Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Aandeel META (META) – Kopen of verkopen
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Aandeel META (META) – Kopen of verkopen

  Volgens de Wall Street Journal bleven de Meta-aandelen onder druk staan en bleven ze in de buurt van de door de pandemie veroorzaakte dieptepunten van maart 2020, ondanks berichten dat het bedrijf van plan is de komende maanden minstens 10% in de kosten te snijden, vooral door banen te schrappen, omdat het zich wil aanpassen aan een wereld van tragere groei en hardere concurrentie

  Meta


  Ongenoemde bronnen suggereerden dat de bestaande personeelsinkrimpingen een voorbode zijn van verdergaande bezuinigingen, die het grootste deel van de besparingen zullen opleveren, naast de besparingen door het terugdringen van overheadkosten en adviesbudgetten. Het bedrijf had eind juni meer dan 8.500 werknemers, bijna een derde meer dan een jaar eerder.
  "Op lange termijn is niet alleen het inkomensniveau bepalend voor toekomstige welvaart. Het gaat erom hoeveel van dat geld je aan het werk zet door te sparen en te investeren."

  - Peter Lynch​
  Last edited by SignalRadar; 20-10-2022, 17:15.

 • #2
  Het aandeel daalde meer dan de markt nadat de New York Times suggereerde dat rivaal TikTok dicht bij een overeenkomst met toezichthouders in de VS is. Deze overeenkomst stelt het bedrijf in staat problemen aan te pakken door wijzigingen in zijng gegevensbeveiliging aan te brengen en een gedwongen verkoop te voorkomen.

  evolutie aandeel meta​​

  In het rapport wordt een woordvoerder van TikTok geciteerd die erop vertrouwt dat het bedrijf "volledig tegemoet zal komen aan de nationale veiligheid". Ondertussen kondigde Meta gisteren aan dat het wereldwijd en op alle platforms een nieuwe ervaring test die het mensen makkelijker moet maken om zijn meerdere merken zoals Facebook en Instagram te gebruiken.​

  STOP met het betalen van commissies wanneer je Amerikaanse aandelen koopt! Kies voor www.freestoxx.com
  Last edited by SignalRadar; 28-09-2022, 14:49.

  Comment


  • #3
   Meta aandelen daalden naar prijsniveaus die voor het laatst werden gezien aan het begin van 2019 - onder pandemische dieptepunten - nadat het zei dat het de eerste bekende in China gevestigde operatie heeft verstoord die bedoeld was om Amerikaanse kiezers te beïnvloeden met politieke boodschappen in de aanloop naar de tussentijdse verkiezingen van november dit jaar. Het netwerk gebruikte nepaccounts op Facebook en Instagram, maar het was klein en had geen grote aanhang, zei Meta.

   STOP met het betalen van commissies wanneer je Amerikaanse aandelen koopt! Kies voor www.freestoxx.com

   Comment


   • #4
    META
    Meta was het enige lid van Big Tech dat deze week terrein won, zij het met slechts 0,3%. CEO Mark Zuckerberg bevestigde deze week dat Meta een vacaturestop heeft ingesteld en van plan is een aantal bestaande teams te herstructureren tijdens een wekelijkse vraag- en antwoordsessie met het personeel, aldus Bloomberg. Dat komt terwijl Meta te maken heeft met een ernstige vertraging in reclame en miljarden dollars uitgeeft aan zijn ambitieuze metaverse plannen.

    Ik had gehoopt dat de economie zich nu duidelijker zou hebben gestabiliseerd, maar van wat we zien lijkt dat nog niet het geval, dus we willen enigszins conservatief plannen. - Mark Zuckerberg
    Last edited by SignalRadar; 30-09-2022, 19:11.

    Comment


    • #5
     Meta-aandelen herstellen van hun laagste niveau sinds het begin van 2019 na het houden van het Meta Connect 2022-evenement gisteren. Het onthulde zijn nieuwe premium Quest Pro mixed-reality headset die volgens CEO Mark Zuckerberg 'geheel nieuwe categorieën van dingen die gebouwd worden' in de metaverse mogelijk maakt. De nieuwe headset is gericht op professionals zoals ontwerpers en creatieve professionals en wordt op 25 oktober gelanceerd voor een prijs van 1.500 dollar.

     Hiermee richt Meta zich op de bovenkant van de markt en vult het zijn bestaande Quest 2 headset aan, die een veel lagere prijs heeft, alleen virtual reality biedt en de consumentenmarkt domineert met een focus op gaming. De lancering haalt vandaag de krantenkoppen en helpt de belangstelling voor de metaverse aan te wakkeren - de Global X Metaverse ETF was de afgelopen 24 uur een van de meest besproken tickers op WallStreetBets.

     Maar er is een argument dat het evenement een beetje een afleiding is, aangezien Meta de komende jaren geen rendement verwacht van zijn dure metaverse-ambities. Hierdoor blijft het bedrijf volledig afhankelijk van zijn kernactiviteiten op het gebied van reclame, opgebouwd rond sociale media.

