Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Aandeel IBM (IBM) – Kopen of verkopen
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Aandeel IBM (IBM) – Kopen of verkopen

    Het aandeel IBM staat er de laatste tijd sterk voor. Zal er nog iets komen of is de rally al in een eindfase?

    evolutie aandeel IBM
    Het aandeel bereikte zijn huidige all-time high van 215,90$ in maart 2013. Na dit hoogtepunt begon een neerwaartse beweging, die leidde tot een dieptepunt van 90,56$ in maart 2020. Daarna herstelde de waarde zich aanzienlijk, maar de lange termijn neerwaartse trend sinds de recordhoogte was in juni 2021 en juni 2022 een te hoge drempel.

    Sinds oktober 2022, na een test van de steun op 114,56$, is een korte en steile rally aan de gang. Deze rally bracht het aandeel boven de lange termijn neerwaartse trend en boven de high van juni 2022.​

    Kan men nu nog instappen?

    De trendbreuk is een belangrijk koopsignaal voor de middellange termijn. De rally van de afgelopen weken is echter zo sterk dat hij nauwelijks kan worden volgehouden. Het aandeel is alweer duidelijk overbought, althans op dagbasis.

    Op korte termijn kan de rally nog steeds leiden tot winsten tot de weerstand op 158,75$. Een pullback naar de lange termijn neerwaartse trend zou daar echter ten laatste moeten beginnen. Dit zou kunnen leiden tot verliezen in de richting van 140$. Dit biedt dan een goede gelegenheid voor een instap op middellange termijn. Als het aandeel bij deze trend daadwerkelijk opwaarts draait, zou een stijging naar 182,79$ mogelijk zijn.

    Een daling onder het log 38,2% retracement van de opwaartse beweging vanaf oktober 2022 op 136,02$ zou een tegenslag zijn voor de bulls. In dat geval zou er een daling naar 127,81$ of zelfs 115,55-114,56$ mogelijk zijn.

    Conclusie: de grafiek van IBM is onlangs aanzienlijk verbeterd. Maar door de steile rally van de afgelopen weken is een pro-cyclische sprong na de feiten minder verstandig. Na een consolidatie van enkele dagen of zelfs weken zouden de zaken er heel anders uitzien.​


    Weekgrafiek, IBM
    evolutie aandeel IBM
    Test een gratis demo account van WH Selfinvest




    "Op lange termijn is niet alleen het inkomensniveau bepalend voor toekomstige welvaart. Het gaat erom hoeveel van dat geld je aan het werk zet door te sparen en te investeren."

    - Peter Lynch​​
    Last edited by SignalRadar; 25-11-2022, 12:43.
Working...
X