Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Aandeel TESLA (TSLA) – Kopen of verkopen
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Aandeel TESLA (TSLA) – Kopen of verkopen

  De elektrische autofabrikant groeit in een snel tempo, maar gaat uiteindelijk langzamer dan de markten hadden verwacht. Tesla leverde in het derde kwartaal een recordaantal voertuigen af, maar het bleef ver van de verwachtingen, waardoor sommige analisten zich zorgen maakten over zowel het aanbod als de vraag. Momenteel denken de markten dat de jaarlijkse leveringen met ongeveer 45% (t.o.v. 2021) zullen groeien, wat minder is dan Tesla's ambitie om de jaarlijkse productie met 50% te laten groeien. De inkomsten zullen dit kwartaal een record bereiken. De hogere leveringen worden aangevuld met hogere prijzen omdat Tesla en andere makers van elektrische voertuigen de stijgende kosten doorrekenen aan de consument. Hoewel dit zal worden tegengegaan door ongunstige wisselkoersbewegingen.

  evolutie aandeel tesla

  STOP met het betalen van commissies wanneer u Amerikaanse aandelen koopt! Kies voor broker www.freestoxx.com

  "Ik geloof in analyse en niet in voorspelling"

  - Nicolas Darvas -​​  Last edited by SignalRadar; 25-10-2022, 10:40.

 • #2
  Tesla
  De fabrikant van elektrische auto's heeft de prijzen van de Model 3 en Model Y in China verlaagd en daarmee een aantal prijsverhogingen van eerder dit jaar ongedaan gemaakt. De vanafprijs voor de Model 3 is verlaagd van CNY279.900 naar CNY265.900 en voor de Model Y van CNY316.900 naar CNY288.900. Tesla vertelde Reuters dat het de prijzen aanpast in lijn met de kosten, wat suggereert dat we een inflatiepiek beginnen te zien voor sommige grondstoffen - hoewel Tesla waarschuwde dat de prijs van zaken als lithium hoog blijft.

  Analist Shi Ji van China Merchants Bank International zei dat de beweging "de mogelijke prijzenoorlog die we sinds augustus hebben benadrukt" zou kunnen onderstrepen. Er wordt aangenomen dat de concurrentie in China toeneemt door een zwerm rivalen, waaronder BYD, NIO, Li Auto en XPeng. Lagere prijzen kunnen ook helpen de vraag in een belangrijke markt te doen herleven nadat CEO Elon Musk een 'episch einde' van het jaar beloofde nadat de leveringscijfers in het derde kwartaal niet aan de verwachtingen voldeden. Musk zei vorige week dat China zich in een 'soort recessie' bevond, en lagere prijzen kunnen de vraag van meer kostenbewuste consumenten stimuleren. Het feit dat de fabriek in Shanghai dit jaar is verbeterd en de capaciteit meer dan verdubbeld, zou ook moeten helpen om het kostenprofiel van elke auto te verbeteren.

  Comment


  • #3
   Tesla (ticker TSLA) heeft zijn belangrijkste showroom in China gesloten. De verkoopstrategie wordt volledig herzien. Tesla sluit dure verkoopspunten die moeite hebben om zich te herstellen sinds consumenten wegbleven dankzij Covid-19 beperkingen.

   Tesla sluit verkoopspunten.

   Het eerste verkoopspunt dat geschrapt wordt, ligt in een luxueus winkelcentrum in een woonwijk. In plaats daarvan richt Tesla zich enerzijds op de online verkoop en anderzijds op worden verkoopspunten in minder dichtbevolkte gebieden verder uitgebreid. Deze verkoopspunten moeten in de toekomst niet alleen als showroom maar ook als reparatie- en servicecentrum kunnen fungeren. Dit is nodig omdat de helft van de 200 verkooppunten in China momenteel geen onderhoudsdiensten aanbieden.

   Met broker www.freestoxx.com kun je Tesla aandelen kopen op de beurs ZONDER commissie te betalen.

   Probeer de GRATIS demo met real-time koersen   Comment


   • #4
    Tesla beleggers hebben zich deze week gericht op China. China's Passenger Car Association zei dat Tesla 71.704 voertuigen leverde in oktober, een daling ten opzichte van het record van 83.135 in september van dit jaar. De maand-op-maand daling valt ook op gezien de totale leveringen van nieuwe energie voertuigen steeg 1% van september.

