Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Aandeel TESLA (TSLA) – Kopen of verkopen
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Aandeel TESLA (TSLA) – Kopen of verkopen

  De elektrische autofabrikant groeit in een snel tempo, maar gaat uiteindelijk langzamer dan de markten hadden verwacht. Tesla leverde in het derde kwartaal een recordaantal voertuigen af, maar het bleef ver van de verwachtingen, waardoor sommige analisten zich zorgen maakten over zowel het aanbod als de vraag. Momenteel denken de markten dat de jaarlijkse leveringen met ongeveer 45% (t.o.v. 2021) zullen groeien, wat minder is dan Tesla's ambitie om de jaarlijkse productie met 50% te laten groeien. De inkomsten zullen dit kwartaal een record bereiken. De hogere leveringen worden aangevuld met hogere prijzen omdat Tesla en andere makers van elektrische voertuigen de stijgende kosten doorrekenen aan de consument. Hoewel dit zal worden tegengegaan door ongunstige wisselkoersbewegingen.

  evolutie aandeel tesla

  STOP met het betalen van commissies wanneer u Amerikaanse aandelen koopt! Kies voor broker www.freestoxx.com

  "Ik geloof in analyse en niet in voorspelling"

  - Nicolas Darvas -​​  Last edited by SignalRadar; 25-10-2022, 10:40.

 • #2
  Tesla
  De fabrikant van elektrische auto's heeft de prijzen van de Model 3 en Model Y in China verlaagd en daarmee een aantal prijsverhogingen van eerder dit jaar ongedaan gemaakt. De vanafprijs voor de Model 3 is verlaagd van CNY279.900 naar CNY265.900 en voor de Model Y van CNY316.900 naar CNY288.900. Tesla vertelde Reuters dat het de prijzen aanpast in lijn met de kosten, wat suggereert dat we een inflatiepiek beginnen te zien voor sommige grondstoffen - hoewel Tesla waarschuwde dat de prijs van zaken als lithium hoog blijft.

  Analist Shi Ji van China Merchants Bank International zei dat de beweging "de mogelijke prijzenoorlog die we sinds augustus hebben benadrukt" zou kunnen onderstrepen. Er wordt aangenomen dat de concurrentie in China toeneemt door een zwerm rivalen, waaronder BYD, NIO, Li Auto en XPeng. Lagere prijzen kunnen ook helpen de vraag in een belangrijke markt te doen herleven nadat CEO Elon Musk een 'episch einde' van het jaar beloofde nadat de leveringscijfers in het derde kwartaal niet aan de verwachtingen voldeden. Musk zei vorige week dat China zich in een 'soort recessie' bevond, en lagere prijzen kunnen de vraag van meer kostenbewuste consumenten stimuleren. Het feit dat de fabriek in Shanghai dit jaar is verbeterd en de capaciteit meer dan verdubbeld, zou ook moeten helpen om het kostenprofiel van elke auto te verbeteren.

  Comment


  • #3
   Tesla (ticker TSLA) heeft zijn belangrijkste showroom in China gesloten. De verkoopstrategie wordt volledig herzien. Tesla sluit dure verkoopspunten die moeite hebben om zich te herstellen sinds consumenten wegbleven dankzij Covid-19 beperkingen.

   Tesla sluit verkoopspunten.

   Het eerste verkoopspunt dat geschrapt wordt, ligt in een luxueus winkelcentrum in een woonwijk. In plaats daarvan richt Tesla zich enerzijds op de online verkoop en anderzijds op worden verkoopspunten in minder dichtbevolkte gebieden verder uitgebreid. Deze verkoopspunten moeten in de toekomst niet alleen als showroom maar ook als reparatie- en servicecentrum kunnen fungeren. Dit is nodig omdat de helft van de 200 verkooppunten in China momenteel geen onderhoudsdiensten aanbieden.

   Met broker www.freestoxx.com kun je Tesla aandelen kopen op de beurs ZONDER commissie te betalen.

   Probeer de GRATIS demo met real-time koersen   Comment


   • #4
    Tesla beleggers hebben zich deze week gericht op China. China's Passenger Car Association zei dat Tesla 71.704 voertuigen leverde in oktober, een daling ten opzichte van het record van 83.135 in september van dit jaar. De maand-op-maand daling valt ook op gezien de totale leveringen van nieuwe energie voertuigen steeg 1% van september.

    Tesla aandeel koers en grafiek.

