Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Beurs analyse: vraag naar koper blijft stijgen
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Beurs analyse: vraag naar koper blijft stijgen

    De situatie op de kopermarkt blijft gespannen. Voor het eerst sinds midden november noteert de koperprijs boven de prijs van de driemaandstermijn. Dit wijst erop dat met name fysiek koper schaars wordt. De grote vraag trekt de prijs dynamisch omhoog. Eind december werd koper nog steeds verhandeld tegen ongeveer 8.400$ per ton. Vorige week bereikte het metaal een hoogtepunt van meer dan 9.500$ per ton. Alleen al in de afgelopen vier weken is de koperprijs met ongeveer 135$ gestegen.

    evolutie koperprijs

    Volgens de International Copper Study Group (ICGS) blijft het tekort op de kopermarkt toenemen. De groep meldt dat tussen januari en november de vraag het aanbod met bijna 384.000 ton overtrof. Tot oktober daarentegen had de markt slechts een onderaanbod van iets minder dan 310.000 ton koper. Bovendien drijven rapporten uit Peru de rally op de kopermarkt aan. Daar leidt onrust herhaaldelijk tot productiebeperkingen en sluiting van kopermijnen. Zo werden de werkzaamheden in de mijn van Antapaccay halverwege de week volledig stilgelegd. Het vooruitzicht van een herstel van de Chinese vraag naar koper na de versoepeling van het strikte Covid-beleid is een bijkomende stimulans voor de prijzen.

    Conclusie: vanuit technisch oogpunt raakt de koperrally een eerste weerstandszone tussen 9.500$ en 9.600$ per ton. Na de recente zeer sterke prijsstijging zou dit niveau voorlopig op de rem kunnen gaan staan. Eerst kan gedeeltelijke winst worden genomen. Voor een (nieuwe) instap wachten geduldige beleggers op een terugval naar het gebied rond 8.500$.

    TRADE koper futures op de beurs met deze gratis demo.​

    Last edited by SignalRadar; 27-01-2023, 10:32.
Working...
X