    Tesla aandeel koers en grafiek.

    Beleggers zullen hopen dat de recente prijsverlagingen, mogelijk gemaakt door de afnemende inflatie en de verbeterde kosten dankzij een aanzienlijke capaciteitsverbetering in de fabriek in Shanghai, de vraag in de laatste maanden van 2022 kunnen aanwakkeren.

    We zagen ook dat Tesla begon met het sluiten van dure winkels in China. De winkels trekken minder publiek sinds de consumenten wegbleven dankzij Covid-19 beperkingen. Het bedrijf richt zich op het verkopen van meer voertuigen online en het uitbreiden van winkels in minder dichtbevolkte gebieden die niet alleen als showroom maar ook als reparatie- en servicecentra kunnen fungeren.

    Piper Sandler zei deze week dat het gelooft dat Tesla "snel door zijn wereldwijde achterstand heen brandt", die het schat op ongeveer 310.000 voertuigen, dankzij de verhoogde capaciteit in Shanghai en ook in de VS.

    Knip in je kosten! Koop je Tesla aandelen op de beurs zonder commissie te betalen via www.freestoxx.com. Hun GRATIS demo heeft real-time koersen
    "Courage taught me no matter how bad a crisis gets ... any sound investment will eventually pay off."

    - Carlos Slim Helu

    Comment


    • #5
     Elon Musk zei in het weekend dat hij zeven dagen per week van 's ochtends tot 's avonds op volle toeren werkte en gaf toe dat "ik te veel werk op mijn bord heb, dat is zeker" tijdens een zakelijke conferentie in de marge van de G20-top op Bali. Dat heeft de vrees versterkt dat Musk zichzelf te veel heeft verspreid en Tesla niet zijn volledige aandacht zal kunnen geven in een moeilijke tijd voor het bedrijf. Musk is momenteel CEO van SpaceX, tunnelbouwer Boring Co en zijn chiponderneming Neuralink, en leidt daarnaast Twitter en Tesla.

     Tesla, daggrafiek (bron: Freestoxx)

     evolutie aandeel tesla

     Knip in je kosten! Koop je Tesla aandelen op de beurs zonder commissie te betalen via www.freestoxx.com. Hun GRATIS demo heeft real-time koersen     "Courage taught me no matter how bad a crisis gets ... any sound investment will eventually pay off."

     - Carlos Slim Helu​
     Last edited by SignalRadar; 14-11-2022, 15:44.

     Comment


     • #6
      Het is nog geen drie weken geleden dat Elon Musk met tegenzin zijn overname van Twitter ter waarde van 44 $ miljard voltooide en hij heeft geen tijd verloren met het opleggen van zijn visie voor het sociale mediaplatform. Duizenden werknemers, waaronder de raad van bestuur, zijn ontslagen en Musk heeft al geëxperimenteerd met verschillende nieuwe functies.

      evolutie aandeel tesla

      Zal Twitter een rem blijven op TSLA aandelen?

      De overname heeft de druk op de aandelen van zijn elektrische autobedrijf Tesla opgevoerd, dat meer dan 15% is gedaald sinds de deal eind oktober werd afgerond. Het aandeel is met meer dan 40% gedaald sinds Musk in april zijn bod lanceerde. Niet alle schuld kan worden gelegd bij Twitter, aangezien het voor Tesla een moeilijk jaar is geweest door het wankele economische klimaat, de verstoring van de toeleveringsketen door China en de fellere concurrentie. Maar er is geen twijfel dat de overname heeft bijgedragen tot de daling van de aandelenkoers.

      Zal Twitter Elon Musk afleiden?

      Musk is vooral bekend als baas van Tesla, maar hij leidt ook een aantal andere bedrijven, waaronder raketbedrijf SpaceX, tunnelbouwer Boring Co en zijn startup Neuralink voor hersenchips. Twitter is nu aan die lijst toegevoegd. Terwijl de meeste directeuren één bedrijf genoeg vinden om zich mee bezig te houden, leidt Musk nu minstens vijf grote bedrijven - allemaal in zeer verschillende stadia van ontwikkeling - met een totale waarde van ongeveer 775$ miljard.

