Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Aandeel NETFLIX (NFLX) – Kopen of verkopen
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Aandeel NETFLIX (NFLX) – Kopen of verkopen

    Netflix aandelen hebben de grootste stijging in bijna acht maanden gemaakt, nadat Atlantic Equities de streamingdienst verhoogde van neutraal naar overwogen. Dit is de laatste broker die het bedrijf een warm hart toedraagt nu het zich voorbereidt op de lancering van een advertentie dienst. De nieuwe advertentie dienst "zou uiterst belangrijk kunnen zijn", maar is nog niet verwerkt in de consensusramingen, aldus Atlantic Equities, die eraan toevoegt dat het bedrijf gelooft dat het maandelijks maar liefst 26$ zou kunnen verdienen aan elke gebruiker van de dienst. Wat drie keer zoveel zou zijn als het niveau dat wordt bereikt door rivaal Hulu.

    evolutie aandeel netflix

    Het zei dat er een risico bestaat dat sommige abonnees overstappen naar het goedkopere alternatief, maar zei dat dit de gemiddelde inkomsten per gebruiker een algemene impuls zou kunnen geven. Dit zou Netflix zo'n 6,7$ miljard aan inkomsten kunnen opleveren in de eerste drie jaar na de lancering. Het koersdoel werd verhoogd van 211$ naar 283$. "Wij geloven dat de schattingen van de verkoopzijde momenteel weinig rekening houden met reclamevoordelen, hoewel wij, gezien de prestaties van het aandeel, geloven dat de koopzijde een voorsprong heeft.

    STOP met het betalen van commissies wanneer u uw aandelen koopt! Kies voor www.freestoxx.com


    Last edited by SignalRadar; 29-09-2022, 18:15.

  • #2
    Alle ogen zijn gericht op zijn nieuwe advertentie-ondersteunde fase die volgende maand gelanceerd wordt. Dit terwijl de streaminggigant de gebruikersgroei weer probeert aan te zwengelen. Analisten en beleggers zijn de afgelopen weken warm gelopen voor het idee en geloven dat het lucratieve karakter van reclame ook de winstgevendheid zou kunnen stimuleren.

    evolutie aandeel netflix

    Beleggers zullen hopen dat het een aantal stevige doelen kan stellen. In een rapport van de Wall Street Journal staat dat Netflix streeft naar 13,3 miljoen advertentie-ondersteunde abonnees in de VS en 40 miljoen wereldwijd tegen het derde kwartaal van 2023. Voor dit kwartaal wordt verwacht dat Netflix één miljoen abonnees toevoegt om een deel van de verloren abonnees terug te winnen, maar Wall Street vreest dat het zijn marge- en kasstroomrichtlijnen voor het hele jaar zal moeten verlagen.


    Attached Files
    Last edited by SignalRadar; 18-10-2022, 09:13.

    Comment


    • #3
      Netflix aandelen ondervinden nog steeds de positieve impact van de publicatie van de kwartaalresultaten eerder deze week. De markten waren zeer optimistisch over de advertentie strategie van volgend jaar. Het bedrijf versloeg de verwachtingen en maakte aanspraak op de titel van toonaangevende streamingdienst. Het voegde 2,4 miljoen abonnees toe, wat indruk maakte aangezien het had gehoopt 1 miljoen toe te voegen.

      evolutie aandeel netflix

      Het zei dat het hoopt nog eens 4,5 miljoen toe te voegen in het vierde kwartaal. Dat heeft het opnieuw voor op rivaal Disney, maar het zal waarschijnlijk zijn kroon weer verliezen wanneer Disney volgende maand rapporteert. Netflix benadrukte echter dat het een hogere betrokkenheid heeft dan zijn rivalen en dat het de enige is die winst maakt. De advertentie-ondersteunde dienst lanceert volgende maand, maar verwacht geen impact tot 2023.

      STOP met het betalen van commissies wanneer u uw aandelen koopt! Kies voor www.freestoxx.com
      Last edited by SignalRadar; 21-10-2022, 15:58.

      Comment


      • #4
        Netflix aandelen hebben deze week verder terrein gewonnen doordat de markten warmliepen voor de plannen om de groei van het aantal abonnees te stimuleren via zijn nieuwe advertentie ondersteunde service. De aandelen bereikten dinsdag hun hoogste niveau in meer dan zes maanden, maar gaven daarna weer wat van die winst terug. BofA Global Research zei deze week dat Netflix zal blijven profiteren van zijn marktleidende rol en sterke abonneegroei buiten de VS, en voegde eraan toe dat reclame de kasstroom en winstgevendheid zal helpen versterken.

        Netflix, weekgrafiek (bron: Freestoxx)

        evolutie aandeel netflix
        Wilt u commissievrij aandelen handelen?

