Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Aandeel AMAZON (AMZN) – Kopen of verkopen
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Aandeel AMAZON (AMZN) – Kopen of verkopen

  De enorme retail- en e-commercetak van Amazon (ticker AMZN) zou, aldus insiders, een actie begonnen zijn om van derden verkopers op de site forfaitaire bedragen te vragen om de lagere winstmarges te compenseren.

  Aandeel Amazon.

  Het bedrijf zou de verkopers ook hebben verteld dat het hen niet langer de volledige prijs zal vergoeden van producten die in de Amazon magazijnen of tijdens de levering zijn beschadigd. Bovendien wordt de hoeveelheid voorraad die elke verkoper op de Amazon-sites mag opslaan verminderd. Verschillende niet bij naam genoemde verkopers, vrezen dat zij tijdens de cruciale feestdagen niet genoeg voorraad beschikbaar zullen hebben.

  Amazon heeft ook gewaarschuwd dat het rekent met de traagste omzetgroei gedurende alle feestdagen periodes ooit. Dit komt na het nieuws dat Amazon voorbereidingen treft om 10.000 werknemers te ontslaan.

  Het goed nieuws, voor aandeelhouders, is dat Amazon blijkbaar niet bij de pakken neer blijft zitten. Het bedrijf lijkt er zich van bewust dat de productiviteit naar boven moet en de kosten naar beneden. Na de jarenlange ongekende groei is dit ook niet abnormaal voor bedrijven. Een fitnesskuur om af te slanken, kan de koers van het aandeel ondersteunen.

  STOP met het betalen van commissies wanneer je aandelen koopt! Werk met broker www.freestoxx.com en betaal 0,00 € wanneer je je aandelen op de beurs koopt.

 • #2
  ​Het is misschien een rustige periode op de Amerikaanse aandelenmarkt, maar er wordt gehoopt dat mensen vandaag druk zullen winkelen als Black Friday begint. De prognoses wijzen echter op een trage omzetgroei, deels omdat de meeste bedrijven gebukt gaan onder een voorraadoverschot dat hen ertoe dwingt diepere kortingen over langere periodes aan te bieden, wat meer omzet aan dit weekend zou kunnen onttrekken. Zo hield Amazon in oktober voor het eerst zijn tweede prime verkoopmanifestatie. Amazon worstelt vandaag ook met stakingen in de VS, VK, India, Japan, Australië, Zuid-Afrika en heel Europa, waardoor één van de drukste verkoopperiodes van het jaar verstoord dreigt te worden. Het initiatief 'Make Amazon Pay' heeft werknemers in meer dan 30 landen opgeroepen tot stakingen.

  evolutie aandeel amazon

  STOP met het betalen van commissies wanneer je aandelen koopt! Werk met broker www.freestoxx.com en betaal 0,00 € wanneer je je aandelen op de beurs koopt.​
  Last edited by SignalRadar; 25-11-2022, 13:40.

  Comment


  • #3
   Amazon was één van de grootste winnaars tijdens de corona pandemie. Tussen maart 2020 en juli 2021 is de koers van het aandeel meer dan verdubbeld. Maar ondertussen is de winst weer verdwenen. Maakt dit Amazon interessant voor koopjesjagers?

   evolutie aandeel amazon

   Het aandeel Amazon is tot nu toe afgegleden naar een dieptepunt van 81,69$, waarmee het bijna het (voor splitsing gecorrigeerde) dieptepunt tijdens de crash van corona in maart 2020 op 81,3$ bereikte. In vergelijking met het record van juli 2021 is de koers dus meer dan gehalveerd.

   Amazon, maandgrafiek

   evolutie aandeel amazon

   Hoewel het waardepapier aanvankelijk terrein verloor tijdens de corona crash, bleek de pandemie een enorme rugwind te zijn. In juli 2021 bereikten ze een all-time high van 188,65$, meer dan een verdubbeling vanaf het dieptepunt in 16 maanden.

