Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Aandeel GAMESTOP (GME) – Kopen of verkopen
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Aandeel GAMESTOP (GME) – Kopen of verkopen

    Bloomberg meldde dat de short interest ratio is gestegen tot het hoogste niveau in ongeveer 23 maanden. Uit beursgegevens blijkt dat 51,1 miljoen aandelen short zijn verkocht, tegen 49,5 miljoen twee weken eerder. De short verkochte aandelen vertegenwoordigen nu 19,8% van het totale aantal aandelen, tegen 19,2% eerder.

    Het aandeel GameStop GME.

    Voor de meeste aandelen is het nieuws dat er steeds meer en meer short sell posities zijn een reden tot koersdaling. Het aandeel Gamestop, daarentegen, stijgt. Dit aandeel is na Tesla het meest besproken aan op de WallStreetBets thread van Reddit. Veel van de deelnemers aan en lezers van dit forum geloven dat dit goed nieuws is. Waarom? Als GameStop vroeg of laat goede resultaten kan voorleggen en de koers stijgt, komen al de beleggers die deze grote short sell posities hebben onder druk te staan om terug in te kopen. Dit is een zogenaamde short squeeze. Buiten gewone kopers, zijn er kopers die hun short positie moeten sluiten door een aan te kopen. Een gecombineerd effect dus. Dit zo tot een sprong in de koers van GameStop leiden.

    Deze theorie is niet nieuw. Momenteel valt er nog weinig te bespeuren van een aankoopgolf.

    STOP met commissies te betalen wanneer je je aandelen koopt! Kies voor www.freestoxx.com



    Last edited by SignalRadar; 20-10-2022, 17:26.

  • #2
    De koers van meme stock favoriet GameStop (ticker GME) stijgt. Typisch voor dit fel besproken aandeel in het WallStreetBets forum van Reddit werd de discussie over het aandeel gedomineerd door een tweet van Gamestop directeur Ryan Cohen. In deze tweet deelde Cohen een foto van hemzelf met de bekende financier Carl Icahn.

    Het aandeel Gamestop: de koers stijgt.

    De foto werd gepost zonder commentaar, waardoor de speculatie over het waarom van de ontmoeting tussen het duo werd aangewakkerd. Beleggers speculeren over de meeting en een mogelijke overname of participatie door de befaamde Carl Icahn.

    STOP met commissies te betalen wanneer je Gamestop aandelen koopt! Kies voor www.freestoxx.com


    “Unless you can watch your stock holding decline by 50% without becoming panic-stricken, you should not be in the stock market.”

    - Warren Buffett​​
    Last edited by SignalRadar; 20-10-2022, 17:27.

    Comment


    • #3
      Het aandeel Gamestop heeft in de afgelopen weken een middellange opwaartse trend kunnen neerzetten. Dit werd gisteren echter met grote kracht doorbroken. De opwaartse trendlijn werd een dag eerder verdedigd. Het dieptepunt van gisteren rond 22$ en de slotkoers lagen duidelijk onder deze steunlijn. Vandaag opent het "meme-aandeel" met een grotere gap op 24,62$ en kan in de loop van de dag boven de 25,50$ komen. Deze tegenaanval heroverde direct de vlakke opwaartse trendlijn. Staat er een nieuwe kleine short squeeze op stapel vanwege deze valse uitbraak?

      evolutie aandeel gamestop

      De kans zou er zijn!

      Vandaag werden veel beleggers op het verkeerde been gezet na de Amerikaanse consumentenprijzen. Deze scheefgroei zou het aandeel Gamestop de komende dagen verder positief kunnen beïnvloeden. Omdat veel short-sellers waarschijnlijk 'cold feet' krijgen gezien de huidige dynamiek en hun positie willen afdekken. Maar ook kopers werden uit de markt gespoeld door de scherpe daling van gisteren.