    Beleggers zullen hopen dat de recente prijsverlagingen, mogelijk gemaakt door de afnemende inflatie en de verbeterde kosten dankzij een aanzienlijke capaciteitsverbetering in de fabriek in Shanghai, de vraag in de laatste maanden van 2022 kunnen aanwakkeren.

    We zagen ook dat Tesla begon met het sluiten van dure winkels in China. De winkels trekken minder publiek sinds de consumenten wegbleven dankzij Covid-19 beperkingen. Het bedrijf richt zich op het verkopen van meer voertuigen online en het uitbreiden van winkels in minder dichtbevolkte gebieden die niet alleen als showroom maar ook als reparatie- en servicecentra kunnen fungeren.

    Piper Sandler zei deze week dat het gelooft dat Tesla "snel door zijn wereldwijde achterstand heen brandt", die het schat op ongeveer 310.000 voertuigen, dankzij de verhoogde capaciteit in Shanghai en ook in de VS.

    Knip in je kosten! Koop je Tesla aandelen op de beurs zonder commissie te betalen via www.freestoxx.com. Hun GRATIS demo heeft real-time koersen
    "Courage taught me no matter how bad a crisis gets ... any sound investment will eventually pay off."

    - Carlos Slim Helu

    Comment


    • #5
     Elon Musk zei in het weekend dat hij zeven dagen per week van 's ochtends tot 's avonds op volle toeren werkte en gaf toe dat "ik te veel werk op mijn bord heb, dat is zeker" tijdens een zakelijke conferentie in de marge van de G20-top op Bali. Dat heeft de vrees versterkt dat Musk zichzelf te veel heeft verspreid en Tesla niet zijn volledige aandacht zal kunnen geven in een moeilijke tijd voor het bedrijf. Musk is momenteel CEO van SpaceX, tunnelbouwer Boring Co en zijn chiponderneming Neuralink, en leidt daarnaast Twitter en Tesla.

     Tesla, daggrafiek (bron: Freestoxx)

     evolutie aandeel tesla

     Knip in je kosten! Koop je Tesla aandelen op de beurs zonder commissie te betalen via www.freestoxx.com. Hun GRATIS demo heeft real-time koersen     "Courage taught me no matter how bad a crisis gets ... any sound investment will eventually pay off."

     - Carlos Slim Helu​
     Last edited by SignalRadar; 14-11-2022, 15:44.

     Comment


     • #6
      Het is nog geen drie weken geleden dat Elon Musk met tegenzin zijn overname van Twitter ter waarde van 44 $ miljard voltooide en hij heeft geen tijd verloren met het opleggen van zijn visie voor het sociale mediaplatform. Duizenden werknemers, waaronder de raad van bestuur, zijn ontslagen en Musk heeft al geëxperimenteerd met verschillende nieuwe functies.

      evolutie aandeel tesla

      Zal Twitter een rem blijven op TSLA aandelen?

      De overname heeft de druk op de aandelen van zijn elektrische autobedrijf Tesla opgevoerd, dat meer dan 15% is gedaald sinds de deal eind oktober werd afgerond. Het aandeel is met meer dan 40% gedaald sinds Musk in april zijn bod lanceerde. Niet alle schuld kan worden gelegd bij Twitter, aangezien het voor Tesla een moeilijk jaar is geweest door het wankele economische klimaat, de verstoring van de toeleveringsketen door China en de fellere concurrentie. Maar er is geen twijfel dat de overname heeft bijgedragen tot de daling van de aandelenkoers.

      Zal Twitter Elon Musk afleiden?

      Musk is vooral bekend als baas van Tesla, maar hij leidt ook een aantal andere bedrijven, waaronder raketbedrijf SpaceX, tunnelbouwer Boring Co en zijn startup Neuralink voor hersenchips. Twitter is nu aan die lijst toegevoegd. Terwijl de meeste directeuren één bedrijf genoeg vinden om zich mee bezig te houden, leidt Musk nu minstens vijf grote bedrijven - allemaal in zeer verschillende stadia van ontwikkeling - met een totale waarde van ongeveer 775$ miljard.

      Musk gaf kort na de afronding van de overname toe dat hij "de absoluut hoogst mogelijke hoeveelheid" werkt "van 's morgens tot 's avonds, zeven dagen per week". Dat heeft de vrees doen ontstaan dat Twitter voor Musk alleen maar een afleiding zal zijn op een moment dat Tesla zijn aandacht nodig heeft. De timing is opmerkelijk. Musk heeft gewaarschuwd dat het economische landschap in 2023 moeilijker zou kunnen worden. Belangrijk is dat Musk heeft gezegd dat hij van plan is minder tijd te besteden aan het platform en van plan is uiteindelijk iemand te vinden om Twitter te leiden, hoewel hij waarschuwde dat dit 'enige tijd kan duren'.