   Terwijl de pandemie Amazon een aanzienlijke rugwind bezorgde, zorgt het huidige klimaat van hoge inflatie voor een sterke tegenwind omdat de arbeids- en transportkosten sterk zijn gestegen. In het lopende boekjaar zal Amazon daarom waarschijnlijk zelfs in het rood staan. Volgens ramingen van analisten zal de winst per aandeel pas in 2025 het niveau van het recordjaar 2021 overschrijden. Ook de vrije kasstroom zal naar verwachting dit jaar duidelijk negatief zijn, maar vanaf 2023 weer positief.

   Het valt nog te bekijken of Amazon zijn oude kracht kan herwinnen in een omgeving van stotterende globalisering en toegenomen inflatie. Terwijl de cloudactiviteiten zouden moeten blijven groeien, zouden de chronisch lage marges van de onlineactiviteiten in toenemende mate een rem kunnen vormen.

   Tegelijkertijd maakt de sterke koersdaling het aandeel natuurlijk interessant voor koopjesjagers, terwijl waardebeleggers hun oog laten vallen op de waardering, die massaal is gedaald maar nog steeds vrij ambitieus is voor een bedrijf zonder duurzame winstgroei.​

   evolutie aandeel amazon

   STOP met het betalen van commissies wanneer je aandelen koopt! Werk met broker www.freestoxx.com en betaal 0,00 € wanneer je je aandelen op de beurs koopt.​​
   Last edited by SignalRadar; 02-01-2023, 11:44.

   Comment


   • #4
    Amazon aandelen staan momenteel op 86,58$. Broker Jefferies verlaagde zijn koersdoel voor de e-commerce en cloud computing gigant van 135$ naar 125$. Ondertussen meldde The Times of India dat Amazon een contract heeft getekend om gebruik te maken van de vrachtactiviteiten van Quikjet Airlines. Zij behaalden nog maar een paar maanden geleden hun air operator certificaat. Quikjet zal in de toekomst in heel India met vliegtuigen met het merk Amazon Prime Air gaan vliegen.

    evolutie aandeel amazon
    Last edited by SignalRadar; 10-01-2023, 07:46.

    Comment


    • #5
     Het aandeel begon te stijgen na de laatste bespreking van de grafiek. Nu is de tijd gekomen om winst te nemen. Tenminste voor de korte termijn belegger.

     evolutie aandeel amazon

     De conclusie van het laatste grafiekoverzicht luidde: "Op het huidige prijsniveau is het aandeel Amazon een basisbelegging voor beleggers op middellange termijn. Natuurlijk kan de prijs nog steeds dalen tot 65$, maar de kans is momenteel vrij groot dat een positieve reactie op dit prijsniveau zal plaatsvinden." Ten tijde van dit grafiekoverzicht stond de koers van het aandeel op 82$, dus precies op het steunniveau, die uiteindelijk het dieptepunt was. Momenteel worden de Amazon aandelen opnieuw verhandeld tegen ongeveer 96$.

     Nieuw instapniveau rond 88$?

     Of het aandeel Amazon rond 96$ of pas rond 100$ breekt, is slechts een klein luxeprobleem voor de kortetermijnbelegger die vanuit grafiekperspectief zeer dicht bij het laatste dieptepunt is ingestapt, want in zeer korte tijd werd een zeer goed rendement gegenereerd. Het is dus niet absoluut noodzakelijk de positie volledig uit te putten.

     Conclusie: De belegger op middellange termijn verkoopt ten hoogste de helft van zijn totale positie op het huidige prijsniveau. De kortetermijnbelegger kan nog steeds inzetten op een stijging tot 99$ met een strakke stop. Een lucratieve "re-entry" voor beide investeerdersgroepen zou dan rond de 88$ kunnen liggen.​

     Amazon, weekgrafiek

     evolutie aandeel amazon

     STOP met het betalen van commissies wanneer je aandelen koopt! Werk met broker www.freestoxx.com en betaal 0,00 € wanneer je je aandelen op de beurs koopt.​
     Last edited by SignalRadar; 17-01-2023, 12:45.

     Comment


     • #6
      Amazon heeft een nieuwe stap gezet in de gezondheidszorg. Een maandelijks abonnement van 5$ voor zijn Prime leden in de VS geeft toegang tot een reeks generieke geneesmiddelen die aan huis kunnen worden geleverd.

      evolutie aandeel amazon

      RxPass zal meer dan 50 medicijnen omvatten die ongeveer 80 chronische ziekten behandelen, waaronder angst, hoge bloeddruk en diabetes. Iedereen die overheidssteun ontvangt, zoals Medicare of Medicaid, komt echter niet in aanmerking. Telsey Advisory Group verlaagde vanmorgen zijn koersdoel op het aandeel naar van 140$ naar 125$.