        Test de demo nu

        Uw voordelen:
        • Alle NYSE- en Nasdaq-aandelen
        • Geen commissies (0,00$)
        • Geen spreidingstoeslag
        • Geen negatieve rentevoeten

        "Je moet weten wat je bezit en waarom je het bezit."

        - Peter Lynch -​
        Last edited by SignalRadar; 18-11-2022, 14:47.

        Comment


        • #5
          Het aandeel Netflix is al maanden relatief sterk ten opzichte van de totale markt. Kan deze kracht standhouden?

          evolutie aandeel netflix
          Het aandeel daalde massaal na zijn all-time high van 700,99$ in november 2021 en bereikte een dieptepunt van 162,71$ in mei 2022. Sinds dat dieptepunt heeft het aandeel het beter gedaan dan de Nasdaq 100.

          Op 19 oktober brak het aandeel boven een belangrijke weerstandszone en tevens de neerwaartse trend sinds de all-time high. Na een pullback naar de gebroken downtrend keek het aandeel begin november weer omhoog en bereikte het zelfs een nieuwe rally high, maar verloor het weer. Bij het korte termijn log 61,8% retracement op 275,15$ kwam er echter weer koopinteresse. Vooral gisteren steeg de koers van het aandeel aanzienlijk. Met +8,75% was het de derde grootste stijger in de Nasdaq 100.

          Kan de rally doorgaan?

          Hoewel het aandeel Netflix gisteren geen nieuwe rallyhoogte bereikte, ziet de grafiek er bullish uit. Het herstel kan de komende dagen leiden tot verdere koerswinsten in de richting van 329,82$ - 333,22$. Een verlenging van de rally naar 363,89$ is ook niet geheel uitgesloten. Na de stijging van gisteren valt echter te verwachten dat het aandeel vandaag een adempauze inlast.

          Een daling onder 275,15$ zou kritiek zijn voor de bulls. In dat geval zou het bullish patroon niet langer intact zijn. Een hernieuwde daling richting 252,09$ zou dan mogelijk zijn.

          Conclusie: de kansen voor een verdere rally van Netflix zijn goed, maar zou kleiner uitvallen dan de vorige. ​

          Daggrafiek, Netflix

          Click image for larger version  Name:	image.png Views:	0 Size:	53.5 KB ID:	6020
          Wilt u commissievrij aandelen handelen?

          Test de demo nu

          Uw voordelen:
          • Alle NYSE- en Nasdaq-aandelen
          • Geen commissies (0,00$)
          • Geen spreidingstoeslag
          • Geen negatieve rentevoeten


          "Je moet weten wat je bezit en waarom je het bezit."

          - Peter Lynch -​

          Last edited by SignalRadar; 02-12-2022, 12:24.

          Comment


          • #6
            Donderdag 19 januari publiceert Netflix kwartaalcijfers. Alle ogen zijn dan gericht op het aantal nieuwe abonnees. Na een daling in de eerste helft van het jaar (het aandeel kreeg een fikse tik) dikte het aantal abonnees in het derde kwartaal terug aan. Deze trend zou zich in het vierde kwartaal moeten verderzetten.

            Bij broker Freestoxx hebben ze een gespecialiseerde Netflix pagina gemaakt om dit aandeel op de voet te volgen. Je vind er de koers, de koers van de concurrenten, een technische analyse (kopen of verkopen) en het essentieel nieuws.

            Netflix stock informatie.

            STOP met het betalen van commissies wanneer je aandelen koopt! Open een rekening bij zero commissie broker Freestoxx




            Comment


            • #7
              De huidige consolidatie biedt nieuwe kansen. Welke steunen en patronen zijn nu belangrijk?

              evolutie aandeel netflix

              Sinds mei heeft de koers van het aandeel een constant patroon gevolgd. Consolidaties en korte koopgolven hebben elkaar afgewisseld. Momenteel bevindt het aandeel zich in een koopfase. Eind januari bleek het koersniveau vanaf 370$ een te grote horde. De stieren probeerden verschillende keren naar boven uit te breken, maar faalden keer op keer. Maar gelukkig was er vanaf ongeveer 348$ voldoende koopinteresse om het aandeel te stabiliseren.

              Hoeveel ruimte heeft het aandeel?

              Beleggers in Netflix houden hun vingers gekruist dat het aandeel trouw blijft aan zijn gedrag van de afgelopen maanden. Er valt relatief weinig in te brengen tegen consolidaties op korte termijn, zolang er geen belangrijke verkoopsignalen of zelfs topformaties zijn. Momenteel hebben kopers een belangrijke steunzone rond 333$. Als deze wordt vastgehouden, zijn nieuwe highs boven 400$ mogelijk. De volgende belangrijke weerstand op middellange termijn begint rond 460$.

