Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Aandeel MICROSOFT (MSFT) – Kopen of verkopen
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Aandeel MICROSOFT (MSFT) – Kopen of verkopen

  Microsoft logo

  Volgens Microsoft hebben de Britse toezichthouders zich te veel gebaseerd op de bezwaren van rivaal Sony bij hun beslissing om de voorgenomen overname van Activision Blizzard aan een grondig onderzoek te onderwerpen. Toezichthouders onderzoeken de deal omdat zij vrezen dat deze de concurrentie zal schaden omdat Microsoft, de eigenaar van Xbox, hierdoor een machtige catalogus van titels, waaronder Call of Duty, in handen krijgt. Volgens Microsoft wordt het onderzoek gevoed door "zelfingenomen verklaringen" van Sony, dat de PlayStation maakt, "waarin het belang van Call of Duty sterk wordt overdreven".


  STOP met commissies te betalen wanneer je je aandelen koopt! Kies voor www.freestoxx.com
  Last edited by SignalRadar; 20-10-2022, 17:15.

 • #2
  Microsoft zal dit seizoen naar verwachting de sterkste winstgroei rapporteren van alle Big Tech. Microsoft levert een reeks essentiële diensten en producten aan bedrijven, zoals cloud computing en software, en dit zal het bedrijf dit seizoen naar verwachting ten goede komen omdat de vraag hier waarschijnlijk beter standhoudt dan aan de consumentenkant.

  Toen het bedrijf eerder in 2022 de doelstellingen bekendmaakte, zei het dat het dit boekjaar streefde naar een dubbelcijferige omzetgroei en een hoger bedrijfsresultaat bij constante valuta, maar dit zou kwetsbaar kunnen zijn gezien de tragere groei en meerdere tegenslagen die de vooruitgang aan de onderkant beperken.  "Grote prijsveranderingen worden meestal gevolgd door meer grote veranderingen, positief of negatief. Kleine veranderingen worden meestal gevolgd door meer kleine veranderingen. Volatiliteit clustert."

  - Benoit B. Mandelbrot
  Last edited by SignalRadar; 27-10-2022, 18:27.

  Comment


  • #3
   Het bedrijf trapte eerder deze week het Big Tech winstseizoen af. De omzetgroei stagneerde tot het laagste tempo in vijf jaar en de vooruitzichten laten zien dat de rem in het lopende kwartaal verder zal worden aangetrokken. Na een stijging van 11% in het laatste kwartaal, waarschuwde Microsoft dat de omzet in het lopende kwartaal met slechts 2% zou kunnen groeien. Beleggers hadden gehoopt dat de kracht van Azure en cloud computing zou helpen om de zwakte aan de consumentenkant te compenseren, maar de waarschuwing dat ook deze zal blijven vertragen, tast dat optimisme aan en zal er waarschijnlijk toe leiden dat de prognoses verder worden bijgesteld.

   Goed Forex traden? Bezoek de broker voor actieve beleggers www.whselfinvest.com

   “Bij beleggen is wat comfortabel is zelden winstgevend”

   - Robert Arnott​ -
   Last edited by SignalRadar; 27-10-2022, 18:30.

   Comment


   • #4
    Hoewel het aandeel Microsoft deze week sterk begon, moest het bijna alle winsten teruggeven. Zal deze neerwaartse trend zich voortzetten?

    evolutie aandeel micorsoft

    Microsoft is in een sterke neerwaartse beweging sinds de all-time high op 349,6$ en viel terug tot een dieptepunt van 213,43$. Daar begon begin november een kort maar krachtig herstel tot de neerwaartse gap van 13 september, die gedeeltelijk werd gedicht. Tussen 265,16$ en 263,91$ blijft een kloof bestaan. De waarde vormde toen een SKS-topformatie. De waarde heeft dit op 4 januari afgerond. De opwaartse beweging na de low van vrijdag bracht het aandeel dicht bij de neklijn van deze formatie op momenteel 232,10$.

    Volgens de huidige ramingen zal Microsoft dit jaar 9,53$ per aandeel verdienen, terwijl voor het volledige jaar 2022 9,70$ wordt verwacht. Microsoft zal zijn cijfers voor 2022 op 24 januari rapporteren. In 2024 zal de winst per aandeel echter weer stijgen, tot 11,17$. In 2026 zal het naar verwachting zelfs 15,46$ bedragen. De koers/winstverhouding voor 2023 bedraagt dus 23,84. Vergeleken met de jaren vanaf 2016 is dit goedkoop. Vergeleken met de periode tussen 2005 en 2015 is een koers/winstverhouding van 23,84 duur. In de eerste periode varieerde de koers/winstverhouding van 30,37 tot 66,63. In de tweede varieerde hij van 22,18 tot 9,67.

