Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Aandeel WALT DISNEY (DIS) – Kopen of verkopen
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Aandeel WALT DISNEY (DIS) – Kopen of verkopen

  Berichten dat de media- en entertainmentgigant van plan is banen te schrappen en bepaalde nieuwe aanwervingen op pauze te zetten, hebben een positief effect op de aandelenprijs. Volgens Reuters heeft het 'House of Mouse' een memo verstuurd waarin staat dat er een gerichte personeelsstop en 'enkele kleine personeelsreducties' komen. Dat komt nadat de recente resultaten van Disney de markten teleurstelden omdat de verliezen van zijn streaming-eenheid naar nieuwe records stegen en het herstel van zijn themaparken en resorts werd vertraagd door orkaan Ian en Covid-19 verstoring in China.


  Walt Disney, daggrafiek (Bron: Freestoxx)

  evolutie aandeel disney


  “All the math you need in the stock market you get in the fourth grade.”

  - Peter Lynch​
  Last edited by SignalRadar; 15-11-2022, 08:39.

 • #2
  Als op zondagavond het ontslag op tafel valt en je ook nog eens vervangen wordt door je voorganger, riekt dat naar grote schaamte.

  CEO Bob Chapek is zondag ontslagen. Hoe gaat het met het aandeel?

  Bob Chapek, die de Disney groep sinds 2020 leidde, voelt zich vandaag waarschijnlijk net zo. Hij zal worden vervangen door de iconische Bob Iger, die eerder ongeveer 15 jaar leiding gaf aan Disney en het concern na moeilijke jaren weer op de rails kreeg. Met zijn 71 jaar is hij ook niet meer de jongste.

  evolutie aandeel walt disney

  Koersdaling en kritiek na slechte cijfers

  Disney worstelt met slechte cijfers en een daling van de aandelenkoers. In de streamingsector worden nog steeds verliezen geleden ondanks grote marktaandelen. Dit bevalt noch de aandeelhouders noch verschillende hedgefondsen. De druk van beleggers, zoals Trian Fund Management, is de laatste tijd toegenomen, zeggen ze vandaag. Third Point eistte ook veranderingen. Volgens de Wall Street Journal schreef Iger aan de werknemers van het bedrijf: "Ik schrijf u met dankbaarheid en nederigheid - en, ik moet toegeven met enige verbazing - dat ik terugkeer naar Walt Disney als CEO."

  Bob Iger kent Disney in ieder geval door en door. Hij werkte 40 jaar voor het bedrijf en moet ervoor zorgen dat Disney in de toekomst weer geld verdient. Iets wat hem eerder gelukt was. Disney is nu een iconisch merk met een gigantisch bereik en veel ontwikkelingspotentieel. Onder zijn leiding zijn bedrijven als Pixar, Marvel en Lucasfilm overgenomen en is de beurswaarde van Disney vervijfvoudigd.

  Conclusie: aandeelhouders kennen Iger en zijn capaciteiten. Zal de verandering vandaag worden gevierd als een stap terug of een stap vooruit? Ik denk meer het laatste. Aandeelhouders weten wie ze krijgen en weten wat Iger kan doen. Zijn ambtstermijn moet niettemin worden beperkt om in de komende 2 à 3 jaar een "echte" opvolger op te leveren.​

  Walt Disney, daggrafiek

  evolutie aandeel walt disney

  STOP met het betalen van commissies wanneer je Amerikaanse aandelen koopt! Kies voor www.freestoxx.com

  Last edited by SignalRadar; 21-11-2022, 12:04.

  Comment


  • #3
   De Disney koers stijgt nadat het management nieuwe kostenbesparingsplannen heeft toegelicht en de uitdagende omgeving heeft aangekaart waarin het zijn films zal verbeteren, sportmerk ESPN zal herpositioneren, zijn streamingactiviteiten winstgevend zal maken en de staking die Hollywood teistert zal oplossen.

   STOP met het betalen van commissies wanneer je Amerikaanse aandelen koopt! Kies voor www.freestoxx.com


   Comment


   • #4
    Disney daalde nadat Bloomberg meldde dat Reliance Industries volgens ongenoemde bronnen dicht bij een cash-and-stock deal staat om de activiteiten van het Mouse House in India te kopen. Hierdoor zou Disney een meerderheidsbelang in zijn Disney Star-activiteiten kunnen verkopen, in plaats van kleinere belangen die eerder werden overwogen. De waarde van Disney Star wordt geschat op ongeveer 10$ miljard en Reliance is op zoek naar een prijskaartje van 7-8$ miljard voor de activa.

    Een deal zou in november aangekondigd kunnen worden, waarbij Reliance enkele van zijn eigen media-assets in Disney Star zou kunnen samenvoegen. Disney zou een minderheidsbelang kunnen behouden na de transactie, hoewel er nog geen definitieve beslissing is genomen.​

    STOP met het betalen van commissies wanneer je Amerikaanse aandelen koopt! Kies voor www.freestoxx.com

    Comment


    • #5
     De koers van Disney maakt een mooie sprong van meer dan 8% na de publicatie van de kwartaalresultaten. Daarmee stijgt de koers dit jaar alleen al met +20,2%. De eerste indruk is dat Disney deze koerswinst kan behouden. De omzet lag iets onder de ramingen maar de winst lag 23% boven de ramingen. De vorige kwartaalresultaten waren ook gekenmerkt door iets minder omzet maar meer winst. Daarom dat het Disney management deze keer meldde dat het dividend met 50% verhoogd wordt. Verder besliste Disney om voor 3$ miljard eigen aandelen in te kopen. Dit is allemaal goed nieuws voor beleggers. Het zijn twee redenen waarom de koers zo positief reageert. Wall Street is ook zeer enthousiast over het feit dat het verlies in de streaming (video on demand) afdeling sterk gereduceerd werd door hogere tarieven. Als de streaming afdeling in de toekomst winst begint te maken dan zou dit zeer goed nieuws zijn. Concurrent Netflix maakt al lang winst, en Disney+ moet bijbenen of verdwijnen.

     STOP met het betalen van commissies wanneer je Amerikaanse aandelen koopt! Kies voor www.freestoxx.com

     Comment

     Working...
     X