      Musk gaf kort na de afronding van de overname toe dat hij "de absoluut hoogst mogelijke hoeveelheid" werkt "van 's morgens tot 's avonds, zeven dagen per week". Dat heeft de vrees doen ontstaan dat Twitter voor Musk alleen maar een afleiding zal zijn op een moment dat Tesla zijn aandacht nodig heeft. De timing is opmerkelijk. Musk heeft gewaarschuwd dat het economische landschap in 2023 moeilijker zou kunnen worden. Belangrijk is dat Musk heeft gezegd dat hij van plan is minder tijd te besteden aan het platform en van plan is uiteindelijk iemand te vinden om Twitter te leiden, hoewel hij waarschuwde dat dit 'enige tijd kan duren'.

      Tesla-aandeelhouder James Murdoch heeft beleggers echter ook schrik aangejaagd nadat hij in de rechtbank had verklaard dat Musk de afgelopen maanden een potentiële opvolger heeft aangewezen. Met name de grootste aandeelhouders van Tesla lijken zich al enkele jaren zorgen te maken dat Musk zijn aandacht verlegt naar andere ondernemingen. Ira Ehrenpreis, een durfkapitalist in het bestuur, getuigde onlangs voor de rechtbank dat Musk het grootste salarispakket voor leidinggevenden in de geschiedenis kreeg om hem "betrokken" te houden. 'We wilden dat Elon lange tijd aan het hoofd van Tesla zou staan', getuigde Ehrenpreis, eraan toevoegend dat het bestuur destijds gesprekken voerde met 10 van zijn grootste institutionele beleggers die het erover eens waren dat er behoefte was om Musk bij Tesla te houden.​


      Zal Twitter een geldput blijken voor Musk?

      Musk verkocht bijna $ 4 miljard aan Tesla aandelen enkele dagen na de afronding van de overname en vertelde Twitter medewerkers dat hij dit deed om het bedrijf te 'redden', aldus mediaberichten. Dat betekent dat Musk alleen al in het afgelopen jaar voor ongeveer 36$ miljard aan Tesla aandelen heeft verkocht, waarvan ongeveer 20$ miljard Twitter gerelateerd is, aldus Reuters. De vermindering van zijn aandelenbezit versterkt alleen maar de vrees dat Musk in de toekomst minder tijd aan Tesla zal besteden omdat zijn stimulans is afgenomen - maar hij heeft nog steeds een aanzienlijk belang van ongeveer 14%. De grootste vraag is of Musk bereid is Tesla aandelen te blijven verkopen als hij meer geld nodig heeft voor Twitter. Hij had een paar maanden geleden gezegd dat hij klaar was met de verkoop van Tesla aandelen voordat hij de recente verkoop van 4$ miljard onthulde.

      Twitter voorspelt weinig goeds voor Tesla

      Wedbush-analist Dan Ives haalde Tesla na de overname van zijn Best Ideas-lijst en waarschuwde dat de vooruitzichten uitdagender zijn nu Musk zijn focus verlegt. Musk is erin geslaagd te doen wat de beren al jaren zonder succes proberen... het aandeel van Tesla door zijn eigen toedoen verpletteren in wat wij zien als een puur pijnlijke, duistere situatie', voegde Ives eraan toe.      Ondertussen zei Morgan Stanley dat de klap op het sentiment ten opzichte van Tesla veroorzaakt door de overname van Twitter en een vertraging van de vraag naar elektrische voertuigen zijn bear case scenario zou kunnen testen en Tesla aandelen tot 150$ zou kunnen verlagen. Dit zou een 'window of opportunity' kunnen zijn voor potentiële Tesla-beleggers, aangezien de meeste analisten nog steeds een bullish advies geven op lange termijn. Kortom, de overname van Twitter biedt weinig tot geen voordelen voor Tesla aandeelhouders. De saga kan Tesla aandelen onder druk blijven zetten en een koopkans bieden voor beleggers, maar voorlopig lijkt het erop dat Twitter een rem kan blijven op het aandeel.

      Wat is de volgende stap voor TSLA aandelen?

      Tesla aandelen zakten eerder deze maand naar een tweejarig dieptepunt van 177$, maar hebben sindsdien weer wat terrein teruggewonnen. Het eerste opwaartse doel ligt op 208$. Daarna zou de koers kunnen stijgen naar het laagste punt van februari op 234$. Het 100-daags voortschrijdend gemiddelde ligt op 257$.