    Nieuwe golf van verkopen?

    Het aandeel Microsoft zou al midden in een nieuwe verkoopgolf kunnen zitten. Dit zou kunnen leiden tot een daling in de richting van 207,24$. Dit zou het aandeel terugbrengen naar de ondergrens van de neerwaartse beweging sinds de recordhoogte en de opwaartse trend in augustus 2015 kunnen testen. Net daaronder, namelijk tussen 197,51$ en 190,65$, ligt een belangrijke steunzone.

    Voor een nieuw koopsignaal moet het aandeel uitbreken boven de neerwaartse gap van 4 januari. Dit vereist een dagelijkse slotkoers boven 237,40$. In dat geval zou een rally naar 263,91-265,16$ kunnen plaatsvinden.

    Conclusie: het herstel sinds het dieptepunt van vrijdag (6/01) zou al voorbij kunnen zijn.

    Microsoft, daggrafiek

    evolutie aandeel microsoft
    Via Freestoxx kun je Microsoft aandelen kopen zonder commissie te betalen.

    Last edited by SignalRadar; 12-01-2023, 08:58.

    Comment


    • #5
     Microsoft maakt morgen zijn resultaten van het 2de kwartaal bekend. Het zal naar verwachting de traagste omzetgroei in meer dan vijf jaar en de eerste winstdaling in meer dan acht jaar rapporteren. De vraag naar alles van software en hardware tot cloud computing is afgenomen sinds de piek van ongeveer een jaar geleden. Dat komt op een moment dat de kosten blijven stijgen, wat op de winst drukt.

     evolutie aandeel microsoft

     In reactie daarop heeft Microsoft aangekondigd dat het tegen eind maart 10.000 banen zal schrappen, wat neerkomt op iets minder dan 5% van het personeelsbestand. Dit zal het bedrijf in het tweede kwartaal ongeveer 1,2$ miljard kosten. Ondanks de verkoopdruk van het afgelopen jaar handelt Microsoft nog steeds tegen 23x de verwachte winst, wat suggereert dat het nog steeds duur is op het huidige niveau en dat er nog ruimte is om te dalen, gezien het boven zijn Big Tech rivalen en de bredere markt staat. Jefferies verhoogde vanmorgen zijn koersdoel voor Microsoft van 270$ naar 280$.

     STOP met commissies te betalen wanneer je je aandelen koopt! Kies voor www.freestoxx.com

     Last edited by SignalRadar; 23-01-2023, 15:30.

     Comment


     • #6
      Microsoft staat op het hoogste niveau sinds eind augustus na de onthulling van zijn plannen om artificial intelligence (AI) in te zetten om zijn diensten te verbeteren. Het bedrijf verhoogt zijn investering in OpenAI, het bedrijf achter de AI-gestuurde chatbot ChatGPT. Het gebruikt zijn producten om de Bing zoekmachine het moderne tijdperk in te loodsen en zijn webbrowser te verbeteren. Deze technologie gaat vrijwel elke softwarecategorie opnieuw vormgeven", aldus CEO Satya Nadella.

      evolutie aandeel microsoft

      Bing zal gebruik maken van OpenAI's open taalmodel, dat geavanceerder zou zijn dan het model dat ChatGPT gebruikt. De nieuwe Bing is nu beschikbaar als een preview waarmee gebruikers een beperkt aantal vragen kunnen stellen en er is een wachtlijst om volledige toegang te krijge. Het doel is om toegang te geven tot een miljoenen gebruikers in de komende weken. De update werd verwelkomd door analisten, waarbij sommigen hun koersdoel op het aandeel verhoogden, waaronder Piper Sandler van 247$ naar 290$, Jefferies van 275$ naar 310$, DA Davidson van 280$ naar $325, JPMorgan van 265$ naar $305 en Oppenheimer van 265$ naar 280$.​

      STOP met commissies te betalen wanneer je je aandelen koopt! Kies voor www.freestoxx.com
      Last edited by SignalRadar; 09-02-2023, 10:32.

