Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Aandeel APPLE (AAPL) – Kopen of verkopen
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #16
  Het gerucht dat de Chinese overheid medewerkers zou verbieden om iPhones op het werk te gebruiken, veegde in slechts twee dagen meer dan 190$ miljard van de Apple beurswaarde weg. De verkoop van Apple in China is goed voor 17-18% van de omzet. Jaarlijks verkoopt Apple 45 tot 50 miljoen iPhones in China. Het verbod zou volgens verschillende ramingen (de meningen zijn sterk verdeeld) kunnen betekenen dat het jaarlijkse verkoopsvolume in China met 1-20% daalt. Deze week komt echter de nieuwe iPhone 15 op de markt! Stevige verkoopcijfers zouden meer dan welkom zijn. Goed nieuws zal de Apple koers steun geven.

  Surf naar FREESTOXX en vind alles wat je moet weten als belegger over Apple

  Comment


  • #17
   Apple rapporteert dat de vraag naar de nieuwe iPhone 15 sterk is. Consumenten lijken ook de voorkeur te geven aan de duurste versie, de Pro Max. Verder gaat de voorkeur ook uit naar de basisversie. Het middensegement, Plus en Pro, is minder in trek. Interessant is ook dat de wachttijden in China verviervoudigd zijn. Dit ondanks het mogelijk verbod op Apple iPhones en grootscheepse campagne's van Huawei.

   Surf naar FREESTOXX en vind alles wat je moet weten als belegger over Apple

   Comment


   • #18
    Is Apple zijn voorsprong in China kwijt? De koers van het aandeel kreeg gisteren aan het begin van de handel een klap door berichten dat de iPhone 15 niet zo goed verkoopt als gehoopt in China. Tegen het einde van de dag was de koersdaling weer goed gemaakt. Volgens onderzoek van Counterpoint Research gepubliceerd door Bloomberg, ligt de lancering op koers om het slechtste debuut van een iPhone in China te worden sinds 2018. Dit nieuws viel samen met een negatieve analyse van broker Jefferies. De broker denkt dat de verkoop scherp zal dalen vanwege het succes van Huawei's nieuwe Mate 60 Pro. Volgens Jefferies heeft de Mate 60 Pro Huawei in staat gesteld om Apple voorbij te steken en de eerste plaats op de Chinese markt in te nemen.

    Wilt u commissievrij aandelen handelen?

    Test de demo nu

    Uw voordelen:
    • Alle NYSE- en Nasdaq-aandelen
    • Geen commissies (0,00$)
    • Geen spreidingstoeslag
    • Geen negatieve rentevoeten

    "Je moet weten wat je bezit en waarom je het bezit."

    - Peter Lynch -​​

    Comment


    • #19
     Apple noteert lager en opende met een dieptepunt in drie weken na berichten dat grote Chinese retailers de nieuwste iPhone 15 met korting verkopen, waardoor de vrees ontstaat dat het model niet zo snel verkoopt dan gehoopt.

     Reuters meldde dat sommige bedrijven zoals Pinduoduo en Alibaba het model tot 123$ onder de adviesprijs verkopen. Dit komt na berichten dat de verkoop van de iPhone 15 in China tijdens de eerste 17 dagen van de lancering met zo'n 4,5% is gedaald ten opzichte van het vorige model, wat het slechtste debuut sinds 2018 is.

     Surf naar FREESTOXX en vind alles wat je moet weten als belegger over Apple​​

     Comment


     • #20
      Apple rapporteert zijn winst op donderdag en de focus zal liggen op de vraag naar de nieuwe iPhone 15 en andere hardware, met name in China. Volgens marktonderzoeksbureau GfK daalde de verkoop van de iPhone 15 in China met 6% (in vergelijking met de iPhone 14) in de eerste maand dat het toestel op de markt kwam. Volgens IDC daalde de verkoop in het derde kwartaal met 4%. Andere schattingen van onder andere Counterpoint Research en Jefferies suggereren ook dat de iPhone 15 het niet zo goed doet als zijn voorganger in de eerste weken na de lancering. Zowel IDC als GfK zien een correlatie tussen de stijgende populariteit van de nieuwe Huawei Mate 60-serie en de achteruitgang van de iPhone 15. China is goed voor ongeveer 20% van de omzet van Apple en is daarmee een belangrijke markt.

      Apple heeft al gewaarschuwd dat de omzet in de laatste drie maanden van het boekjaar voor het vierde achtereenvolgende kwartaal zal dalen, waarbij analisten uitgaan van een daling van 1% tot 89,27$ miljard. De verkoop van iPhone, die goed is voor ongeveer de helft van de omzet, zal naar verwachting met 2,3% stijgen ten opzichte van vorig jaar en de groei van diensten versnelt, maar dat zal niet genoeg zijn om de aanhoudende zwakke vraag naar iPads, Macs en wearables te compenseren.​
      Last edited by SignalRadar; 30-10-2023, 16:02.

      Comment

      Working...
      X