      STOP met het betalen van commissies wanneer je aandelen koopt! Werk met broker www.freestoxx.com en betaal 0,00$ wanneer je je aandelen op de beurs koopt.​​
      Last edited by SignalRadar; 24-01-2023, 13:58.

      Comment


      • #7
       AMAZON.COM (Nasdaq ticker AMZN) is de meeste bekende online kleinhandel. Het bedrijf heeft echter nog andere indrukwekkende pijlen op zijn boog zoals de cloud database diensten.​

       De zero commissie broker Freestoxx heeft een goede pagina waarop je Amazon kan volgen. Enkel het essentiële nieuws, de koers en een gebalde analyse.​​

       evolutie aandeel amazon

       Comment


       • #8
        Afgelopen vrijdag sprong Amazon op vanaf de steun op 90,59$ en vermeed daarmee een nieuw verkoopsignaal. De kopers moeten nu hun poot stijf houden, want een terugval naar de dieptepunten van 2018 in niet ver verwijdert.

        evolutie aandeel amazon

        Op langetermijn corrigeert het aandeel een uptrend, waarvan het eerste deel in de zomer van 2018 eindigde op 102,52$ en na het raken van een dieptepunt op 65,35$ weer momentum kreeg en explodeerde naar de huidige recordhoogte op 188,10$. Het heeft sindsdien 61,8% gecorrigeerd van deze enorme stijging en is begin dit jaar begon het herstel op de tweezijdige steun op 81,30$.

        Mocht het aandeel nu weer onder 90,59$ komen, dan zou deze steun- of koersdoelzone rond 80$ binnenkort weer benaderd worden. Hier zouden de bulls de kans krijgen om een grote dubbele bodem te vormen en het volgende herstel in te zetten. Mocht het aandeel echter ook onder het neerwaartse koersdoel op 79,03$ komen, wordt het volgende verkoopsignaal actief en worden verdere dalingen tot 75$ en 69,50$ verwacht. Daaronder zou de neerwaartse trend weer kortstondig kunnen versnellen en leiden tot 64,34 - 65,35$. De dieptepunten van 2018 zouden dan de terugval moeten afremmen.

        De waarde zou momenteel alleen aan deze gevarenzone ontsnappen bij een stijging boven 102,52 - 104$. Het gevolg zou een volgende stijging zijn naar 114$ en daarboven naar 121,31 -122,96$. Op dit punt zouden de beren de volgende grote sell-off kunnen starten in de richting van 81,30$.

        Amazon, 2-week grafiek
        evolutie aandeel amazon
        Wilt u commissievrij aandelen handelen?

        Test de demo nu

        Uw voordelen:
        • Alle NYSE- en Nasdaq-aandelen
        • Geen commissies (0,00$)
        • Geen spreidingstoeslag
        • Geen negatieve rentevoeten


        "Je moet weten wat je bezit en waarom je het bezit."

        - Peter Lynch -​

        Last edited by SignalRadar; 07-03-2023, 13:57.

        Comment


        • #9
         Het aandeel Amazon werd in februari opnieuw gegrepen in een steile sell-off, maar heeft zich sindsdien aanzienlijk hersteld en zelfs de dalende kortetermijntrendlijn overschreden. Toch lijken de stieren te aarzelen. Vergooien ze hun voordelen?

         evolutie aandeel Amazon

         De neerwaartse trend van het aandeel leidde direct naar het neerwaartse koersdoel en steuncluster van 79-81,30$ in december vorig jaar. De overkoepelende sell-off stopte daar ook en werd vervangen door een steil herstel dat 114$ bereikte. De daaropvolgende correctie die in februari begon, was echter weer zo zwaar dat het herstel werd geneutraliseerd. Het is dan ook onwaarschijnlijk dat het voor de wind zal gaan de komende weken voor het aandeel.