      Comment


      • #7
       Microsoft is op veel gebieden zeer succesvol - alleen de zoekmachine Bing draait helemaal niet. Maar dat kan binnenkort veranderen met de integratie van de op AI gebaseerde tekstgenerator ChatGPT.

       evolutie aandeel microsoft

       Artificial Intelligence ligt momenteel op ieders lippen. Dankzij de chatbot van het Amerikaanse bedrijf OpenAI heeft de bloeiende industrie nieuwe aandacht gekregen. Momenteel wordt wereldwijd gediscussieerd over de voor- en nadelen van de software en de toepassingsgebieden. Microsoft breidt zijn belang in het Amerikaanse bedrijf OpenAI uit en zal GPT-4 (een meer geavanceerde versie van ChatGPT) in de toekomst integreren in de zoekmachine Bing. Zal Bing serieus kunnen concurreren met Google? Waarschijnlijk niet, de gebruikersaantallen van Bing zijn tot nu toe laag (Bing had in januari 2023 een marktaandeel van 8,85% van de wereldwijde zoekopdrachten). En Google is natuurlijk ook bezig met AI.

       Maar het is verbazingwekkend hoe natuurlijk Microsoft zich heeft gepositioneerd in dit onderwerp van de toekomst. Van Alphabet of Amazon had men misschien ambities verwacht op het gebied van AI, maar niet zozeer van Microsoft. Wat betreft de beurs, zijn ze ook positief verrast door Microsoft. Dat was de afgelopen weken duidelijk terug te zien in de beurskoers, waarbij het aandeel verhoudingsgewijs sterk presteerde. De komende jaren zou het zwaargewicht zijn positie in de software- en technologiemarkt verder kunnen uitbreiden (met of zonder de succesvolle herlancering van Bing).

       Grafiektechniek: verlaten van de neerwaartse trend

       Over het algemeen is Microsoft een van de stabielere aandelen op Wall Street, maar vorig jaar verloren zelfs zij wat terrein. De koers van het aandeel daalde in 2022, van begin januari tot eind december. Ze daalde van ongeveer 340$ naar 220$.

       Pas in het nieuwe jaar herstelde Microsoft zich sterk en werd de technische neerwaartse trend doorbroken. De negatieve lijn werd midden januari doorbroken (zie grafiek). Met het doorbreken van de neerwaartse trend is de technische situatie van het aandeel aanzienlijk verbeterd. De opwaartse beweging bracht Microsoft tot 276$. Vorige week was er een kleine terugval, maar met de stijging van woensdag 15/0 2 met 3,1% handelt Microsoft direct weer in de buurt van de high. Het lijkt erop dat het aandeel verder opwaarts zal bewegen, de kracht is in ieder geval indrukwekkend. Op middellange termijn is de grafiek verbeterd en is een nieuwe opwaartse trend mogelijk.​

       Microsoft, daggrafiek

       Click image for larger version Name:	image.png Views:	0 Size:	42.2 KB ID:	6496
       STOP met commissies te betalen wanneer je je aandelen koopt! Kies voor www.freestoxx.com

       ​​
       Last edited by SignalRadar; 16-02-2023, 11:32.

       Comment


       • #8
        Er werd gedacht dat de zwaargewichten konden profiteren van de bankencrisis. De aanleiding was de noodtoestand van enkele Amerikaanse regionale banken, die het vertrouwen van Wall Street deed wankelen.

        evolutie aandeel microsoft

        In de loop daarvan worden investeringen heroverwogen, en is het kapitaal geneigd zich te verplaatsen van kleine, onzekere aandelen naar grote, financieel goed gepositioneerde bedrijven. Deze veronderstelling lijkt te worden bevestigd. Vooral tech zwaargewichten waren de afgelopen dagen in trek. Voorbeeld: het aandeel Microsoft bereikte vorige week een nieuw hoogtepunt. Op de belangrijkste Nasdaq beurs klom het aandeel tot 284,46$.

        In februari gaf de grafiektechniek al een koopsignaal voor Microsoft: de hardnekkige neerwaartse trend van vorig jaar werd op de eerste handelsdag van de maand doorbroken. Op middellange termijn acht ik verdere stijgingen waarschijnlijk.

        Microsoft, daggrafiek

        evolutie aandeel microsoft
        STOP met commissies te betalen wanneer je je aandelen koopt! Kies voor www.freestoxx.com
        Last edited by SignalRadar; 04-04-2023, 09:13.

        Comment


        • #9
         Microsoft staat hoger op 290,42$ en handelt marginaal onder de zevenmaands hoogtepunten. Jefferies verhoogde vanmorgen zijn koersdoel van 320$ naar 325$, terwijl TD Cowen zijn visie verhoogde van 285$ naar 300$. Concurrent Alphabet stijgt ondertussen ook en herstelt wat van het terrein dat het gisteren verloor toen het werd getroffen door een selloff op het nieuws dat Samsung, de grootste producent van mobiele telefoons ter wereld, overwoog om de standaardzoekmachine op zijn toestellen te vervangen door Bing van Microsoft.