              Het zou moeilijker worden als de zone op 312$ niet standhoudt. Een correctie tot 250-273$ is dan mogelijk. Daar zouden we de volgende steun ontmoeten.

              Conclusie: op middellange termijn zie ik geen reden tot paniek. Met de uptrend is het tijdelijke risico toegenomen, maar boven 312-333$ zou het aandeel in de bullmarkt blijven. Schommelingen in deze prijsklasse moeten echter op korte termijn worden ingepland. Onder 310$ moet een heroverweging plaatsvinden.

              Netflix, daggrafiek

              evolutie aandeel netflix
              STOP met het betalen van commissies wanneer je aandelen koopt! Open een rekening bij zero commissie broker Freestoxx


              Last edited by SignalRadar; 21-02-2023, 10:23.

              Comment


              • #8
                Vorig jaar was een van de moeilijkste ooit voor Netflix. De groei van het aantal abonnees vertraagde en Netflix verloor zijn titel van marktleider nadat rivaal Disney aan kracht won, terwijl de inkomsten in het laagste tempo ooit groeiden en de winst voor het eerst in zeven jaar daalde. Hierdoor halveerde het aandeel Netflix meer dan in waarde! De moeilijkere omstandigheden zetten Netflix er echter toe aan zijn bedrijf radicaal op te schudden met plannen om de inkomstengroei te herstellen en zijn bottom-line nieuw leven in te blazen door hard op te treden tegen het delen van wachtwoorden en zijn veelgehypte ad-powered tier te introduceren, waardoor de markten geloven dat Netflix in 2023 weer op het juiste pad kan komen - maar het zou een hobbelige start kunnen zijn als het van het ene model naar het andere overgaat. Netflix heeft gezegd dat het verwacht in het eerste kwartaal van 2023 'bescheiden positieve betaalde netto toevoegingen' te rapporteren. Het geeft niet langer richtlijnen voor abonneegroei, maar heeft gezegd dat het verwacht dat de toevoegingen in het tweede kwartaal zullen versnellen ten opzichte van het eerste. De belangrijkste taak is om aan te tonen dat de inkomsten en winstgevendheid op koers liggen om in 2023 te verbeteren. Dat is vooral belangrijk omdat Netflix er prat op gaat dat het een winstgevend bedrijf is, terwijl rivalen zoals Disney in de rode cijfers blijven en cash blijven verbranden.

                Comment


                • #9
                  Vooruitlopend op de cijfers die vandaag na beurs worden verwacht, maken de aandelen van het streamingportaal een consolidatiebeweging. De koerspatronen zijn constructief voor enkele weken.

                  evolutie aandeel netflix

                  Binnen de neerwaartse trend van meerdere maanden heeft het aandeel onlangs een reset gemaakt aan de onderkant van het trendkanaal. Van daaruit sprong het eind maart weer omhoog. Deze opwaartse golf is enkele dagen gecorrigeerd op een verhoogd niveau, de EMA50 en een oude horizontale markering ondersteunen de koers.

                  Begint er een nieuwe rally?

                  In het bullish scenario veert het aandeel op van de cross-support naar boven en klimt naar de high van het jaar op 379,43$ en de weerstandszone op 395-398$. Daarboven is er ruimte om 459-468$ te bereiken.

                  Naast de steun op 329-330$ vindt het aandeel kruissteun op 311-313$. Alleen als deze lagere prijsrange duurzaam wordt doorbroken, zullen verkoopsignalen worden gegenereerd. Dan zou een neerwaartse correctie naar 273-277$ of 250-252$ volgen.

                  Conclusie: het grafiekbeeld op korte termijn is vrij constructief. Als de na de handelsuren verwachte cijfers positief worden geïnterpreteerd, zou een nieuwe opwaartse golf kunnen beginnen vanaf de EMA50 of de EMA200.​

                  Netfilx, daggrafiek

                  evolutie aandeel netflix
                  STOP met het betalen van commissies wanneer je aandelen koopt! Open een rekening bij zero commissie broker Freestoxx


                  ​​
                  Last edited by SignalRadar; 18-04-2023, 14:33.

                  Comment


                  • #10
                    Netflix staat op het hoogste niveau in 16 maanden. Aandeelhouders hebben gisteren in een niet-bindende stemming het verloningsplan voor leidinggevenden verworpen. De schrijvers, die momenteel staken over de salarissen, drongen er bij de aandeelhouders op aan het voorstel te verwerpen. Ze zeggen dat de bedragen die betaald worden aan topmanagers laten zien dat er meer geld beschikbaar is om degenen te betalen die de inhoud creëren. Bloomberg zei echter dat de meerderheid van de stemmen was uitgebracht voordat de Writers Guild of America investeerders vertelde het voorstel te verwerpen. De voorzitter en twee topmanagers kunnen dit jaar bijna 78$ miljoen verdienen aan salarissen, aandelen en bonussen.

