Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Aandeel APPLE (AAPL) – Kopen of verkopen
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Aandeel APPLE (AAPL) – Kopen of verkopen

  De meeste Big Tech aandelen bleven deze week terrein verliezen nu de recessieangst de financiële markten blijft schokken. Het aandeel Apple daalde met 5,7% en bereikte daarmee zijn diepste punt in 11 weken. De laatste daling van gisteren werd veroorzaakt door een verandering in de Bank of America opinie van "Buy" naar "Neutral". De Bank of America waarschuwt dat de vraag naar Apple toestellen verzwakt.

  Apple aandeel kopen of verkopen?

  Bloomberg meldde dat Apple plannen om de productie van de nieuwe iPhone 14 dit jaar te verhogen terugschroeft nadat de vraag lager uitvalt dan geschat. Volgens ongenoemde bronnen wilde Apple de leveringen in de tweede helft met maar liefst 6 miljoen stuks verhogen, maar heeft het dat doel nu laten varen vanwege de zwakkere vraag in het huidige klimaat. Het bedrijf verwacht nu 90 miljoen stuks te verkopen - in lijn met het niveau van de iPhone 13 verkopen vorig jaar.

  STOP met het betalen van commissies wanneer u aandelen koopt! Kies www.freestoxx.com

  Last edited by SignalRadar; 19-10-2022, 08:51.

 • #2
  Het aandeel Apple kende een stijging nadat één van zijn grootste toeleveranciers, Foxconn, in september een recordomzet heeft geboekt en zei "voorzichtig optimistisch" te zijn over de vooruitzichten voor de laatste drie maanden van 2022. De omzet steeg vorige maand met meer dan 40% ten opzichte van een jaar eerder, wat een versnelling betekent ten opzichte van de voorgaande maanden. Met name de omzet uit consumentenelektronica, waaronder smartphones, groeide in het derde kwartaal met dubbele cijfers. Dat heeft ertoe bijgedragen dat de vraag naar de nieuwe iPhone 14 standhoudt ondanks een vertraging op de bredere markt voor consumentenelektronica.

  evolutie aandeel apple

  Volgens Bloomberg heeft de iPhone export uit India de afgelopen vijf maanden de grens van 1$ miljard overschreden. De waarde van de export uit India, waar Apple de productie heeft opgevoerd om minder afhankelijk te worden van China, zou tot maart 2023 oplopen tot 2,5$ miljard. Dit zou meer dan het dubbele zijn van de 1,3$ miljard export uit India in het jaar daarvoor.

  STOP met het betalen van commissies wanneer u aandelen koopt! Kies www.freestoxx.com  Last edited by SignalRadar; 04-10-2022, 15:42.

  Comment


  • #3
   De aandelen van Apple kennen een stijging na berichten van Nikkei dat het bedrijf plannen om geheugenchips van het Chinese Yangtze Memory Technologies (YMTC) te gebruiken in de ijskast heeft gezet. Dit door de Amerikaanse beperkingen op de export van Chinese technologiebedrijven. Apple was van plan om volgend jaar al chips van het bedrijf te gaan gebruiken in iPhones die alleen in China zouden worden verkocht. Maar YMTC is één van de vele Chinese bedrijven die zijn toegevoegd aan een lijst van bedrijven die de Amerikaanse ambtenaren niet hebben kunnen inspecteren.


   evolutie aandeel apple

   STOP met het betalen van commissies wanneer u aandelen koopt! Kies www.freestoxx.com
   Last edited by SignalRadar; 18-10-2022, 10:01.

   Comment


   • #4
    Apple komt weldra met resultaten. Hoe kan de koers van AAPL evolueren? Het aandeel Apple heeft een stijgende trend ingezet sinds het op 13 oktober een dieptepunt in 15 weken bereikte. Vandaag ligt het aandeel op koers om voor een vierde opeenvolgende beursdag hoger te klimmen.

    Apple (AAPL), daggrafiek (bron WHS Webtrader)

    Apple aandelen kopen of verkopen.

    PROBEER deze GRATIS aandelen demo met REAL-TIME koersen

    Als dit momentum aanhoudt, zou het aandeel Apple weer boven de $150 kunnen stijgen. Dit niveau was sinds medio 2021 meermaals een betrouwbaare steun- en weerstand. Elke beweging daarboven zou de voortschrijdende gemiddelden weer in het spel brengen, met de 200-daagse sma momenteel op één lijn met de high van september 2021 en de low van vier maanden die we zagen in maart 2022.

    Wat denken de analisten?