         STOP met commissies te betalen wanneer je je aandelen koopt! Kies voor www.freestoxx.com
         Last edited by SignalRadar; 18-04-2023, 18:02.

         Comment


         • #10

          Wanneer publiceert Microsoft de kwartaalcijfers over het derde kwartaal?

          Microsoft zal de resultaten van het derde kwartaal bekendmaken op dinsdag 25 april, na sluiting van de Amerikaanse beurs. Op dezelfde dag zal een conference call worden gehouden.

          Consensus over de kwartaalcijfers van Microsoft

          Microsoft zal naar verwachting een stijging van de kwartaalomzet met 3,6% rapporteren tot 51,1$ miljard, terwijl de aangepaste winst per aandeel naar verwachting 0,7% zal stijgen tot 2,24$.

          Vooruitblik op de kwartaalcijfers van Microsoft

          Microsoft zag zijn winst in het laatste kwartaal voor het eerst in zeven jaar dalen. Wall Street denkt echter dat dit een tijdelijke inzinking is en verwacht dat het bedrijf als enige van de Big Tech dit kwartaal een winstgroei zal boeken. De techgigant is veerkrachtiger gebleken dan zijn sectorgenoten, deels dankzij zijn bredere aanbod, maar is niet immuun voor de algemene vertraging in de sector.

          De vraag naar computers, Xbox spelconsoles en andere hardware blijft onder druk staan, en de verkoop zal dit kwartaal naar verwachting met 15,6% dalen, wat de derde opeenvolgende daling zou betekenen. Hoewel de daling van de verkoop afneemt, verwachten de markten hier geen terugkeer naar groei tot de laatste drie maanden van 2023. Elk teken van een sneller herstel zou welkom zijn.

          De divisie Productivity & Business Processes, gedreven door Office en andere software, zal naar verwachting een omzetgroei van 8,3% zien, terwijl de divisie Intelligent Cloud naar verwachting een omzetgroei van net geen 15% zal zien - hoewel de centrale en hoog aangeschreven Azure unit naar verwachting een omzetgroei van meer dan 30% zal handhaven. Het kritieke karakter van deze producten en diensten voor bedrijven en consumenten laat hen toe vooruit te gaan ondanks moeilijkere economische omstandigheden en lagere uitgaven van klanten, maar beide segmenten (inclusief Azure) hebben de groei zien vertragen ten opzichte van het snelle tempo van vorig jaar, toen de softwareverkoop met 22% groeide en cloud computing met meer dan 30%.

          Het handhaven van de omzetgroei, hoe langzaam ook, is essentieel voor Microsoft om de winst te beschermen, aangezien de kosten in een veel sneller tempo blijven stijgen, met een verwachte stijging van 9,8% op jaarbasis voor dit kwartaal. Toch zou dit een welkome vooruitgang zijn, aangezien de kosten de afgelopen zes kwartalen met dubbele cijfers zijn gestegen. We zouden hier in de toekomst verdere verbetering moeten zien nu Microsoft is begonnen met het terugdringen van de kosten en het ontslaan van personeel, nadat het in januari 10.000 ontslagen had aangekondigd toen het beloofde zich opnieuw te richten op "groei en concurrentievermogen op lange termijn".​

          De markten hopen dat een betere kostenbeheersing en een versnelling van de inkomstengroei een aanzienlijk verschil zullen maken in het laatste kwartaal van het boekjaar, zodat de vooruitzichten in het nieuwe boekjaar veel positiever zullen zijn. Het risico van een recessie later dit jaar vormt een bedreiging voor de verwachtingen, en elke verslechtering van de vooruitzichten op korte termijn zou Microsoft ertoe kunnen aanzetten drastischer maatregelen te nemen aan de kostenkant. Het personeelsbestand van Microsoft is sinds het begin van de pandemie met 53% gegroeid, en hoewel dit milder is dan bij sommige rivalen, kan de wens bestaan om nog meer vet te schrappen om de winstgevendheid verder te beschermen.

          Beleggers zullen graag zien hoe Microsoft de nieuwe katalysatoren van AI benut. Microsoft investeerde in 2019 voor het eerst in OpenAI, het bedrijf achter AI-chatbot ChatGPT, maar breidde zijn partnerschap uit nadat het in januari een "miljardeninvestering" in het bedrijf had gedaan. Op dat moment schatte UBS dat ChatGPT de snelst groeiende consumentenapp aller tijden was, met meer dan 100 miljoen gebruikers binnen de eerste twee maanden na de lancering, en Microsoft kijkt nu naar manieren om de producten van OpenAI te integreren in zijn diensten en producten, waaronder zijn Bing-zoekmachine.

