Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Beurs analyse: euforische eindejaarsrally
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Beurs analyse: euforische eindejaarsrally

  De stieren laten zich niet van de wijs brengen. De indexen stijgen over de hele linie. Goud, zilver en cryptocurrencies stijgen ook sterk. Het lijkt erop dat de beursspelers momenteel geen risico's zien op de financiële markten en in de wereldeconomie. Het is interessant om naar de obligatiemarkten te kijken. De rente in de VS daalt al enige tijd. Opvallend is dat zowel de 2-jaars rente als de 10-jaars rente dalen. Aan de korte kant vormt zich een zijwaartse beweging met een basis rond 4,45%. De 10-jaars is daarentegen al in een dalende trend beland (momenteel 3,69%).

  federal reserve

  De inversie van de Amerikaanse rente wordt dus groter. Op de obligatiemarkten blijven de traders ten minste voorzichtig met een spoedige daling van de Amerikaanse rente. Dit wijst op een verdere daling van de inflatie, in overeenstemming met een eerder recessief economisch klimaat. De grootste drijfveer is de aanhoudende speculatie over het toekomstige monetaire beleid van de Amerikaanse Federal Reserve. De Fed had in haar laatste notulen verklaard dat "een aanzienlijke meerderheid van de deelnemers" een vertraging van het tempo van de renteverhogingen passend achtte. Aangezien de inflatie in de VS al een neerwaartse trend vertoont, geeft dit speelruimte. Bovendien groeit de bezorgdheid dat de Amerikaanse economie in een recessie kan belanden.

  Wij denken daarom dat het nu veilig is om aan te nemen dat de Fed het belangrijkste rentetarief slechts met 50 basispunten zal verhogen tijdens haar vergadering in december. De beslissende factor zal dan zijn welk perspectief de centrale bank heeft. Wij blijven ervan uitgaan dat de Fed de rente tot in het eerste kwartaal zal blijven verhogen. Dan moet de rentepiek worden bereikt.

  Wat is het effect op de aandelen?

  De aandelenmarkten anticiperen nu met hun onstuimige stijging op deze licht aangepaste rentevooruitzichten. Wij horen ook van handelaren dat de sterke koersstijging een aanzienlijke druk uitoefent op al die beleggers die uit fundamentele overwegingen geen vertrouwen in de markten hadden. Elke nieuwe tussenstand verhoogt de psychologische druk. Het is ook mogelijk dat sommige fondsen zich nu sterk inkopen in het herstel om hun jaarbalans te verbeteren.

  Wij bekijken het huidige momentum met voorzichtig wantrouwen. Het was strategisch verstandig om voortdurend posities op te bouwen vanaf de dieptepunten. Hoe lang zal deze ongecontroleerde rally doorgaan? Daarom hebben wij verschillende posities afgebouwd in de buurt van de sterke technische weerstanden op het huidige niveau.


  Beurs conclusie

  De 'Lion King' kudde is in beweging. Voorzichtigheid blijft de hoogste prioriteit. De economische vooruitzichten zien er niet goed uit, vooral niet voor Europa. De richting van de kudde zou dus snel weer kunnen veranderen. Dek daarom de winsten af en wacht geduldig af.
  Last edited by SignalRadar; 25-11-2022, 13:31.
Working...
X