KI) activiteiten. Hierdoor is minder personeel nodig in de andere divisies. Google spoort werknemers ook sterk aan om voltijds in het kantoor te werken en niet aan teleworking te doen. De koersen van KI aandelen nemen een hoge vlucht. Met de Stock-Box service kun je eenvoudig in KI aandelen met momentum beleggen.

       PROBEER deze GRATIS aandelen demo met REAL-TIME koersen

       Uw voordelen:
       • Alle NYSE- en Nasdaq-aandelen
       • Geen commissies (0,00$)
       • Geen spreidingstoeslag
       • Geen negatieve rentevoeten

       "Je moet weten wat je bezit en waarom je het bezit."

       - Peter Lynch -​
       ​​​​​​

       Comment


       • #8
        De kwartaalresultaten van Alphabet waren zeker niet slecht. De verkoopscijfers van cloud, search reclame en youtube reclame groeiden allemaal met meer dan 10%. De groei in search reclame lag echter iets onder de verwachtingen van Wall Street. Dit weegt op de koers omdat search reclame nog altijd de core business van Alphabet is. Alphabet management herhaalde het belang van kunstmatige intelligentie (KI) voor de toekomst van het bedrijf. Met de Stock-Box service kun je eenvoudig in KI aandelen met momentum beleggen.

        PROBEER deze GRATIS aandelen demo met REAL-TIME koersen

        Uw voordelen:
        • Alle NYSE- en Nasdaq-aandelen
        • Geen commissies (0,00$)
        • Geen spreidingstoeslag
        • Geen negatieve rentevoeten

        "Je moet weten wat je bezit en waarom je het bezit."

        - Peter Lynch -​​​

        Comment

        Working...
        X