          Dit is veelzeggend aangezien Microsoft de oorlog heeft verklaard aan Alphabet's Google en heeft ingestemd een lagere marge om Google's monopolie op het gebied van zoeken op internet te destabiliseren. Er zijn al tekenen dat Microsoft Alphabet begint te bedreigen. Zo zijn er berichten dat Samsung, 's werelds grootste smartphonefabrikant, overweegt Google als standaardzoekmachine op zijn toestellen te verwijderen en over te schakelen op het door AI aangedreven Bing. Toch is het nog erg vroeg en kan het nog wel even duren voordat een AI de resultaten van Microsoft merkbaar verbetert, ook al trekt het wel de interesse van adverteerders en andere bedrijven.​

          Wat is het volgende voor het aandeel MSFT?

          De weekgrafiek laat zien dat Microsoft aandelen vechten tegen sterke weerstand op 292$, die het afgelopen jaar meermaals standhield. Opmerkelijk is dat de 54 brokers die Microsoft volgen een licht opwaarts potentieel zien, met het gemiddelde koersdoel op 300,50$. Een uitbraak boven dit niveau zou significant zijn en zou het aandeel kunnen brengen naar de hoogtepunten die we in de eerste drie maanden van 2022 zagen op 310$.

          Aan de onderkant zou het 50 MA, momenteel op 257$, enige steun moeten bieden als het aandeel opnieuw onder druk komt te staan. Mocht dit niet het geval zijn, dan zou het aandeel kunnen afglijden naar 245$, wat sinds medio 2021 al meerdere keren steun is gebleken.

          Microsoft, weekgrafiek

          evolutie aandeel microsoft
          STOP met commissies te betalen wanneer je je aandelen koopt! Kies voor www.freestoxx.com
          Last edited by SignalRadar; 24-04-2023, 18:02.

          Comment


          • #11
           De overname van Activision door Microsoft lijkt realiteit te worden. Microsoft heeft water in de wijn moeten doen. Er werden overeenkomsten getekend met concurrenten zoals Playstation om het Activision sterproduct, Call of Duty, ter beschikking te stellen. Microsoft geeft er de voorkeur aan om Activision toch over te nemen, zelfs al moet het momenteel concurrenten de toegang tot Activision games geven.

           STOP met commissies te betalen wanneer je je aandelen koopt! Kies voor www.freestoxx.com

           Comment


           • #12
            De kwartaalresultaten van Microsoft waren beter dan verwacht. Ondanks dit goede nieuws, daalt de koers. Dit komt omdat de koers van het aandeel al dicht bij de hoogste koers ooit stond. De vraag naar hardware en cloud computing daalt. Dit zorgt voor verontrusting. Het beloofde land 'Artificiële intelligentie' brengt (momenteel) weinig of niets op. Beleggers nemen een afwachtende houding aan.

            STOP met commissies te betalen wanneer je je aandelen koopt! Kies voor www.freestoxx.com​​

            Comment


            • #13
             De finish lijkt in zicht voor de overname van spelfabrikant Activision Blizzard. De Engelse Competition & Markets Authority lijkt het licht op groen te zetten nadat Microsoft een laatste toegeving deed. Microsoft verklaarde zich bereid om rechten op games aan het Franse Ubisoft te verkopen. Het prijskaartje voor Activision is 69$ miljard oftewel 95$ per aandeel.

             STOP met commissies te betalen wanneer je je aandelen koopt! Kies voor www.freestoxx.com

             Comment


             • #14
              De koers van Microsoft staat op zijn hoogste punt in drie maanden. De kwartaalresultaten overtreffen de verwachtingen. De verkoop van hardware liet een verrassende terugkeer naar groei zien en ook de vraag naar software en cloud computing was sterker dan verwacht. De resultaten van de cloud computing afdeling waren bijzonder verheugend en dragen bij aan het versterken van de voorsprong die Microsoft op het gebied van AI (artificiële intelligentie) heeft. Ook het feit dat rivaal Google zwak scoorde in dit domein, doet denken dat Microsoft op kop loopt in het peloton.​

              STOP met commissies te betalen wanneer je je aandelen koopt! Kies voor www.freestoxx.com

              Comment

              Working...
              X