      Conclusie: als Gamestop in de komende dagen niet terugvalt onder de 24$, zou de koers in ieder geval in de komende dagen weer de EMA50 op 27,22$ moeten bereiken. In het beste geval komt er een short squeeze die de prijs rechtstreeks naar de 30$ drijft.

      evolutie aandeel gamestop
      Wilt u commissievrij aandelen handelen?

      Test de demo nu

      Uw voordelen:
      • Alle NYSE- en Nasdaq-aandelen
      • Geen commissies (0,00$)
      • Geen spreidingstoeslag
      • Geen negatieve rentevoeten

      "Je moet weten wat je bezit en waarom je het bezit."

      - Peter Lynch -​
      Attached Files
      Last edited by SignalRadar; 11-11-2022, 18:20.

      Comment


      • #4
        De verkoper van videogames werd ook meegesleurd in het cryptodrama nadat hij in september een samenwerking aanging met FTX, waardoor meer van zijn klanten kennismaakten met het cryptocurrency platform. GameStop zei dat het zijn relatie met FTX beëindigt en volledige terugbetalingen zal doen aan getroffen klanten.

        evolutie aandeel gamestop

        STOP met commissies te betalen wanneer je Gamestop aandelen koopt! Kies voor www.freestoxx.com
        “Unless you can watch your stock holding decline by 50% without becoming panic-stricken, you should not be in the stock market.”

        - Warren Buffett​​​

        Comment


        • #5
          De aandelen van de noodlijdende verkoper van videogames komen aan het begin van de week zwaar onder druk te staan. De hoop van de stieren is gevestigd op het kwartaalverslag dat vandaag na beurs wordt verwacht.

          evolutie aandeel gamestop

          Gisteren nog kondigde het bedrijf de derde ontslagronde van dit jaar aan, waardoor een onbekend aantal werknemers nog voor Kerstmis hun baan zullen verliezen. Gewoonlijk wordt dergelijk nieuws gevierd door de aandeelhouders, maar op dit moment ziet het er anders uit. Het aandeel glijdt neerwaarts uit zijn zijwaartse range van enkele maanden.

          Verkoopsignaal kan actief worden

          Als er vandaag of morgen geen sterke bullish reversal komt en een terugkeer boven 24-25$, dreigt er een terugval naar de dieptepunten van het jaar rond 19,40$. Als de koers ook langdurig onder 19$ daalt, zullen belangrijke verkoopsignalen worden gegenereerd voor een daling naar 11-12$.

          Anderzijds zou een terugkeer boven 28,60$ en 30,50$ een positief signaal zijn. Dan zou de dalende trendlijn (rode stippellijn) rond 37$ kunnen worden aangevallen, waarboven er ruimte zou zijn naar 48-50$.

          Conclusie: op korte termijn zouden de beren voordeel hebben bij het verloop van de week, maar de cijfers zouden in eerste instantie kunnen zorgen voor aanzienlijke koerssprongen in beide richtingen. Positionering in de aanloop lijkt zeer riskant. Het is nog onduidelijk of de zeer bearish koers met de instorting onder de lows van het jaar zal plaatsvinden. Idealiter komt er een technische tegenbeweging.

          Gamestop, daggrafiek

          evolutie aandeel gamestop
          Wilt u commissievrij aandelen handelen?

          Test de demo nu

          Uw voordelen:
          • Alle NYSE- en Nasdaq-aandelen
          • Geen commissies (0,00$)
          • Geen spreidingstoeslag
          • Geen negatieve rentevoeten

          "Je moet weten wat je bezit en waarom je het bezit."

          - Peter Lynch -​
          Last edited by SignalRadar; 08-12-2022, 09:02.

          Comment


          • #6
            Het kwartaalverslag van het aandeel bracht nauwelijks nieuwe impulsen. Er zaten ook geen grote verrassingen in het verslag.

            evoluitei aandeel gamestop

            Hoe bitter is dat? Pas in september ging Gamestop een samenwerking aan met de cryptobeurs FTX. De winkelketen voor amusementssoftware verkocht onder meer cadeaukaarten van FTX en hoopte op synergieën, aangezien FTX ook handel met NFT's aanbood en Gamestop ook een NFT-platform had gelanceerd. Maar met het faillissement van FTX verdween dit kapitaal snel.