         Vanaf een dieptepunt op 88,12$ kon het aandeel toch weer kracht tonen en klimmen naar de centrale weerstandszone op 102,52$. Op dit punt werd de dalende kortetermijntrend doorbroken. De dalende kortetermijntrendlijn is daar al gekruist, maar is nog niet boven de tussentijdse high op 104,20$ gekomen en gaf dus nog geen verder koopsignaal.​

         Boven 104,20$ kan het herstel doorgaan

         Mocht het aandeel onder dit niveau blijven, dan wordt een correctie verwacht naar de tussentijdse low op 97,70$. Vanaf daar zou een nieuwe uitbraakpoging worden verwacht. Boven 105$ zou de uitbraak ook worden voltooid en een voortzetting van de herstelfase richting 109$ en 114$ zou waarschijnlijk zijn. Daarboven zou echter de dalende trendlijn op 117$ moeten worden doorbroken om dit herstel in de komende maanden voort te zetten.

         Als de koers van het aandeel onder 97,70$ daalt, zal het waarschijnlijk de opwaartse trendlijn op korte termijn testen, die momenteel rond 92$ ligt. Als het aandeel vanaf daar opwaarts opveert, kan de herstelbeweging zoals beschreven worden voortgezet. Onder 92$ zou echter het volgende verkoopsignaal worden geactiveerd en een verdere terugval naar de centrale steunzone rond 81$ is in de komende weken te verwachten. Het is noodzakelijk dat de bulls hier actief worden om een gedenkwaardige koersdaling in de richting van 75$ en 68$ te voorkomen.​

         Amazon, daggrafiek

         evolutie aandeel amazon
         Wilt u commissievrij aandelen handelen?

         Test de demo nu

         Uw voordelen:
         • Alle NYSE- en Nasdaq-aandelen
         • Geen commissies (0,00$)
         • Geen spreidingstoeslag
         • Geen negatieve rentevoeten

         "Je moet weten wat je bezit en waarom je het bezit."

         - Peter Lynch -​
         Last edited by SignalRadar; 17-04-2023, 17:14.

         Comment


         • #10
          Amazon leverde een indrukwekkende prestatie in het laatste kwartaal. De omzet steeg met 11% en de winst verdubbelde. Wall Street had veel lagere verwachtingen. Het overtreffen van de verwachtingen stuwt de koers van de aandelen de hoogte in. Elke afdeling groeide. Eveneens zeer positief is het feit dat de kosten terug langzamer groeien dan de omzet. De inflatiedruk, waarvan Amazon te lijden had, neemt af. Verschillende analisten trokken onmiddellijk hun koersdoel op.

          Wilt u commissievrij aandelen handelen?

          Test de demo nu

          Uw voordelen:
          • Alle NYSE- en Nasdaq-aandelen
          • Geen commissies (0,00$)
          • Geen spreidingstoeslag
          • Geen negatieve rentevoeten

          "Je moet weten wat je bezit en waarom je het bezit."

          - Peter Lynch -​

          Comment


          • #11
           De Amazon koers bereikte zijn hoogste niveau in 17 maanden. De zakenbank Morgan Stanley verklaarde dat de koers 20% tot 60% kan stijgen als Amazon tegen 2025 de winstmarge terug op een pre-covid niveau kan brengen. Niet onmogelijk, volgens de analisten. Amazon investeert 840 $ miljoen in de transportbedrijven die het gebruikt om pakjes te leveren. De helft van dit bedrag wordt gebruikt om het loon van de chauffeurs te verhogen. Deze positieve houding stelt Amazon in een goed daglicht. Eerder had het bedrijf felle kritiek te verduren voor de manier waarop chauffeurs behandeld worden.

           Wilt u commissievrij aandelen handelen?

           Test de demo nu

           Uw voordelen:
           • Alle NYSE- en Nasdaq-aandelen
           • Geen commissies (0,00$)
           • Geen spreidingstoeslag
           • Geen negatieve rentevoeten

           "Je moet weten wat je bezit en waarom je het bezit."

           - Peter Lynch -​​

           Comment


           • #12
            Amazon kondigde aan dat het zijn online shopping diensten in 2024 in Zuid-Afrika zal lanceren. Onafhankelijke verkopers worden uitgenodigd om zich bij Amazon te registreren. De online reus neemt het op tegen lokale bedrijven als TakeAlot, dat eigendom is van Naspers.