      Aan de downside zouden we kunnen zien dat 182,50$ enige steun biedt, gezien het feit dat dit in lijn ligt met de 2021-low. De RSI werd naar het oversoldgebied geduwd bij het bereiken van deze low, wat suggereert dat het kan standhouden. ​

      Grafiek Tesla aandeel

      evolutie aandeel tesla

      STOP met het betalen van commissies wanneer u Amerikaanse aandelen koopt! Kies voor broker www.freestoxx.com      "Ik geloof in analyse en niet in voorspelling"

      - Nicolas Darvas -​​
      Last edited by SignalRadar; 18-11-2022, 10:43.

      Comment


      • #7
       Het aandeel van de elektrische autofabrikant Tesla zit in een langdurige neerwaartse trend. Sinds het dieptepunt op 166,18$ heeft het aandeel een herstel ingezet dat gisteren, woensdag, verder aan kracht wint. De overkoepelende neerwaartse trend zou echter spoedig kunnen worden hervat.

       evolutie aandeel tesla

       Het aandeel heeft zich hersteld sinds zijn dieptepunt van 166,18$ op 22 november. In de voorgaande dagen schommelde de koers rond de EMA10, maar kon verder stijgen. Momenteel vertoont het aandeel een stijgende lange dagkaars met een premie van 4,6%, wat de huidige euforie op de aandelenmarkt weerspiegelt. De achtergrond hiervan zijn verklaringen van het hoofd van de Amerikaanse Federal Reserve, Jerome Powell, om het tempo van de belangrijkste renteverhogingen te verlagen. Ondanks de euforie bevindt het aandeel zich nog steeds in een zeer steile neerwaartse trend en krijgt het te maken met talrijke weerstanden opwaarts.

       Prijzen zullen naar verwachting verder dalen tot onder EMA50

       Het aandeel zou het opwaartse momentum nog wat kunnen voortzetten, maar zou dan weer neerwaarts moeten draaien en de overheersende neerwaartse trend moeten hervatten. Zolang het aandeel onder de EMA50 blijft in de daggrafiek op momenteel 214,70$, zijn verder dalende koersen waarschijnlijker. Mocht de koers verder dalen, dan is het volgende doel de low op 166,18$. Deze low zou echter in lijn moeten zijn met de overheersende neerwaartse trend. Volgens de overheersende neerwaartse trend zou deze low echter onderschreden moeten worden. Het volgende stijgingsgebied zou dan in het bereik van 150$ liggen.

       Als een verdere koersstijging boven de EMA50 slaagt, zou een krachtsignaal worden gegenereerd, maar de Ichimoku-wolk in de daggrafiek zou direct boven de EMA50 liggen, die zich momenteel ook sterk neerwaarts uitstrekt en dus een massieve weerstand vormt. Alleen een aanhoudende stijging boven de EMA50 en de Ichimoku-wolk zou de situatie voor het aandeel op lange termijn aanzienlijk verbeteren.

       Conclusie: Tesla zou het huidige herstel nog wat kunnen voortzetten, maar zou daarna weer moeten dalen en de overheersende neerwaartse trend blijven volgen. Zolang het aandeel onder de EMA50 blijft, zijn verdere dalingen te verwachten.​

       Tesla, daggrafiek

       evolutie aandeel tesla

       Met broker www.freestoxx.com kun je Tesla aandelen kopen op de beurs ZONDER commissie te betalen.

       Probeer de GRATIS demo met real-time koersen       Last edited by SignalRadar; 01-12-2022, 15:30.

       Comment


       • #8
        Het aandeel Tesla zit al meer dan een jaar vast in een neerwaartse trend. De grafische topformatie weegt op de aandelenkoers. Hoe lang gaat dit nog door?

        evolutie aandeel tesla

        Het aandeel begon een snelle rally in juni 2019 na een langdurige corrigerende beweging vanaf een dieptepunt van 11,80$. Deze rally leidde tot de huidige all-time high van 414,50$ in november 2021. Na dit hoogtepunt vormde het aandeel een topformatie in de vorm van een SKS (schouder-kop-schouder). In oktober schommelde hij enkele weken rond de halslijn van deze SKS, voordat hij afgleed naar steun op 167,50$. Daar begon een herstel, hoewel het aandeel gisteren een terugslag kreeg.

