Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Beurs: 'Asset distress rally' op het randje
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Beurs: 'Asset distress rally' op het randje

  De beurzen zijn niet beïnvloed door de huidige ambivalente informatie. De DAX is al bijna onstuimig op weg naar een all-time high. De hoogste stand van 16.271 punten is al binnen bereik. De Dow heeft moeite om boven de 35.000 punten te komen. Als dat lukt, is de weg naar de all-time high van 36.800 punten vrij. De Nasdaq index stijgt ook sterk.

  Jerome Powell is de drijvende kracht achter deze beweging. Het hoofd van de Amerikaanse Federal Reserve heeft verklaard dat de rente in de VS moet blijven stijgen. Maar uit zijn verklaringen blijkt dat de Fed slechts kleine rentestappen zal zetten. Dit is verrassend omdat de Amerikaanse arbeidsmarkt praktisch is opgedroogd. De werkloosheid is gedaald tot 3,4%. Er zijn 5 miljoen vacatures, maar slechts 2,5 miljoen werkzoekenden. Tegelijkertijd zijn er steeds meer tekenen dat de Amerikaanse economie ook slechts een gematigde recessie zal doormaken - als dat al gebeurt.
  Als momentopname is dit goed nieuws voor de aandelenmarkten. In dit klimaat zijn beleggers bereid risico's te nemen. Dit wordt weerspiegeld in de 'Fear and Greed' index. Met 73 van de 100 punten slingert de slinger heel duidelijk in de richting van hebzucht.

  evolutie inflation

  Als de economie zo blijft gaan, zijn dalende inflatiecijfers uitgesloten. Volgens hen is de samenstelling van de inflatieveroorzakers de laatste tijd veranderd. De daling van de energieprijzen heeft de inflatie vertraagd. Voedsel en veel andere goederen zijn echter aanzienlijk duurder geworden.
  De vraag is dus: hoe lang kunnen bedrijven de stijgende prijzen aan? Bovendien zijn er verschillende loonverhogingen. De loondruk zal zelfs toenemen als de economie zo robuust blijft draaien en misschien zelfs aantrekt. De centrale banken mogen dit niet uit het oog verliezen.

  Beleggers staan dus voor het strategische dilemma dat zij moeten blijven meeliften op de beleggingsnoodrally. Van de trein stappen betekent rendement verliezen. Cash verliest in ieder geval 8% per jaar. Gezien de dynamisch stijgende koersen en in veel gevallen goede dividendrendementen blijven aandelen momenteel de meest veelbelovende en levensvatbare beleggingscategorie.

  Conclusie: wij verwachten een tweede stijging van de inflatie. De huidige rust is slechts tijdelijk. Het basiseffect mag niet worden vergeten. Dit zorgt ervoor dat zelfs lagere inflatiecijfers een aanzienlijke geldontwaarding betekenen. De centrale banken blijven dus onder druk staan, de beursrally wordt steeds meer tot het uiterste gedreven. Koop alleen aandelen met een hoog dividendrendement.​

  STOP met het betalen van commissies wanneer u Amerikaanse aandelen koopt! Kies voor broker www.freestoxx.com


  "Ik geloof in analyse en niet in voorspelling"

  - Nicolas Darvas -​​

  Last edited by SignalRadar; 10-02-2023, 08:23.
Working...
X