Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Intuitive Surgical: aandeel medische technologie onder de loep
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Intuitive Surgical: aandeel medische technologie onder de loep

    De aandelen van het Amerikaanse medische technologiebedrijf hebben sinds het dieptepunt in oktober ongeveer 37% gewonnen en de sterk dalende trend vanaf 2022 sterk tegengewerkt. Hoe gaan we nu verder?

    evolutie aandeel intuitive surgical

    Het sterke herstel eind 2022 leidde tot een terugkeer naar de halslijn (zwart) van de oude SKS-topformatie. Of deze formatie nog steeds betekenis heeft als omkeerformatie op lange termijn valt nog te bekijken. Het mathematische doel is in ieder geval bijna bereikt. Met de behoorlijke trendbreuk in de herfst en de terugkeer boven de voortschrijdende gemiddelde lijnen EMA50 en EMA200 hebben de bulls zich ook gepositioneerd.

    Heroriëntatie mogelijk

    In het bullish scenario blijft het aandeel op een hoog niveau met de aanhoudende consolidatie. De prijsvork op 245-254$ zou in het beste geval beslissende steun kunnen bieden, van waaruit een nieuwe poging tot de neklijn zou kunnen beginnen. Grotere koopsignalen zullen alleen ontstaan als de weerstandszone op 308-314$ duurzaam wordt overwonnen. Dan komen de all-time high op iets minder dan 370$ en later ook 450$ op de koerslijst als potentiële koersdoelen.

    Correctie-uitbreidingen in termen van tijd en prijs zouden voortaan niet ongebruikelijk zijn. Het enige is dat de waarde niet veel lager mag dalen dan 230$ op de dagelijkse en wekelijkse slotkoers. Dit zou kunnen worden gevolgd door een daling naar de stijgende langetermijntrendlijn rond 204$.

    Conclusie: de sterke opwaartse golf van het laatste kwartaal zou eigenlijk de opmaat kunnen zijn voor een nieuwe opwaartse trend. Het valt nog te bekijken of de opwaartse beweging zich direct zal voortzetten of dat het enkele weken of maanden zal duren voordat de koers zijwaarts of licht neerwaarts beweegt. Zolang de waarde echter boven de moving average lijnen EMA50 en EMA200 in de weekgrafiek kan blijven, zijn kopers in het voordeel.​

    Intuitive Surgical, weekgrafiek

    evolutie aandeel
    Last edited by SignalRadar; 17-01-2023, 15:07.
Working...
X