        Verkoopgolf ja, maar wanneer?

        De SKS topformatie is het overheersende grafiekmotief. Uit deze topformatie kan een koersdoel worden afgeleid zeer dicht bij het log 38,2% retracement van de opwaartse beweging vanaf juni 2019. Dit retracement ligt op 106,44$. Deze SKS zou alleen worden doorbroken bij een stabiele terugkeer boven de neklijn, momenteel op 221,12$. Een wekelijkse slotkoers boven 265,74$ zou daar waarschijnlijk zelfs voor nodig zijn. Dan komt de all-time high weer in zicht.

        Het is echter nog onduidelijk of de daling van gisteren al een startsignaal was voor deze neerwaartse beweging of niet. Dit koopsignaal van de candlesticks wijst op een pullback naar de neklijn van de SKS. Een daling onder de low van vorige week van 178,50$ zou een kleine aanwijzing zijn voor het begin van een directe neerwaartse beweging, maar een duidelijk signaal daarvoor zou waarschijnlijk alleen worden gegeven met een nieuwe low.

        Conclusie: de grafiek suggereert een verdere koersdaling op middellange termijn. Wie hierop wil wedden, moet echter in de huidige situatie rekening houden met een pullback naar de neklijn of zelfs een overshooting naar 265,74$.

        Weekgrafiek, Tesla

        evolutie aandeel tesla
        Met broker www.freestoxx.com kun je Tesla aandelen kopen op de beurs ZONDER commissie te betalen.

        Probeer de GRATIS demo met real-time koersen
        Last edited by SignalRadar; 08-12-2022, 09:38.

        Comment


        • #9
         Tesla zit in een langdurige neerwaartse trend. Op de vorige dag kwam het aandeel opnieuw onder sterke druk en is nu op weg naar de steun rond 150$. In dit gebied zou het aandeel kunnen opveren en een nieuw herstel naar de EMA10 kunnen voltooien.

         evolutie aandeel tesla

         De Tesla aandelen zitten in een neerwaartse trend sinds ze midden september van de weerstand in het 313$ gebied afketsten en eind september onder de EMA10, EMA50, EMA200 en de Ichimoku-wolk op de daggrafiek vielen. En zo verschillende zwakte signalen genereerde. Deze zwakke signalen werden ook bevestigd in het verdere verloop van de koers, het aandeel daalde steeds verder en bereikte een dieptepunt van 156,91$. De neerwaartse beweging werd grotendeels hersteld in het gebied rond de EMA10, voordat de neerwaartse trend werd hervat.

         Prijzen zullen naar verwachting verder dalen tot onder EMA10

         Tesla aandelen zouden het neerwaartse momentum van de vorige dag iets verder kunnen voortzetten en op steun kunnen stuiten in de buurt van 150$. In dit gebied zou het aandeel aanvankelijk zichzelf kunnen opvangen en een herstel kunnen inzetten. Zoals voorheen zou dit herstel opnieuw moeten mikken op de EMA10 en een hoogtepunt moeten vormen in de zone rond de EMA10, alvorens de overkoepelende neerwaartse beweging te hervatten.

         Mocht het papier aanzienlijk boven de EMA10 kunnen stijgen, dan wordt alleen een verlenging van het herstel van de overheersende neerwaartse trend verwacht. Het volgende startpunt is dan de EMA50, die vaak wordt beschouwd als het startpunt van een herstel. De neerwaartse trend zou echter pas langzaam veranderen zodra ook de EMA50 duurzaam opwaarts werd gebroken. In dat geval zou een verdere aanloop van het aandeel Tesla naar de ondergrens van de Ichimoku-wolk in de daggrafiek te verwachten zijn.

         Conclusie: Tesla zou zijn huidige glijvlucht nog wat kunnen voortzetten en het steunniveau rond 150$ kunnen bereiken. Hier kan het aandeel opwaarts stuiteren en een herstel inzetten naar de EMA10. Zoals voorheen zou dan een high gevormd moeten worden in het gebied rond de EMA10 en zou de overkoepelende neerwaartse trend hervat moeten worden.​

         Tesla, daggrafiek

         evolutie aandeel tesla

         Met broker www.freestoxx.com kun je Tesla aandelen kopen op de beurs ZONDER commissie te betalen.