                    STOP met het betalen van commissies wanneer je aandelen koopt! Open een rekening bij zero commissie broker Freestoxx



                    Last edited by SignalRadar; 02-06-2023, 17:10.

                    Comment


                    • #11
                      De analisten blijven positief over het aandeel. In de laatste week trokken niet minder dan 5 analisten hun koersdoel op. Alle vijf klasseren ze Netflix in de 'Kopen' categorie. Dit zijn de nieuwe schattingen voor de koers: Wells Fargo en Guggenheim 500$, Bank of America 490$, Wolfe 485$ en Barclays 375$.

                      STOP met het betalen van commissies wanneer je aandelen koopt! Open een rekening bij zero commissie broker Freestoxx


                      Last edited by SignalRadar; 22-06-2023, 14:21.

                      Comment


                      • #12
                        De kwartaalresultaten van Netflix waren gemengd. Het netto aantal abonnees steeg met 5.890.000. De raming was 2.000.000. Een sterk cijfer dus. De omzet daarentegen was zwakker dan geschat. De raming voor het volledige jaar werd naar beneden herzien. Wel positief is dat Netflix een stijging van de winstmarge verwacht in het volgende kwartaal. De koers van het aandeel daalde eerder na deze kwartaalcijfers.

                        STOP met het betalen van commissies wanneer je aandelen koopt! Open een rekening bij zero commissie broker Freestoxx

                        Comment


                        • #13
                          De Netflix koers daalde met 5%. De daling kwam op gang na een verklaring van financiële directeur Spencer Neumann. Zijn verklaring moest het enthousiasme bij beleggers voor winstgroei en de groei van reclame inkomsten intomen. Hij verklaarde dat de omzet vlak tot dalend zal zijn. De bruto winstmarge zal tussen 18% en 20% liggen. Wall Street rekende eerder nog op een marge van 22%.

                          STOP met het betalen van commissies wanneer je aandelen koopt! Open een rekening bij zero commissie broker Freestoxx

                          Comment


                          • #14
                            De koers van het Netflix aandeel stijgt 14%. Wall Street is tevreden met de kwartaalresultaten en heeft vertrouwen in de strategie van Netflix. Achterpoortjes om abonnementen te delen worden gesloten en het goedkope abonnement met advertenties loopt goed. De video streamer kende een mooie groei in klanten. Maar liefst 8,8 miljoen nieuwe abonnees werden geregistreerd. De raming was 6,2 miljoen. De winst steeg eveneens tot boven de verwachting. De analisten verhoogden hun koersdoelen: Morgan Stanley 480$, Bernstein 390$, Goldman Sachs 400$ en MoffettNathanson 390$.

                            STOP met het betalen van commissies wanneer je aandelen koopt! Open een rekening bij zero commissie broker Freestoxx

                            Comment


                            • #15
                              De koers van Netflix steeg +47,9% vorig jaar. Netflix beleggers mogen tevreden zijn. Gemeten over vijf jaar deed de koers het echter minder goed dan de Nasdaq index. Sinds het begin van dit jaar steeg de koers met meer dan 4%. Zo ligt de huidige koers (492,2 $) nu boven het gemiddelde koersdoel (483,4 $) van de 50 analisten die Netflix volgen. Beleggers moeten zich dus afvragen of de analisten eerder het koersdoel optrekken of het aandeel slechter klasseren, bijvoorbeeld van 'Kopen' naar 'Houden'. Alhoewel de waardering al hoog is, is het niet onmogelijk dat analisten het koersdoel optrekken. Waarom? Er is nog veel ruimte voor groei in de streaming video on demand sector. Netflix heeft het grootste aantal klanten wereldwijd. Het is het meest rendabele bedrijf in de sector (veel concurrenten zijn niet rendabel). De rentabiliteit stijgt mooi. Fundamenteel is er dus weinig te vrezen voor beleggers, maar zoals de bekende belegger Benjamin Graham schreef "Een goed bedrijf is geen goede belegging als je teveel betaalt voor het aandeel." Voorzichtige beleggers kijken dus of het koersdoel wordt opgetrokken. Deze veranderingen gebeuren meestal na publicatie van de kwartaalresultaten.

                              STOP met het betalen van commissies wanneer je aandelen koopt! Open een rekening bij zero commissie broker Freestoxx

                              Comment

                              Working...
                              X