            Klanten worden gecompenseerd na faillissement FTX

            Tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers benadrukte Matthew Furlong, CEO van Gamestop, dat alle klanten van Gamestop die door het faillissement van FTX zijn getroffen, schadeloos zullen worden gesteld. Furlong is ondertussen blij dat de blootstelling van het bedrijf aan digitale activa beheersbaar is gebleken. De verliezen als gevolg van het faillissement van FTX lijken dus beperkt.

            Voor het overige bracht het kwartaalverslag weinig verrassingen. De omzet in het derde kwartaal daalde van 1,297$ miljard naar 1,186$ miljard in vergelijking met hetzelfde kwartaal van voorgaande jaar. Ook het verlies daalde licht van 105,4$ tot 94,7$ miljoen of 0,31$/aandeel. Terwijl het kassaldo in het derde kwartaal van 2021 nog 1,4$ miljard bedroeg, is het nu 0,8$ miljard. Hierbij moet echter rekening gehouden worden dat Gamestop nu ook investeringen ter waarde van 238$ miljoen vermeldt. Door de hogere rente lijkt de onderneming dus ten minste een deel van haar geld te stoppen in activa die snel te liquideren zijn. In vergelijking met het tweede kwartaal bleef de kaspositie vrijwel ongewijzigd. In de eerste negen maanden van 2022 heeft Gamestop ongeveer 300$ miljoen verbruikt. Kostenbesparende maatregelen, waaronder ontslagen, worden voortgezet.​

            evolutie aandeel gamestop

            Het bedrijf geeft traditioneel geen prognose voor het vierde kwartaal van 2022 of voor 2022 als geheel.

            Conclusie: operationeel is er nauwelijks vooruitgang. In tegenstelling tot andere meme-aandelen is de balans van het bedrijf echter solide. Met het huidige verbrandingstempo zou de geldberg het een tijdje moeten uithouden. De structurele problemen blijven echter bestaan.​

            Gamestop, weekgrafiek

            evolutie aandeel gamestop
            STOP met commissies te betalen wanneer je Gamestop aandelen koopt! Kies voor www.freestoxx.com

            “Unless you can watch your stock holding decline by 50% without becoming panic-stricken, you should not be in the stock market.”

            - Warren Buffett​​​
            Attached Files
            Last edited by SignalRadar; 09-12-2022, 09:04.

            Comment


            • #7
              Gamestop verkoopt via meer dan 5000 winkels in Noord-Amerika, Europa en Oceanië computerspelletjes, merchandise rond personages in spelletjes en hardware. De uithangborden zijn GameStop, EB Games, ThinkGeek en Micromania. Gamestop is het ultieme meme aandeel. Lees ons speciaal artikel over meme aandelen.​

              Bij broker Freestoxx hebben ze een gespecialiseerde Gamestop pagina gemaakt om dit aandeel op de voet te volgen. Je vind er de koers, de koers van de concurrenten, een technische analyse (kopen of verkopen) en het essentieel nieuws.​

              evolutie aandeel gamestop
              Wilt u commissievrij aandelen handelen?

              Test de demo nu

              Uw voordelen:
              • Alle NYSE- en Nasdaq-aandelen
              • Geen commissies (0,00$)
              • Geen spreidingstoeslag
              • Geen negatieve rentevoeten

              "Je moet weten wat je bezit en waarom je het bezit."

              - Peter Lynch -​
              Last edited by SignalRadar; 09-03-2023, 10:18.

