Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Aandeel ADVANCED MICRO DEVICES (AMD) – Kopen of verkopen
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Aandeel ADVANCED MICRO DEVICES (AMD) – Kopen of verkopen

    Advanced Micro Devices Logo
    Het zou deze week wel eens moeilijk kunnen worden voor AMD, nu Wall Street denkt dat de aangepaste winst dit kwartaal voor het eerst in meer dan drie jaar zal dalen. AMD heeft al gewaarschuwd dat de inkomsten dit kwartaal meer dan $1 miljard lager zullen zijn dan oorspronkelijk verwacht door een zwakkere vraag vanuit het Client-segment, waarin de processors voor computers en laptops zijn ondergebracht. Dit is geen specifiek probleem voor AMD.

    Zijn rivaal NVIDIA gaf een soortgelijke waarschuwing ongeveer twee maanden voordat AMD de waarschuwingsvlag omhoog stak. Hoewel verwacht wordt dat AMD's andere divisies die chips voor datacenters leveren veerkrachtiger zullen blijken, zijn er tekenen dat dit ook een piek heeft bereikt, gezien de markten een tweede achtereenvolgend kwartaal van lagere opeenvolgende inkomsten verwachten door de vrees dat bedrijven ook hun uitgaven beginnen terug te schroeven.


    STOP met commissies te betalen wanneer je je aandelen koopt! Kies voor www.freestoxx.com
    Last edited by SignalRadar; 31-10-2022, 10:51.

  • #2
    De aandelen AMD handelen op hun hoogste niveau in meer dan een maand. Beleggers putten troost uit de aanhoudende vraag voor de levering van chips voor datacenters en servers. De vraag naar home computers neemt af nu dat bedrijven en particulieren zuiniger worden.

    Microchip aandelen.

    De omzet steeg in het derde kwartaal met 29% tot $ 5,6 miljard maar de winst per aandeel daalde met 8% tot $0,67. Beide cijfers liggen net onder de marktverwachtingen. AMD zei dat de resultaten onder de verwachtingen lagen dankzij de zwakkere PC-markt, waardoor het een maand geleden 1 miljard dollar omzet van zijn verwachtingen voor het derde kwartaal schrapte. Dit resulteerde in een omzetdaling van 40% in het particulieren segment, maar beleggers waren blij met het nieuws dat dit werd gecompenseerd door een stijging van 45% in de verkoop aan datacenters en een stijging van 14% in de verkoop van chips voor spelconsoles.

    AMD zei dat het streeft naar een omzet van ongeveer $ 5,5 miljard in het laatste kwartaal van 2022, wat ook lager is dan de $ 5,9 miljard die analisten hadden ingeschat.

    AMD lijkt stand te houden

    Hoewel de groeivooruitzichten de afgelopen maanden zijn verslechterd, levert AMD nog steeds een sterke omzetgroei op een moment dat concurrenten deze zien dalen.

    De vooruitzichten lijken ook iets te verbeteren. AMD zei dat het verwacht dat de laatste van zijn toeleveringsproblemen zullen verdwijnen in 2023, wanneer het ook een aanzienlijk herstel verwacht in de Chinese datacentermarkt.

    JPMorgan verlaagde vanmorgen zijn koersdoel op AMD naar $ 70 van $ 80.

    Koop AMD aandelen en betaal 0,00 € commissie. Kies broker www.freestoxx.com
    Probeer de GRATIS demo met real-time koersen




    “Cash combined with courage in a time of crisis is priceless.”

    - Warren Buffett

    Comment

    Working...
    X