         Probeer de GRATIS demo met real-time koersen


         Last edited by SignalRadar; 15-12-2022, 19:32.

         Comment


         • #10
          Het aandeel Tesla heeft al meer dan 70% van zijn waarde verloren en zelfs vanaf hier is een halvering van de koers nog mogelijk. Zal 2023 ook zo dramatisch zijn voor de Tesla aandeelhouders? Dat is het uitgangspunt!

          evolutie aandeel Tesla

          2022 was over het algemeen geen goed jaar voor de beurs en het aandeel Tesla kon niet aan de problemen ontsnappen. Integendeel. Met verliezen van meer dan 70% heeft Tesla nog dramatischer geleden dan de markt als geheel. Langetermijnbeleggers kunnen maar half tevreden zijn, want de aandelenkoers steeg van ongeveer 15$ tot ongeveer 400$ in 2020/21. Deze buffer is vorig jaar weggesmolten, maar met de huidige prijzen net boven de 120$ is er nog hoop.

          Tesla,daggrafiek

          evolutie aandeel tesla

          Het risico is groot

          Het nieuwe jaar zal waarschijnlijk allesbehalve gemakkelijk zijn. Zuiver technisch gezien zijn sterke herstelbewegingen mogelijk, maar het aandeel zou in een neerwaartse trend blijven onder ongeveer 200-225$. Dit zou gemakkelijk verder kunnen gaan in de richting van 50$.

          Bovendien zou de fundamentele kant ook voor opwinding moeten zorgen. De afgelopen dagen en weken hebben Tesla en vooral Elon Musk herhaaldelijk het nieuws gehaald, helaas niet altijd in een positief daglicht. Onlangs waren er zelfs berichten over verkoopproblemen, om nog maar te zwijgen van het Twitter debacle. De komende weken zal blijken hoeveel vertrouwen de markt nog heeft in Tesla en Musk. Een goede beleggingsomgeving ziet er anders uit.

          Handels-/investeringsvooruitzichten voor 2023

          Op dit moment zouden Tesla aandelen alleen op mijn watchlist komen. Hoewel de kortetermijntrend neerwaarts is, zou ik bij de huidige koers niet long of short willen gaan voor een handel op middellange termijn. Procyclisch gezien zou er eerder short worden belegt dan long. Daarvoor zou er in de komende weken en maanden eerst merkbare koopinteresse moeten zijn. De weg naar de volgende grote liquiditeitszone op 50-65$ is voor mij te ver om nu te gaan kopen.

          Dit gaat ook in op wat ik zie als de belangrijke chartcondities voor een mogelijke handel op middellange termijn. Aan de short kant zou een herstel richting 150-175$ interessant zijn om te profiteren van de weerstandszone daar. Voor een klassieke investering zou ik op zijn minst een kleine bodem willen zien. Het aandeel zou steun hebben in de range van 95-110$. Fundamenteel kan men alert worden als de neiging bestaat om slecht nieuws te kopen of als de nieuwssituatie aanzienlijk verbetert en de markt daarop reageert.

          Conclusie: dit jaar zal het aandeel Tesla zich waarschijnlijk stabiliseren. Dit sluit echter tijdelijke nieuwe dieptepunten niet uit. Vanuit grafiekperspectief zou zelfs een halvering van de koers nu nog mogelijk zijn.​

          evolutie aandeel tesla

          STOP met het betalen van commissies wanneer u Amerikaanse aandelen koopt! Kies voor broker www.freestoxx.com

          "Ik geloof in analyse en niet in voorspelling"

          - Nicolas Darvas -​​
          Last edited by SignalRadar; 03-01-2023, 09:45.

          Comment


          • #11
           Broker Freestoxx heeft een pagina gemaakt waarop traders en beleggers het aandeel Tesla (Nasdaq stock ticker TSLA) kunnen volgen. Lees het belangrijkste nieuws, netjes voorgekauwd en alleen het essentiële.

           Je vind er ook mooie grafieken en de koers van Tesla. Je kunt de autofabrikant ook vergelijken met zijn belangrijkste concurrenten.