      Tesla-aandeelhouder James Murdoch heeft beleggers echter ook schrik aangejaagd nadat hij in de rechtbank had verklaard dat Musk de afgelopen maanden een potentiële opvolger heeft aangewezen. Met name de grootste aandeelhouders van Tesla lijken zich al enkele jaren zorgen te maken dat Musk zijn aandacht verlegt naar andere ondernemingen. Ira Ehrenpreis, een durfkapitalist in het bestuur, getuigde onlangs voor de rechtbank dat Musk het grootste salarispakket voor leidinggevenden in de geschiedenis kreeg om hem "betrokken" te houden. 'We wilden dat Elon lange tijd aan het hoofd van Tesla zou staan', getuigde Ehrenpreis, eraan toevoegend dat het bestuur destijds gesprekken voerde met 10 van zijn grootste institutionele beleggers die het erover eens waren dat er behoefte was om Musk bij Tesla te houden.​


      Zal Twitter een geldput blijken voor Musk?

      Musk verkocht bijna $ 4 miljard aan Tesla aandelen enkele dagen na de afronding van de overname en vertelde Twitter medewerkers dat hij dit deed om het bedrijf te 'redden', aldus mediaberichten. Dat betekent dat Musk alleen al in het afgelopen jaar voor ongeveer 36$ miljard aan Tesla aandelen heeft verkocht, waarvan ongeveer 20$ miljard Twitter gerelateerd is, aldus Reuters. De vermindering van zijn aandelenbezit versterkt alleen maar de vrees dat Musk in de toekomst minder tijd aan Tesla zal besteden omdat zijn stimulans is afgenomen - maar hij heeft nog steeds een aanzienlijk belang van ongeveer 14%. De grootste vraag is of Musk bereid is Tesla aandelen te blijven verkopen als hij meer geld nodig heeft voor Twitter. Hij had een paar maanden geleden gezegd dat hij klaar was met de verkoop van Tesla aandelen voordat hij de recente verkoop van 4$ miljard onthulde.

      Twitter voorspelt weinig goeds voor Tesla

      Wedbush-analist Dan Ives haalde Tesla na de overname van zijn Best Ideas-lijst en waarschuwde dat de vooruitzichten uitdagender zijn nu Musk zijn focus verlegt. Musk is erin geslaagd te doen wat de beren al jaren zonder succes proberen... het aandeel van Tesla door zijn eigen toedoen verpletteren in wat wij zien als een puur pijnlijke, duistere situatie', voegde Ives eraan toe.      Ondertussen zei Morgan Stanley dat de klap op het sentiment ten opzichte van Tesla veroorzaakt door de overname van Twitter en een vertraging van de vraag naar elektrische voertuigen zijn bear case scenario zou kunnen testen en Tesla aandelen tot 150$ zou kunnen verlagen. Dit zou een 'window of opportunity' kunnen zijn voor potentiële Tesla-beleggers, aangezien de meeste analisten nog steeds een bullish advies geven op lange termijn. Kortom, de overname van Twitter biedt weinig tot geen voordelen voor Tesla aandeelhouders. De saga kan Tesla aandelen onder druk blijven zetten en een koopkans bieden voor beleggers, maar voorlopig lijkt het erop dat Twitter een rem kan blijven op het aandeel.

      Wat is de volgende stap voor TSLA aandelen?

      Tesla aandelen zakten eerder deze maand naar een tweejarig dieptepunt van 177$, maar hebben sindsdien weer wat terrein teruggewonnen. Het eerste opwaartse doel ligt op 208$. Daarna zou de koers kunnen stijgen naar het laagste punt van februari op 234$. Het 100-daags voortschrijdend gemiddelde ligt op 257$.

      Aan de downside zouden we kunnen zien dat 182,50$ enige steun biedt, gezien het feit dat dit in lijn ligt met de 2021-low. De RSI werd naar het oversoldgebied geduwd bij het bereiken van deze low, wat suggereert dat het kan standhouden. ​

      Grafiek Tesla aandeel

      evolutie aandeel tesla

      STOP met het betalen van commissies wanneer u Amerikaanse aandelen koopt! Kies voor broker www.freestoxx.com      "Ik geloof in analyse en niet in voorspelling"

      - Nicolas Darvas -​​
      Last edited by SignalRadar; 18-11-2022, 10:43.

      Comment

      Working...
      X