Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Aandeel Coca-Cola (KO) – Kopen of verkopen
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Aandeel Coca-Cola (KO) – Kopen of verkopen

  Sinds de presentatie van het kwartaalverslag heeft het Coca-Cola aandeel zich zeer goed ontwikkeld. Dit is de huidige kortetermijnconstellatie.

  evolutie aandeel coca cola

  Het Coca-Cola heeft het goed gedaan. De reden: het positieve kwartaalverslag. Eind oktober meldde de groep voor het derde kwartaal een omzetstijging van 10% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, tot 11,05$ miljard. Het management overtrof daarmee duidelijk de marktverwachting van 10,52$ miljard. De winst per aandeel van 0,69$ lag ook boven de marktconsensus van 0,64$. Coca-Cola lijkt erin te slagen de gestegen kosten aan de inputzijde goed door te rekenen aan de klanten.

  De bestuurders verhoogden ook hun verwachtingen voor het hele jaar en verwachten nu een winstgroei van 6-7% in plaats van de eerdere 5-6%. De autonome omzetgroei zal nu naar verwachting 14-15% bedragen. Coca-Cola was oorspronkelijk uitgegaan van 12-13 %.​

  Rebound in een notendop?

  In de loop van de rally sinds eind oktober heeft het aandeel de twee EMA's 50 en 200 en de prijsvork net onder 61$ teruggewonnen. Op korte termijn is de zone tussen 62,67$ en 62,88$ een plafond.

  Op korte termijn moeten beleggers dus rekening houden met een consolidatie die het aandeel terug zou kunnen brengen naar de high van 61,72$. Daaronder komt de prijsklasse tussen 60,99$ en 60,79$ in beeld. Vanaf deze beide retracementdoelen heeft het aandeel het potentieel om zijn opwaartse beweging voort te zetten en, in perspectief, naar de neerwaartse trend sinds de all-time high.

  Een andere mogelijkheid is dat hij direct naar boven schiet, maar dan van de hierboven beschreven dalende trendlijn naar beneden stuitert.

  Conclusie: het aandeel zou klaar zijn voor consolidatie. Omkeringen in de richting van 61,72$ of net onder 61$ zouden instapkansen kunnen bieden.​

  evolutie aandeel coca cola

  Daggrafiek, Coca-cola

  evolutie aandeel coca cola
  STOP met het betalen van commissies wanneer je Amerikaanse aandelen koopt! Kies voor www.freestoxx.com

  Last edited by SignalRadar; 29-11-2022, 16:27.

 • #2
  Een mooi kwartaalresultaat. Het schip ligt op koers . De koers van Coca-Cola stijgt na het verhogen van de ramingen. De vraag naar het assortiment dranken blijft sterk ondanks hogere prijzen. Consumenten zijn nog steeds bereid om meer te betalen voor hun favoriete frisdranken. De netto-omzet steeg in het derde kwartaal met 8% tot 12$ miljard, gestimuleerd door een stijging van de gemiddelde verkoopprijzen met 9%. De volumes stegen met 2%. De winst per aandeel steeg met 7% naar 0,74$ en overtrof zo de verwachtingen. Coca-Cola schat dat de omzet dit jaar met 10-11% zal groeien. Dit is hoger dan de 8-9% eerder geschat. De winst per aandeel zal met 7-8% stijgen.

  STOP met het betalen van commissies wanneer je Amerikaanse aandelen koopt! Kies voor www.freestoxx.com

  Comment

  Working...
  X