    De 44 brokers die het aandeel analyseren, hebben een gemiddeld koersdoel van $183,60. Dit betekent dat er bijna 25% opwaarts potentieel is vanaf de huidige koers en dat het aandeel nieuwe all-time highs kan testen. Dat koersdoel is de afgelopen maanden stabiel gebleven, terwijl andere leden van Big Tech hun koersdoelen zagen dalen.

    We zouden $138 als bodem moeten zien als het aandeel opnieuw onder druk komt te staan, eventueel na zwakke resultaten. Dit niveau moet standhouden om te voorkomen dat het 15-weeks dieptepunt van $134 weer in het spel komt. De eenjarige koers van $130 in juni zou dan weer in het vizier komen.

    STOP met het betalen van commissies wanneer je APPLE aandelen koopt! Open een rekening bij broker www.freestoxx.com

    Comment


    • #5
     De markten vrezen dat de levering van iPhones ernstig zal worden verstoord in de aanloop naar de belangrijke feestdagen dit kwartaal. Reden hiervoor zijn de nieuwe Covid-19 beperkingen opgelegd rond de grootste iPhone fabriek in China.

     Apple aandelen koers en grafiek.

     De grootste Apple leverancier Foxconn runt de fabriek in Zhengzhou, waar een nieuwe zevendaagse lockdown is opgelegd. De lockdown loopt tot 9 november.

     Foxconn produceert de meeste iPhones van Apple en de meeste daarvan worden gemaakt in deze fabriek, waar ongeveer 200.000(!) werknemers werken. Een Covid uitbraak onder de werknemers of beperkingen op opening van de fabriek heeft de vrees doen ontstaan dat de levering in de laatste drie maanden van 2022 in het gedrang kan komen.

     Marktonderzoeksbureau Trendforce zegt nu te verwachten dat Apple in het vierde kwartaal 2 tot 3 miljoen iPhones minder zal verkopen, nadat het heeft beweerd dat de bezettingsgraad van de fabriek momenteel slechts 70% bedraagt.

     De grafiek van het aandeel Apple

     Bron google.

     Apple grafiek.

     Betaal 0,00 € commissie wanneer je Apple aandelen koopt op de beurs.
     Hoe? Via broker www.freestoxx.com, probeer de GRATIS demo met real-time koersen     Comment


     • #6
      Protesten tegen de strenge Corona regels in China drukken maandag op de aandelenmarkten. Vooral iPhone fabrikant Apple staat in de belangstelling.

      evolutie aandeel apple

      Inmiddels vinden in tal van steden in China protesten plaats tegen de strenge Corona-regels. Eén van de startpunten van de protesten was de Zhengzhou-fabriek van Foxconn, de contractfabrikant die ook voor Apple werkt. Als gevolg van de protesten zou de productie van de iPhone Pro wel eens zes miljoen stuks lager kunnen uitvallen dan oorspronkelijk gepland, meldde Bloomberg maandag. De omvang van het productietekort kan echter nog veranderen, afhankelijk van hoe snel Foxconn de werknemers weer op de productielijnen kan krijgen.

      De kerstverkoop is gewoonlijk de drukste periode van het jaar voor Apple wat betreft inkomsten, aangezien iPhones en Mac-computers ook vrij vaak met Kerstmis worden gegeven. Het vierde kwartaal van Apple in 2022 valt ongeveer samen met het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2023. Gezien de protesten sloot het aandeel Apple maandag zwakker.​

      Apple, daggrafiek
      evolutie aandeel apple

      Wilt u commissievrij aandelen handelen?

      Test de demo nu

      Uw voordelen:
      • Alle NYSE- en Nasdaq-aandelen
      • Geen commissies (0,00$)
      • Geen spreidingstoeslag
      • Geen negatieve rentevoeten

      "Je moet weten wat je bezit en waarom je het bezit."

      - Peter Lynch -​
      Last edited by SignalRadar; 29-11-2022, 10:43.

      Comment


      • #7
       Er is wat positief nieuws opgedoken in de aanloop naar de kwartaalcijfers van Apple deze week. Volgens gegevens van Counterpoint Research zou het bedrijf in de laatste drie maanden van 2022 met 24% zijn grootste kwartaalmarktaandeel in China hebben behaald. Het was de beste performer in de periode en was voor het eerst de tweede grootste verkoper op jaarbasis. Dat zal worden toegejuicht gezien de verwachting dat Apple in de periode last had van Covid-19 restricties, zowel wat betreft vraag als aanbod.

       evolutie aandeel apple

       Apple $APPL, 30 minuten grafiek

       evolutie aandeel apple
       PROBEER deze GRATIS aandelen demo met REAL-TIME koersen

       Uw voordelen:
       • Alle NYSE- en Nasdaq-aandelen
       • Geen commissies (0,00$)
       • Geen spreidingstoeslag
       • Geen negatieve rentevoeten

       "Je moet weten wat je bezit en waarom je het bezit."