            STOP met het betalen van commissies wanneer je aandelen koopt! Werk met broker www.freestoxx.com en betaal 0,00$ wanneer je je aandelen op de beurs koopt.​​​

            Comment


            • #13
             Amazon stijgt en veert op van een dieptepunt op 127,40$. Het e-commercebedrijf overtreft de verwachtingen, terwijl de winstgevende cloud computing-activiteiten zich lijken te stabiliseren. De netto omzet steeg met 13% naar 143,1$ miljard en overtrof daarmee de voorspelde 141,6$ miljard. Het bedrijfsresultaat steeg naar 11,2$ miljard en verpletterde de prognose van 7,7$ miljard.

             De resultaten werden geflatteerd door zwakke vergelijkende cijfers, maar de trends verbeterden over de hele linie. De omzet van Amazon Web Services steeg met 12%, wat iets lager was dan het vorige kwartaal en de prognoses. Maar CEO Andy Jassy zei dat het bedrijf stabiliseert, wat de hoop wekt dat we de bodem hebben bereikt. E-commerce was ook sterker dan verwacht en reclame maakte ook indruk.

             Amazon's vooruitzichten voor het vierde kwartaal waren net genoeg om beleggers tevreden te houden. Het bedrijf mikt op een netto omzet van 160-167$ miljard, maar Wall Street verwacht dat het aan de bovenkant van die bandbreedte zal uitkomen. Het bedrijf mikt op een operationele winst van 7-11$ miljard, wat een vrij brede marge is vergeleken met de 8,7$ miljard die Wall Street voorspelt.

             Wall Street verwelkomde de resultaten en verwacht nu dat de groei van AWS in 2024 zal versnellen, gestimuleerd door de groeiende vraag naar AI. Onder degenen die vanochtend hun koersdoel verhoogden waren Telsey Advisory tot 165$, JPMorgan tot 190$, Barclays tot 190$, TD Cowen tot 180$ en Evercore ISI tot 195$.​

             Wilt u commissievrij aandelen handelen?

             Test de demo nu

             Uw voordelen:
             • Alle NYSE- en Nasdaq-aandelen
             • Geen commissies (0,00$)
             • Geen spreidingstoeslag
             • Geen negatieve rentevoeten

             "Je moet weten wat je bezit en waarom je het bezit."
             Last edited by SignalRadar; 27-10-2023, 13:45.

             Comment


             • #14
              Na een daling van -49% in 2022, steeg de koers van Amazon +81% in 2023. De koers staat met 155 $ rond het hoogste punt over de laatste 12 maanden. Wat moet Amazon doen in 2024 om de koers verder te doen stijgen? Wat betreft de online detailhandel kijkt Wall Street vooral naar de rentabiliteit. Amazon moet de winst in deze divisie opdrijven. Een tweede aandachtspunt is cloud computing. De concurrentie in deze sector wordt groter en groter. Amazon moet zijn positie behouden en zo mogelijk verder uitbreiden. Wordt vervolgd.
              Wilt u commissievrij aandelen handelen?

              Test de demo nu

              Uw voordelen:
              • Alle NYSE- en Nasdaq-aandelen
              • Geen commissies (0,00$)
              • Geen spreidingstoeslag
              • Geen negatieve rentevoeten

              "Je moet weten wat je bezit en waarom je het bezit."
              ​​

              Comment


              • #15
               De kwartaalresultaten van Amazon waren uitstekend. Zowel de omzet als de winst groeien. Het goed nieuws kwam uit alle hoeken (zie onze aandachtspunten in het januari artikel onder). De rentabiliteit van de online detailhandel steeg. De cloud computing afdeling groeide sterk en de winstmarge blijft behouden. Wall Street is zeer tevreden met deze evolutie. De Amazon koers reageert positief.

               Wilt u commissievrij aandelen handelen?

               Test de demo nu

               Uw voordelen:
               • Alle NYSE- en Nasdaq-aandelen
               • Geen commissies (0,00$)
               • Geen spreidingstoeslag
               • Geen negatieve rentevoeten

               "Je moet weten wat je bezit en waarom je het bezit."

               Comment

               Working...
               X