Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Aandeel CREDIT SUISSE (CS) – Kopen of verkopen
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • SignalRadar
  replied
  Credit Suisse komt weldra met resultaten en... een herstructureringsplan. Beleggers denken dat de koers van het aandeel nog verder kan dalen. Waarom? Er was een sterke stijging in short sell posities in de afgelopen weken.

  De shortposities op Credit Suisse zijn maar liefst verviervoudigd. Uit gegevens van S&P Global Market Intelligence blijkt dat 15,9% van de aandelen van de bank werden uitgeleend. Dit was nof maar 3-4% enkele weken eerder, voordat er vragen kwamen over de financiële gezondheid van de bank.

  Leave a comment:


 • SignalRadar
  replied
  Credit Suisse-aandelen hopen terrein te winnen nadat JPMorgan het aandeel opwaardeerde van 'Underweight' naar 'Neutral' en zei dat de Zwitserse bank minstens $15 miljard waard is, dus meer dan de huidige market cap van bijna $11 miljard. De selloff in de afgelopen weken werd gedreven door zorgen over de financiële gezondheid. Dit heeft de bezorgdheid aangewakkerd dat de bank misschien kapitaal moet ophalen, waardoor de aandeelhouders zouden verwateren. Analisten blijven er echter grotendeels van overtuigd dat de bank geen eigen vermogen hoeft aan te trekken, ook al moet ze zichzelf herstructureren.

  JPMorgan zei dat een volledige herstructurering van zijn investment banking-tak zou leiden tot een herwaardering van het bedrijf, terwijl een zwakke inspanning meer speculaties over fusies en overnames zou kunnen aanwakkeren. CEO Ulrich Korner zei eerder deze week dat de bank "een sterke kapitaal- en liquiditeitspositie en balans" heeft, en voegde eraan toe dat "de ontwikkelingen van de aandelenkoersen dit feit niet veranderen".

  Leave a comment:


 • Aandeel CREDIT SUISSE (CS) – Kopen of verkopen

  Het aandeel van de Zwitserse bank maakte eerder een achtbaanrit nadat het naar een nieuw dieptepunt was gezakt. Beleggers werden bang nadat de spreads op de credit default swaps van de bank sterk waren gestegen. De bezorgdheid over de financiële gezondheid van de bank werd weer aangewakkerd. CEO Ulrich Korner zei dat de bank "een sterke kapitaal- en liquiditeitspositie en balans heeft", en voegde eraan toe dat "de ontwikkelingen in de aandelenkoers dit feit niet veranderen".

  evolutie aandeel credit suisse

  Citigroup analist Andrew Coombs zei dat de markten rekening houden met een mogelijke kapitaalverhoging, ook al is deze niet gegarandeerd. Dit standpunt wordt gedeeld door Jefferies analist Flora Bocahut, die denkt dat een eventueel financieringstekort zal worden gefinancierd door de verkoop van activa. Volgens Ipek Ozkardeskaya, analist bij Swissquote Bank, is het risico van wanbetaling mogelijk maar "hoogst onwaarschijnlijk" en wordt de bank gezien als "te groot om failliet te gaan". De bank zal de druk waarschijnlijk blijven voelen nu de aandacht uitgaat naar haar volgende reeks resultaten op 27 oktober, wanneer Credit Suisse beleggers zal moeten overtuigen van haar plannen om het bedrijf te vernieuwen.

  GRATIS demo inclusief aandelen CFD's


  "Het maakt niet uit hoe langzaam je gaat, zolang je maar niet stopt"

  - Confusius
  Last edited by SignalRadar; 07-10-2022, 08:55.
Working...
X