           Het aandeel Tesla (TSLA) koers en nieuws.
           Lees alles wat je moet weten over het aandeel Tesla. Plaats de link in je favorieten

           Comment


           • #12
            Tesla aandelen handelen iets hoger in het begin van het jaar. Meerdere media meldden dat honderden Tesla eigenaren in China zich in het weekend verzamelden bij zijn showrooms en distributiecentra uit protest tegen recente kortingen die het bedrijf aanbood, waardoor ze goedkopere prijzen misliepen.

            evolutie aandeel tesla

            Volgens Reuters kwamen ongeveer 200 recente kopers bijeen bij het distributiecentrum van Tesla in Shanghai nadat Tesla vorige week had besloten de prijzen te verlagen, wat de tweede verlaging in drie maanden betekende. Het lijkt er echter op dat de prijsverlagingen de vraag nieuw leven hebben ingeblazen, aangezien Tesla heeft laten weten dat de wachttijden voor de Model Y op maandag een week langer waren dan op vrijdag. Klanten wachten nu twee tot vijf weken op het voertuig in China. Ondertussen heeft Tesla ook nieuwe kortingen aangeboden in Singapore in een poging om bestaande voorraden van zowel het Model 3 als het Model Y te verkopen.

            Tesla, daggrafiek

            evolutie aandeel tesla


            Met broker www.freestoxx.com kun je Tesla aandelen kopen op de beurs ZONDER commissie te betalen.

            Probeer de GRATIS demo met real-time koersen            Last edited by SignalRadar; 10-01-2023, 09:39.

            Comment


            • #13
             Piper Sandler was de laatste makelaar die zijn koersdoel voor Tesla verlaagde van 340$ naar 300$, hoewel dat impliceert dat de voorraad nog steeds meer dan verdubbeld kan worden vanaf de huidige niveaus. Het grote dilemma voor Tesla in 2023 is hoeveel de vraag zal worden beïnvloedt in het moeilijke economische klimaat en hoeveel winstgevendheid de elektrische automaker bereidt is op te offeren door de prijzen eventueel te verlagen. De markten geloven momenteel dat Tesla, dat volgende week zijn resultaten rapporteert, moeite zal hebben om zijn doelstelling te halen om het jaarlijkse aantal voertuigen in 2023 opnieuw met 50% te laten groeien. Indien de prijzen worden verlaagd, zullen de bruto marges onder druk komen te staan.

             evolutie aandeel tesla

             Piper Sandler zei echter dat het gelooft dat Tesla die 50% groeidoelstelling zal halen en ziet een verrassend opwaarts potentieel voor de marges. Ondertussen beschuldigden advocaten die een groep aandeelhouders vertegenwoordigen Musk ervan te liegen toen hij zei dat de financiering in 2018 was veiliggesteld om Tesla van de beurs te halen. Musk zou volgens media volgende week al in de getuigenbank kunnen plaatsnemen, nu de aandeelhouders blijven beweren dat beleggers miljoenen hebben verloren dankzij zijn vermeende leugens.

             Knip in je kosten! Koop je Tesla aandelen op de beurs zonder commissie te betalen via www.freestoxx.com. Hun GRATIS demo heeft real-time koersen             "Courage taught me no matter how bad a crisis gets ... any sound investment will eventually pay off."

             - Carlos Slim Helu​
             Last edited by SignalRadar; 19-01-2023, 15:22.

             Comment


             • #14
              De koers van Tesla daalt deze week. Morgen zullen de resultaten voor het vierde kwartaal worden bekendgemaakt. De markten evalueren of de recente prijsverlagingen in de VS, Europa en Azië zullen helpen om de vraag in 2023 te stimuleren, nu de concurrentie toeneemt en de economische vooruitzichten onzeker zijn. De eerste aanwijzingen wijzen erop dat de prijsverlagingen in China de vraag in januari hebben gestimuleerd en Tesla in staat hebben gesteld beter te presteren dan de markt.

              evolutie aandeel tesla

              Beleggers hopen dat latere prijsverlagingen in de VS en Europa tot een vergelijkbaar resultaat zullen leiden. Een dreigende prijzenoorlog kan de marges van Tesla echter aantasten en dat leidt tot verlaging van de winstramingen. Zijn superieure winstgevendheid geeft Tesla echter een voorsprong op zijn rivalen in de huidige omgeving en betekent dat het bedrijf over meer hefboom beschikt dan de meeste andere.

              Met broker www.freestoxx.com kun je Tesla aandelen kopen op de beurs ZONDER commissie te betalen.

