Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Aandeel Alibaba (BABA) – Kopen of verkopen
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Aandeel Alibaba (BABA) – Kopen of verkopen

    Alibaba daalde deze week naar een dieptepunt in zes maanden nadat het koersdoel voor haar ADR's deze week door twee brokers werd verlaagd uit vrees dat de verkoopvraag zou kunnen verzwakken. JPMorgan verlaagde zijn koersdoel naar $135 van $145 en zei dat de verkoopvooruitzichten voor het septemberkwartaal afbrokkelen door een zwakkere consumptie in China, wat volgens hen "zou kunnen blijven wegen op de aandelenkoers ondanks ongewijzigde of zelfs potentieel betere winstvooruitzichten".

    Alibaba PNG

    Morgan Stanley maakte een diepere verlaging tot $110 van $140 en noemde ook zwakkere consumptieniveaus als reden. Ondertussen voegde investeringsbank CICC nog meer smaak toe door te voorspellen dat Alibaba in het huidige kwartaal een omzetstijging van 3% zal rapporteren, onder de consensuscijfers.


    STOP met het betalen van commissies wanneer je aandelen koopt! Kies www.freestoxx.com (gratis demo)​
    Last edited by SignalRadar; 03-10-2022, 20:40.

  • #2
    Alibaba test zijn eigen AI gestuurde chatbot, net als de Chinese zoekmachinegigant Baidu. Beiden zullen ze in de komende maanden op grotere schaal uitbrengen. Chinese aandelen genoteerd aan Amerikaanse beurzen zijn deze week volatiel gebleken, met markten verscheurd tussen optimisme als gevolg van de heropening van China en oplopende spanningen met de VS na de balonsaga.

    evolutie aandeel alibaba

    STOP met het betalen van commissies wanneer je aandelen koopt! Kies www.freestoxx.com (gratis demo)​​
    Last edited by SignalRadar; 10-02-2023, 10:46.

    Comment


    • #3
      De Chinese Alibaba groep bestaat uit veel afdelingen. Online detailhandel met veilingen, bouw van websites, cloud diensten, prijsvergelijking en betalingsdiensten zijn de belangrijkste. Door de beursnotering in New York is het een Chinees aandeel dat ook in het Westen bij beleggers goed bekend is.

      Bij broker Freestoxx hebben ze een gespecialiseerde Alibaba pagina gemaakt om dit aandeel op de voet te volgen. Je vind er de koers, de koers van de concurrenten, een technische analyse (kopen of verkopen) en het essentieel nieuws.

      evolutie aandeel Alibaba

      STOP met het betalen van commissies wanneer je aandelen koopt! Open een rekening bij zero commissie broker Freestoxx



      Comment


      • #4
        Nadat het aandeel zijn eerste koersdoel op 100$ aanzienlijk had overschreden, daalde de koers de afgelopen dagen weer aanzienlijk. Dankzij goed nieuws steeg het aandeel eind maart met meer dan 20%. Deze stijging duurde enkele dagen, maar vorige week nam de verkoopdruk weer toe en sloot het aandeel het gab bij 86$. Nu moeten de stieren niet lang aarzelen en direct een tegenbeweging op poten zetten.

        evolutie aandeel alibaba

        Nieuw procyclisch koopsignaal pas weer boven 100$

        Idealiter slaan de stieren vandaag of uiterlijk morgen terug. Volgens de laatste grafiekanalyse moet een wekelijkse slotkoers onder 84,67$ worden vermeden. Op de daggrafiek zou een tijdelijke terugval naar 82$ nog acceptabel zijn, voordat het aandeel mogelijk nog sterker terugvalt. Boven 82$ is een stijging naar 97$ te verwachten. Een nieuw koopsignaal in de daggrafiek zou ontstaan boven de 100$.

        Conclusie: het aandeel blijft veelbelovend vanuit grafiekperspectief.​

        Alibaba, daggrafiek

        evolutie aandeel alibaba

        STOP met het betalen van commissies wanneer je aandelen koopt! Kies www.freestoxx.com (gratis demo)​​
        Last edited by SignalRadar; 25-04-2023, 12:36.

        Comment


        • #5
          Alibaba zal de resultaten voor het jaar bekendmaken op 18/05 voordat de Amerikaanse markten openen. Op dezelfde dag is een conference call gepland.

          Alibaba winstconsensus

          Alibaba zal in het vierde kwartaal naar verwachting een omzetstijging van 2,5% op jaarbasis rapporteren tot 209 miljoen RMB en een stijging van de aangepaste winst per aandeel met 18,8% tot 9,45 RMB. Als het in deze periode aan de verwachtingen voldoet, ligt Alibaba op koers om een stijging van de jaaromzet met 2,1% tot 871 miljoen RMB en een stijging van de aangepaste winst per aandeel met 0,9% tot 53,18 RMB te rapporteren.​

          Alibaba winstvoorspelling

          Alibaba kondigde eerder dit jaar aan dat het van plan is zichzelf op te splitsen in zes afzonderlijke bedrijven, waarvan de meeste zullen worden afgesplitst via eigen beursintroducties. De hoop is dat elk onderdeel meer succes zal hebben bij het aantrekken van eigen kapitaal en het verdienen van eigen waarderingen. Dat zal de aandacht vestigen op elk afzonderlijk onderdeel van Alibaba, dat met belangen in de afsplitsingen achterblijft en zich concentreert op zijn belangrijkste handelsplatform Taobao Tmall.

