Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Aandeel WALT DISNEY (DIS) – Kopen of verkopen
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Aandeel WALT DISNEY (DIS) – Kopen of verkopen

  Berichten dat de media- en entertainmentgigant van plan is banen te schrappen en bepaalde nieuwe aanwervingen op pauze te zetten, hebben een positief effect op de aandelenprijs. Volgens Reuters heeft het 'House of Mouse' een memo verstuurd waarin staat dat er een gerichte personeelsstop en 'enkele kleine personeelsreducties' komen. Dat komt nadat de recente resultaten van Disney de markten teleurstelden omdat de verliezen van zijn streaming-eenheid naar nieuwe records stegen en het herstel van zijn themaparken en resorts werd vertraagd door orkaan Ian en Covid-19 verstoring in China.


  Walt Disney, daggrafiek (Bron: Freestoxx)

  evolutie aandeel disney


  “All the math you need in the stock market you get in the fourth grade.”

  - Peter Lynch​
  Last edited by SignalRadar; 15-11-2022, 09:39.

 • #2
  Als op zondagavond het ontslag op tafel valt en je ook nog eens vervangen wordt door je voorganger, riekt dat naar grote schaamte.

  CEO Bob Chapek is zondag ontslagen. Hoe gaat het met het aandeel?

  Bob Chapek, die de Disney groep sinds 2020 leidde, voelt zich vandaag waarschijnlijk net zo. Hij zal worden vervangen door de iconische Bob Iger, die eerder ongeveer 15 jaar leiding gaf aan Disney en het concern na moeilijke jaren weer op de rails kreeg. Met zijn 71 jaar is hij ook niet meer de jongste.

  evolutie aandeel walt disney

  Koersdaling en kritiek na slechte cijfers

  Disney worstelt met slechte cijfers en een daling van de aandelenkoers. In de streamingsector worden nog steeds verliezen geleden ondanks grote marktaandelen. Dit bevalt noch de aandeelhouders noch verschillende hedgefondsen. De druk van beleggers, zoals Trian Fund Management, is de laatste tijd toegenomen, zeggen ze vandaag. Third Point eistte ook veranderingen. Volgens de Wall Street Journal schreef Iger aan de werknemers van het bedrijf: "Ik schrijf u met dankbaarheid en nederigheid - en, ik moet toegeven met enige verbazing - dat ik terugkeer naar Walt Disney als CEO."

  Bob Iger kent Disney in ieder geval door en door. Hij werkte 40 jaar voor het bedrijf en moet ervoor zorgen dat Disney in de toekomst weer geld verdient. Iets wat hem eerder gelukt was. Disney is nu een iconisch merk met een gigantisch bereik en veel ontwikkelingspotentieel. Onder zijn leiding zijn bedrijven als Pixar, Marvel en Lucasfilm overgenomen en is de beurswaarde van Disney vervijfvoudigd.

  Conclusie: aandeelhouders kennen Iger en zijn capaciteiten. Zal de verandering vandaag worden gevierd als een stap terug of een stap vooruit? Ik denk meer het laatste. Aandeelhouders weten wie ze krijgen en weten wat Iger kan doen. Zijn ambtstermijn moet niettemin worden beperkt om in de komende 2 à 3 jaar een "echte" opvolger op te leveren.​

  Walt Disney, daggrafiek

  evolutie aandeel walt disney

  STOP met het betalen van commissies wanneer je Amerikaanse aandelen koopt! Kies voor www.freestoxx.com

  Last edited by SignalRadar; 21-11-2022, 13:04.

  Comment

  Working...
  X