              Probeer de GRATIS demo met real-time koersen


              Last edited by SignalRadar; 24-01-2023, 19:22.

              Comment


              • #15
               Tesla streeft ernaar de productie elk jaar met 50% te laten groeien, maar haalde dit doel niet in 2022. De productie steeg met 47% tot 1,3 miljoen voertuigen. De leveringen groeiden in een langzamer tempo van 40%. Het bedrijf zei dat het streeft naar een productie van 1,8 miljoen auto's in 2023, wat opnieuw onder zijn doelstelling zou liggen. Dat is in lijn met de 1,86 miljoen auto's voorspeld door Wall Steet.

               Geen probleem met de vraag

               Musk zei dat de meest gestelde vraag aan het management voorafgaand aan de resultaten ging over de vraag en verdedigde de positie van het bedrijf.

               'Tot nu toe hebben we in januari de sterkste orders year-to-date gezien dan ooit in onze geschiedenis. We zien momenteel bijna tweemaal zoveel orders als de productie", zei hij. Maar de prijsstelling zal wat Musk betreft de sleutel zijn. De CEO zei dat hij gelooft dat er een 'enorm aantal mensen is dat een Tesla-auto wil kopen, maar het zich niet kan veroorloven'. Tesla heeft de afgelopen maanden de prijzen verlaagd met maar liefst 20%. Deels is dit te danken aan de afnemende inflatie en het terugdraaien van de prijsverhogingen van vorig jaar, maar beleggers blijven bezorgd omdat Musk eerder heeft gewaarschuwd dat er moeilijkere tijden op komst zijn en dat er een recessie aankomt, waarbij hij bekende dat dit Tesla zou kunnen dwingen volumegroei voorrang te geven boven winstgevendheid.

               Resultaten van Q4

               Tesla meldde in het vierde kwartaal van 2022 een omzetstijging van 33% op jaarbasis om met 24,3$ miljard aan de marktverwachtingen te voldoen. De bedrijfswinst steeg met 49% tot 3,9$ miljard en bleef achter bij de voorspelde 4,2$ miljard.

               Dat betekende dat de jaaromzet in 2022 met 51% steeg tot 71,5$ miljard en de bedrijfswinst meer dan verdubbelde tot 13,7$ miljard. De vrije kasstroom steeg met 51% tot 7,6$ miljard. Al deze statistieken bereikten nieuwe records.

               Wall Street gelooft dat het opnieuw een recordjaar wordt voor Tesla, ook al zal de groei naar verwachting veel langzamer zijn dan wat we de afgelopen jaren gezien hebben. Analisten verwachten dat de jaaromzet in 2023 met 31% zal groeien en dat het bedrijfsresultaat langzamer zullen stijgen met 17%.


               Hoe reageren de markten op de resultaten van Tesla?

               Tesla heeft genoeg gedaan om de markten ervan te overtuigen dat er voldoende vraag is en dat het bedrijf verschillende voordelen heeft ten opzichte van concurrenten. Tesla aandelen stijgen met meer dan 5% in de uitgebreide handel en staan op het hoogste niveau in meer dan een maand wanneer de markten vanochtend openen.

               Een aantal brokers verhoogden ook hun koersdoel voor Tesla na de update, waaronder Cowen & Co van 122$ tot 140$, Citigroup van 137$ tot 146$ en Wells Fargo van 130$ tot 150$.​

               Wat is de volgende stap voor TSLA aandelen?

               Het aandeel is onlangs uit de dalende trend gebroken. De resultaten hebben de katalysator geleverd die nodig is om boven het weerstandsniveau van $146,50 uit te breken De koers zal nu het 50-daags voortschrijdend gemiddelde testen, dat parallel loopt aan de neerwaartse trend en een nieuw plafond zou kunnen vormen. Het heroveren van dit gemiddelde zou een grotere sprong naar 167$ mogelijk maken, voordat het hoogste punt van december, $199, weer in het vizier komt. Elke nieuwe druk dreigt het aandeel terug te duwen naar het steunniveau van 108$ van begin 2023.​

               Tesla, daggrafiek

               evolutie aandeel tesla
               Met broker www.freestoxx.com kun je Tesla aandelen kopen op de beurs ZONDER commissie te betalen.​

               Last edited by SignalRadar; 26-01-2023, 12:13.

               Comment

               Working...
               X