              Comment


              • #8
                GameStop zal op dinsdag 21 maart na sluiting van de Amerikaanse markten de resultaten van het vierde kwartaal en het hele jaar 2022 bekendmaken. Wall Street voorspelt dat de netto omzet in het vierde kwartaal met 3,5% is gedaald tot 2,18$ miljard ten opzichte van vorig jaar en rekent op een verlies per aandeel van 0,15$ tegenover 0,47$ een jaar eerder. Als dat wordt bereikt, ligt GameStop op koers om een daling van de jaaromzet met 2,2% te rapporteren tot 5,9$ miljard en het verlies per aandeel over het hele jaar te zien aanzwellen van 1,14$ tot 1,33$.

                GameStop Q4 winstvoorspelling

                GameStop zal naar verwachting zijn derde achtereenvolgende kwartaal met lagere verkopen rapporteren. Zijn populaire verzamelobjecten blijven in een indrukwekkend tempo groeien: analisten voorspellen een omzetstijging van 18% tot 328,8$ miljoen. Dat is echter niet genoeg om de dramatische vertraging van de verkoop van videogames, consoles en andere apparatuur te compenseren.

                De verkoop van software zal naar verwachting met 13% dalen tot 686,9$ miljoen, terwijl de verkoop van hardware naar verwachting met 4,5% zal dalen tot 1,13$ miljard. Dat zal des te teleurstellender zijn omdat het vierde kwartaal de Kerstmis periode bevat.

                Maar de hamvraag voor de winst van GameStop is: wanneer wordt het bedrijf winstgevend? Het management blijft doorgaan met zijn strategie om van de detailhandelaar in videogames een nieuwe digitale reus te maken. CEO Matt Furlong zei in het laatste kwartaal dat GameStop 2021 en 2022 besteedde 'aan het repareren van ons vervallen fundament, het herstellen van een cultuur van operationele intensiteit en het stellen van de juiste prioriteit voor de lange termijn.' Een positief resultaat van het plan is dat de verliezen kleiner zijn geworden. GameStop zal naar verwachting zelfs zijn kleinste kwartaalverlies per aandeel in meer dan anderhalf jaar bekendmaken. GameStop heeft twee prioriteiten voor de toekomst. De eerste is het bereiken van winstgevendheid "op de korte termijn" en de tweede is het "stimuleren van pragmatische groei op de lange termijn".

                Wat is de volgende stap voor GME aandelen?

                De laatste neerwaartse beweging voor GameStop-aandelen begon begin februari en deze blijft intact. Het belangrijkste niveau om in de gaten te houden is het tweejarige dieptepunt van 16$, dat eind vorige week werd getest. Een langdurige doorbraak daaronder heeft als risico dat de aandelenkoers terugvalt naar het volgende steunniveau dat we in februari 2021 zagen, dichter bij 10$.

                Met name de paar brokers die GameStop dekken, hebben een gemiddeld koersdoel van 12,65$, wat impliceert dat er een verder neerwaarts risico is voor het aandeel vanaf de huidige niveaus. Een uitbraak uit de huidige downtrend zou de deur openzetten voor een stap terug boven 18$, maar een steviger koersdoel moet worden overwogen rond 24$.

                Gamestop, daggrafiek

                evolutie aandeel gamestop
                STOP met commissies te betalen wanneer je Gamestop aandelen koopt! Kies voor www.freestoxx.com

                “Unless you can watch your stock holding decline by 50% without becoming panic-stricken, you should not be in the stock market.”

                - Warren Buffett​​​​
                Last edited by SignalRadar; 20-03-2023, 15:11.

                Comment


                • #9
                  Gamestop is in de nabeurshandel vrijwel geëxplodeerd na een onverwachte winst in het vierde kwartaal. In feite zijn er verrassende verbeteringen in de bedrijfsactiviteiten te zien.

                  evolutie aandeel gamestop

                  Gamestop maakte bekend dat de omzet in het vierde kwartaal van 2022, dat eindigde op 28 januari 2023, licht is gedaald met 1% ten opzichte van hetzelfde kwartaal van het voorgaande jaar tot 2,23$ miljard. Maar omdat het bedrijf tegelijkertijd een strikt kostenbesparingsbeleid voerde en de kosten sterk verminderde, boekte het verrassend genoeg een nettowinst van 48,2$ miljoen, tegenover een verlies van 147,5$ miljoen in het vorige kwartaal. De winst per aandeel verbeterde van -0,49$ naar 0,16$.