       - Peter Lynch -​

       Last edited by SignalRadar; 30-01-2023, 10:45.

       Comment


       • #8
        Beleggers die grondig het aandeel Apple (AAPL) willen volgen, kunnen terecht op de nieuwe online fiche van broker Freestoxx. Deze speciale Apple fiche wordt regelmatig ge-update.

        Op de Apple fiche vind je:
        • de koers en grafiek
        • het belangrijke nieuws
        • een 'real-time' technische analyse
        Koers van het aandeel Apple.

        Surf naar FREESTOXX en vind alles wat je moet weten als belegger over Apple

        Comment


        • #9
         Het aandeel Apple noteert voor de bel 0,1% lager. Een van zijn toeleveranciers, het Finse bedrijf Salcomp, bereidt zich voor om zijn personeelsbestand in India in de komende drie jaar te verdubbelen tot meer dan 25.000. Apple wil meer werk naar daar verplaatsen om niet meer zo afhandelijk te zijn van China. Salcomp zal een belangrijke rol spelen in de toeleveringsketen van Apple.

         evolutie aandeel apple

         De minister van Handel zei vorige maand dat Apple ernaar streeft dat India ongeveer 25% van de productie voor zijn rekening neemt, terwijl dat nu slechts 5 tot 7% is. Ondertussen zal Apple morgen (14/02) tijdens een besloten hoorzitting zijn mobiele betalingssysteem verdedigen tegenover de antitrusttoezichthouders van de EU. Verwacht wordt dat het bedrijf de beweringen zal ontkennen dat het zijn rivalen de toegang tot de technologie voor mobiele portemonnees blokkeert. Volgens het rapport is dit de laatste kans om de toezichthouders te overtuigen voordat het bedrijf mogelijk met hoge boetes wordt geconfronteerd.
         PROBEER deze GRATIS aandelen demo met REAL-TIME koersen

         Uw voordelen:
         • Alle NYSE- en Nasdaq-aandelen
         • Geen commissies (0,00$)
         • Geen spreidingstoeslag
         • Geen negatieve rentevoeten

         "Je moet weten wat je bezit en waarom je het bezit."

         - Peter Lynch -​
         Last edited by SignalRadar; 13-02-2023, 14:30.

         Comment


         • #10
          Apple staat 0,8% hoger op 151,66$. Volgens Evercore ISI verdient de iPhone-maker een hogere waardering dan zijn Big Tech collega's omdat het bedrijf een hogere operationele efficiëntie heeft, superieure aandeleninkoop en betrouwbaar is als het gaat om het uitvoeren van zijn plannen.

          evolutie aandeel apple

          De broker zei dat de premie van Apple "niet alleen gerechtvaardigd is, maar in het huidige klimaat nog verder kan groeien". Hij herhaalde zijn Buy rating en koersdoel van $190. Volgens Itau BBA zijn Apple en Microsoft beide favoriet in de Big Tech sector omdat ze "de sterkste balansen en winstgevendheid/stabiliteit" hebben. Nu de vrees voor financiering in de technologiesector toeneemt na de ineenstorting van de SVB, worden de grotere en financieel stabielere technologiebedrijven aantrekkelijker.
          Wilt u commissievrij aandelen handelen?

          Test de demo nu

          Uw voordelen:
          • Alle NYSE- en Nasdaq-aandelen
          • Geen commissies (0,00$)
          • Geen spreidingstoeslag
          • Geen negatieve rentevoeten

          "Je moet weten wat je bezit en waarom je het bezit."

          - Peter Lynch -​

          Attached Files
          Last edited by SignalRadar; 14-03-2023, 16:10.

          Comment


          • #11
           ​Apple handelt voor de bel marginaal hoger na gisteren kortstondig de hoogste stand in zeven maanden te hebben bereikt. Toezichthouders in Duitsland zeiden dat Apple meer toezicht moet krijgen omdat het zo'n belangrijk bedrijf is op meerdere markten, waaronder mobiele apparaten van hoge kwaliteit en de ontwikkeling van onderdelen zoals processors en software. 'Op basis van dit besluit kunnen we praktijken die een bedreiging vormen voor de concurrentie en praktijken aanpakken en effectief voorkomen', aldus Andreas Mundt, voorzitter van het Bunderskartellamt. De nieuwe indeling van Apple betekent dat het zich bij Alphabet's Google en Meta voegt als aandelen die worden gezien als van vitaal belang voor de concurrentie. Elders staat Apple op het punt zijn eerste winkel in India te openen. Het bedrijf heeft de hoofdstad Mumbai gekozen omdat het hoopt dat het land niet een belangrijk onderdeel van zijn toeleveringsketen wordt, maar een enorme afzetmarkt. Apple gaf een foto vrij van de nieuwe winkel, maar maakte geen openingsdatum bekend.