          Met dit in gedachten verwacht Wall Street dat alle divisies in het laatste kwartaal omzetgroei zullen rapporteren, afgezien van een lichte dip bij de media- en entertainmenttak. Hieronder volgt een overzicht van de consensusverwachtingen voor het vierde kwartaal en het volledige jaar voor elke divisie:​​

          evolutie aandeel alibaba

          Alibaba zal waarschijnlijk voorrang geven aan de winstgevendheid van zijn activiteiten om ervoor te zorgen dat ze zo aantrekkelijk mogelijk zijn in de aanloop naar een eventuele beursgang. Dit kan ook doorslaggevend zijn voor de snelheid waarmee elke afzonderlijke eenheid, die nu een eigen onafhankelijke CEO heeft die meer verantwoordelijkheid draagt voor zijn activiteiten, een beursgang kan nastreven. De aangepaste Ebita-marge zal in het vierde kwartaal naar verwachting uitkomen op 14,2%, lager dan in de voorgaande drie kwartalen, maar hoger dan de marge van 11% in het jaar daarvoor. Verwacht wordt dat de aangepaste Ebita met 55,6% zal stijgen tot 25 miljoen RMB.

          De focus zou kunnen liggen op de activiteiten die nog steeds in het rood staan. Momenteel zijn alle inkomsten van Alibaba afkomstig van haar kernactiviteiten op het gebied van handel in China en haar cloud computing-tak. De rest van Alibaba's activiteiten blijft verlieslatend, vooral de internationale handelstak en de lokale consumentendiensten in China. Interessant is dat volgens sommige media Cainiao en zijn internationale handelstak, waar Lazada en AliExpress onder vallen, de eerste eenheden zijn die op het punt staan formeel te worden afgestoten. De eerste IPO zal van cruciaal belang zijn omdat het succes kan doorwerken in eventuele volgende beursintroducties.

          Alibaba heeft zijn focus op de kosten verscherpt, onder meer door de verliezen op overzeese handel te beperken en de efficiëntie van zijn kernactiviteiten te verbeteren. Het is goed gepositioneerd om te profiteren van een eventueel herstel van de Chinese economie. Beleggers zullen ook uitkijken naar updates over nieuwe katalysatoren nadat Alibaba zijn eigen AI-gestuurde chatbot genaamd Tongyi Qianwen lanceerde. Het is al toegevoegd aan zijn werkplekberichten-app DingTalk en wordt opgenomen in zijn spraakassistent Tmall Genie.

          Wat is de volgende stap voor BABA aandelen?

          De ADR's van Alibaba zijn sinds het begin van 2023 met 4% gedaald en het aandeel blijft maar liefst 59% onder waar het voor het begin van de pandemie in 2020 werd verhandeld. Dit is een van de redenen waarom Alibaba zich wil opsplitsen in de hoop iets van de verloren waarde terug te winnen.

          Volgens gegevens van Bloomberg handelt Alibaba momenteel tegen een gemengde koers-winstverhouding van slechts 10,2x, minder dan de helft van het sectorgemiddelde van 22,5x. Rivalen als JD.com (12,2x) en Pinduoduo (16,0x) handelen tegen hogere multiples.

          Als we naar de weekgrafiek kijken, zien we dat Alibaba aandelen de afgelopen 18 maanden binnen een bandbreedte zijn gebleven, handelend tussen hoogtepunten van 121$ en dieptepunten van 58$.

          Alibaba, weekgrafiek

          evolutie aandeel alibaba
          STOP met het betalen van commissies wanneer je aandelen koopt! Kies www.freestoxx.com (gratis demo)​​​
          Last edited by SignalRadar; 16-05-2023, 12:53.

          Comment


          • #6
            De analisten van Motley Fool gingen op zoek naar aandelen die omzetgroei met een degelijke winstmarge combineren. Aan groeiaandelen met sterke omzetstijgingen is er geen gebrek. Omzetgroei met een winstmarge is daarentegen eerder zeldzaam. Alibaba (ticker BABA) was één van drie aandelen die de analisten weerhielden. In een notendop verwachten ze groei in China, met als gevolg omzetgroei bij Alibaba, met als gevolg meer winst voor het bedrijf. Het is wel te noteren dat het bestaan van een winstmarge niet uitsluit dat de koers van dit aandeel volatiel kan zijn.

            STOP met het betalen van commissies wanneer je aandelen koopt! Kies www.freestoxx.com (gratis demo)​​​​

            Comment

            Working...
            X