                  De verrassende winst was vooral te danken aan een sterke daling van de verkoop-, algemene en administratieve kosten. Deze daalden aanzienlijk van 538,9$ miljoen vorige kwartaal naar 453,4$ miljoen. De cijfers van GameStop overtroffen duidelijk de verwachtingen. Analisten hadden gerekend op een winst per aandeel van -0,13$. Men dacht dat de omzet 50$ miljoen lager zou uitvallen. De operationele kasstroom verbeterde van -110,3$ miljoen naar 338,2$ miljoen.

                  Het aandeel reageerde op de verrassend goede cijfers met een koerssprong van bijna 40% na beurs, wat sterk overdreven lijkt. De cijfers zijn wel degelijk verbeterd en het bedrijf heeft in het vierde kwartaal positieve cijfers voor nettowinst en operationele activiteiten kunnen publiceren. Toch zal het bedrijf in de volgende kwartalen waarschijnlijk weer in de rode cijfers belanden, omdat de omzet in het kerstkwartaal bij Gamestop doorgaans veel hoger is dan in andere kwartalen. Voor het volledige boekjaar 2022 boekte Gamestop ook een omzetdaling van 1% tot 5,9$ miljard en een verlies van 313,1$ miljoen, tegen een verlies van 381,3$ miljoen vorig boekjaar. De winst per aandeel verbeterde van -1,31$ naar -1,03$.

                  Conclusie: Verrassend goede kwartaalcijfers hielpen Gamestop aan een sterke koerssprong in de nabeurshandel. De cijfers laten een duidelijke verbetering van het operationele bedrijf zien en daarmee precies wat de kapitaalmarkt wou zien. Het aandeel blijft echter fundamenteel sterk overgewaardeerd en een speelbal van fans van meme-aandelen.​

                  Gamestop, daggrafiek
                  evolutie aandeel gamestop
                  Wilt u commissievrij aandelen handelen?

                  Test de demo nu

                  Uw voordelen:
                  • Alle NYSE- en Nasdaq-aandelen
                  • Geen commissies (0,00$)
                  • Geen spreidingstoeslag
                  • Geen negatieve rentevoeten

                  "Je moet weten wat je bezit en waarom je het bezit."

                  - Peter Lynch -​


                  Last edited by SignalRadar; 23-03-2023, 12:37.

                  Comment


                  • #10
                    GameStop publiceerde zwakke kwartaalcijfers. Minder omzet en minder winst. Vorige kwartaal kon de gamesverkoper nog winst boeken. Het werd ook duidelijk dat de CEO reeds twee dagen gelden ontslagen werd. Belegger en aandeelhouder Cohen zou (een deel) van zijn taken overnemen. Merkwaardig genoeg annuleerde GameStop ook de traditionele call met analisten. Deze resultaten en het gebruik aan duidelijkheid maakt dat de koers van dit fel besproken aandeel op WallStreetBets 19% daalt.​

                    Wilt u commissievrij aandelen handelen?

                    Test de demo nu

                    Uw voordelen:
                    • Alle NYSE- en Nasdaq-aandelen
                    • Geen commissies (0,00$)
                    • Geen spreidingstoeslag
                    • Geen negatieve rentevoeten

                    "Je moet weten wat je bezit en waarom je het bezit."