           Comment


           • #12
            Apple zou de hoogste stand van zeven maanden van eerder deze maand kunnen testen nadat Bloomberg meldde dat de verkoop in India een nieuw record van 6$ miljard heeft bereikt. Het land wordt een belangrijkere markt voor zowel vraag als aanbod. Dat was 50% meer dan de 4,1$ miljard van het jaar daarvoor, aldus het rapport, dat zich beroept op ongenoemde bronnen. Apple onthult deze week zijn eerste twee winkels in India en heeft zijn toeleveringsketen in het land uitgebreid.
            Wilt u commissievrij aandelen handelen?

            Test de demo nu

            Uw voordelen:
            • Alle NYSE- en Nasdaq-aandelen
            • Geen commissies (0,00$)
            • Geen spreidingstoeslag
            • Geen negatieve rentevoeten

            "Je moet weten wat je bezit en waarom je het bezit."

            - Peter Lynch -​
            ​​
            ​​

            Comment


            • #13
             Citigroup start een 90-dagen observatieperiode van de Apple koers. Dit in de aanloop naar de lancering van de iPhone 15. De bank berekende dat de koers van Apple het vijf van de zeven keer beter deed dan de Nasdaq 100 tussen de publicatie van de resultaten over het derde kwartaal en de lancering van de nieuwste iPhone. In vergelijking met de S&P 500 index deed de koers van Apple het zelfs zeven keer op zeven beter!

             Wilt u commissievrij aandelen handelen?

             Test de demo nu

             Uw voordelen:
             • Alle NYSE- en Nasdaq-aandelen
             • Geen commissies (0,00$)
             • Geen spreidingstoeslag
             • Geen negatieve rentevoeten

             "Je moet weten wat je bezit en waarom je het bezit."

             - Peter Lynch -​
             ​​​

             Comment


             • #14
              De kwartaalresultaten van Apple stellen teleur. Apple kende een derde kwartaal waarin de omzet daalde. Positief is dat de iPhone verkoopcijfers minder dalen dan die van de concurrenten. Beleggers betalen een premie voor Apple. Dit dreef de Apple koers naar ongeziene hoogtes. Het is niet onlogische dat de koers terrein prijs geeft. Apple Services deed het uitstekend en groeide tweemaal zo snel als Wall Street geraamd had. Het vierde kwartaal wordt cruciaal voor de koers van Apple. In dit kwartaal zien we ook de mogelijke lancering van de iPhone 15.

              Surf naar FREESTOXX en vind alles wat je moet weten als belegger over Apple

              Comment


              • #15
               De aandelen Apple noteren lager en bouwen verder aan de selloff die in slechts twee dagen meer dan 190 $ miljard van de beurswaarde heeft geveegd. De markten maken zich ook zorgen over berichten dat China overheidsmedewerkers verbiedt iPhones op het werk te gebruiken.

               Dit heeft de angst aangewakkerd dat de verkoop van Apple in China, goed voor 17%-18% van de omzet van het bedrijf, onder druk komt te staan als consumenten besluiten dat het makkelijker is om over te stappen op een binnenlands merk. Binnenlandse concurrenten zoals Huawei, dat net een snelle gegevensoverdracht en 5G-snelheden heeft onthuld, staan te trappelen om klanten te verwelkomen die de iPhone de rug toekeren.

               Bank of America heeft gezegd dat Apple door deze stap jaarlijks 5-10 miljoen minder iPhones kan verkopen in China, terwijl Wedbush veel optimistischer is en denkt dat het slechts over 500.000 stuks gaat. Op basis van schattingen van de twee brokers dat Apple elk jaar ongeveer 45-50 miljoen iPhones verkoopt in China, suggereren deze waarschuwingen dat het verbod de jaarlijkse verkoopvolumes in China met 1-20% kan verlagen.

               Dat heeft de stemming verzuurd in de aanloop naar de lancering van de iPhone 15 volgende week, waarbij de druk toeneemt om de vraag naar het nieuwe model weer aan te wakkeren na de recente daling van de verkoop van de iPhone 14 in de afgelopen kwartalen.

               Wilt u commissievrij aandelen handelen?

               Test de demo nu

               Uw voordelen:
               • Alle NYSE- en Nasdaq-aandelen
               • Geen commissies (0,00$)
               • Geen spreidingstoeslag
               • Geen negatieve rentevoeten

               "Je moet weten wat je bezit en waarom je het bezit."

               - Peter Lynch -​​
               Last edited by SignalRadar; 08-09-2023, 15:06.

               Comment

               Working...
               X