                    - Peter Lynch -​

                    Comment


                    • #11
                      De kwartaalresultaten waren niet slecht (omzetgroei 2,5% en een klein verlies van 2,8$ miljoen vs. 50$ miljoen vorig kwartaal). Waarom reageert de koers niet, vraagt Investorplace zich in een recent artikel af. Hun theorie is dat zelfs GameStop's grootste fan, Ryan Cohen, er niet meer in geloofd. In 2020 ging de actieve belegger GameStop nog grondig moderniseren. De NFT lancering liep mis, e-commerce is geen succes, nieuw aangeworven managers zijn alweer verdwenen... de lijst is lang. De retoriek is veranderd. Nu toont GameStop de karakteristieken van een bedrijf dat 'neerwaarts' gemanaged wordt: een flinke knip in het personeelsbestand, afbouw van de voorraden en een investeringsstop in de winkels. GameStop blijft op zijn cash zitten. Het verdient meer aan rente op cash dan aan het verkopen van videogames. Door meer en meer cash vrij te maken, kan er toch nog geld naar de aandeelhouders gaan voor het doek valt, schrijft Investorplace.

                      Wilt u commissievrij aandelen handelen?

                      Test de demo nu

                      Uw voordelen:
                      • Alle NYSE- en Nasdaq-aandelen
                      • Geen commissies (0,00$)
                      • Geen spreidingstoeslag
                      • Geen negatieve rentevoeten

                      "Je moet weten wat je bezit en waarom je het bezit."

                      - Peter Lynch -​

                      Comment


                      • #12
                        De GameStop koers stijgt met bijna 8%. Beleggers zijn zeer tevreden dat Ryan Cohen de rol van CEO en voorzitter van de RvB op zich neemt. Cohen is een grote aandeelhouder en de meest fanatieke promotor van GameStop. Nu staat hij uiteindelijk aan het roer. Aandeelhouders zijn nieuwsgierig naar het resultaat.

                        STOP met commissies te betalen wanneer je Gamestop aandelen koopt! Kies voor www.freestoxx.com

                        “Unless you can watch your stock holding decline by 50% without becoming panic-stricken, you should not be in the stock market.”

                        - Warren Buffett​​​​

                        Comment


                        • #13
                          De koersstijging was van korte duur. De koers van GameStop gaf al zijn winst prijs. De reden is een verklaring van Wedbush analist Michael Pachter. Volgens Pachter is GameStop ten dode opgeschreven. Zijn hoofdargument is dat GameStop er niet in geslaagd is om de overschakeling van fysieke verkoop naar download verkoop van games te realiseren. Lees ook ons artikel "Een theorie" onder. De benoeming van Ryan Cohen, zegt Pachter, betekent het einde van GameStop.
                          Wilt u commissievrij aandelen handelen?

                          Test de demo nu

                          Uw voordelen:
                          • Alle NYSE- en Nasdaq-aandelen
                          • Geen commissies (0,00$)
                          • Geen spreidingstoeslag
                          • Geen negatieve rentevoeten

                          "Je moet weten wat je bezit en waarom je het bezit."

                          - Peter Lynch -​

                          Comment


                          • #14
                            Het is stil rond het aandeel GameStop. Van de twee analisten die GameStop volgen, gaat er één voor 'Houden' en de andere 'Verkopen'. Het gemiddelde koersdoel (11,95 $) ligt onder de huidige koers (14,85 $). Toch blijft GameStop één van de aandelen die veel particuliere beleggers bezitten. Dit is noodzakelijk omdat deze beleggers in het aandeel geloven. De koers daalt gestaag de laatste jaren. Het is niet onwaarschijnlijk dat de vele beleggers, die zich in het verleden lieten verleiden door de enorme media-aandacht die GME kreeg, het aandeel gewoon in positie houden op basis van het argument "Je kunt nooit weten dat de koers niet nog eens als een raket naar 80 $ stijgt".

                            Wilt u commissievrij aandelen handelen?

                            Test de demo nu

                            Uw voordelen:
                            • Alle NYSE- en Nasdaq-aandelen
                            • Geen commissies (0,00$)
                            • Geen spreidingstoeslag
                            • Geen negatieve rentevoeten

                            "Je moet weten wat je bezit en waarom je het bezit."

                            - Peter Lynch -​
                            ​​

                            Comment

                            Working...
                            X