     Comment


     • #6
      Nieuwe vrees zou kunnen ontstaan dat Facebook zijn piek al heeft bereikt, aangezien Wall Street denkt dat het aantal gebruikers in het derde kwartaal opnieuw zal dalen. Lagere gebruikersaantallen, een zwakkere vraag en prijsdruk zullen allemaal bijdragen tot het tweede opeenvolgende kwartaal van lagere inkomsten, terwijl de zwakkere topline in combinatie met stijgende kosten ook zullen leiden tot een vierde opeenvolgend kwartaal van lagere winst. Analisten verwachten ook dat de operationele kasstroom op kwartaalbasis zal dalen tot het laagste niveau in twee jaar.

      Dit zou Meta onder druk kunnen zetten om zijn dure meta-ambities terug te schroeven. BofA Global Research heeft Meta vanochtend afgewaardeerd naar Neutraal en zijn koersdoel verlaagd van $196 naar $150 vanwege de neerwaartse risico's van een recessie en kleinere reclamebudgetten, terwijl ook Mizuho zijn koersdoel verlaagde van $225 naar $180.      "Als alles tegen lijkt te zitten, denk er dan aan dat een vliegtuig tegen de wind in opstijgt, niet met de wind mee."

      -Henry Ford-​​
      Last edited by SignalRadar; 25-10-2022, 10:30.

      Comment


      • #7
       De inkomsten van Meta zijn nu al twee kwartalen op rij gedaald en dat, gekoppeld aan hogere kosten, waardeverminderingen en (vermoedelijk waardeloze) investeringen in de metaverse, betekent dat de winst nu al een jaar lang daalt.

       META aandelen koers.

       De identiteitscrisis bij het bedrijf, die blijkt uit het feit dat het miljarden dollars blijft investeren in zijn dure metaverse-plannen terwijl zijn kernactiviteiten op het gebied van sociale media en reclame de grootste vertraging ooit ondergaan, helpt niet. De druk op Meta neemt toe om de metaverse-ambities terug te schroeven en zich te concentreren op waar het goed in is.

       CEO Mark Zuckerberg vraagt om meer tijd en belooft grote beloningen in de toekomst, maar het lijkt erop dat het geduld van de investeerders nu al op de proef wordt gesteld.

       Wist je dit? Met broker www.freestoxx.com kun je META aandelen kopen zonder commissies te betalen

       “The stock market is the story of cycles and of the human behavior that is responsible for overreactions in both directions.”

       - Seth Klarman

       Comment


       • #8
        Het lijkt wel of de brede beleggersgemeenschap de kwartaalcijfers en het negatieve nieuws rond Meta heeft verteerd. De aandelen van het moederbedrijf Facebook zijn immers sinds begin november weer flink gestegen. Of hebben ze zich te vroeg verheugd en wordt het bereikte niveau binnenkort gebruikt om te verkopen?

        evolutie aandeel Meta

        Na het zwakke kwartaalverslag van eind oktober kelderde het aandeel onmiddellijk met nog eens 25% in zijn toch al steile neerwaartse trend, tot 96,38$. De neerwaartse trend zette de volgende dagen door en piekte op het eerste van twee belangrijke neerwaartse doelen voor de middellange termijn op 91$. Met een dieptepunt op 88,09$ kwam voorlopig een einde aan deze verkoopimpuls en zette het aandeel een dynamisch herstel in dat leidde tot 118,74$ en daarmee de neerwaartse gap van 27 oktober bijna dichtte.

        Sindsdien ondergaat Meta een bullish, vlagvormige correctie, die opnieuw zou moeten leiden naar 118,74$ en daarboven naar de zone van 123,02$. Op dit punt, het dieptepunt van 2018, zou het opwaartse potentieel van deze herstelfase op korte termijn zijn uitgeput en zou een verdere daling richting 108-112$ worden verwacht. Een overkoepelende trendombuiging zou zich momenteel sowieso alleen voordoen bij koersen boven 138,35$.

        Als daarentegen de steun op 104,11$ opnieuw wordt onderschreden, zal de korte correctie waarschijnlijk resulteren in een hernieuwde neerwaartse trend richting het koersdoel van 91$. Daaronder zou het aandeel zelfs omlaag kunnen worden verkocht naar het koersdoel op 84$ en later naar het centrale langetermijndoel en steunniveau op 72,59$.

        Daggrafiek Meta aandeel

        Click image for larger version Name:	image.png Views:	0 Size:	77.7 KB ID:	5928
        STOP met het betalen van commissies wanneer je Amerikaanse aandelen koopt! Kies voor www.freestoxx.com
        "Op lange termijn is niet alleen het inkomensniveau bepalend voor toekomstige welvaart. Het gaat erom hoeveel van dat geld je aan het werk zet door te sparen en te investeren."

        - Peter Lynch​​
        ​​​
        Last edited by SignalRadar; 24-11-2022, 15:20.

        Comment


        • #9
         Ongeveer 65% onder zijn all-time high probeert het aandeel Meta het koersverloop van de afgelopen maanden te verteren met een herstel. Daarbij wordt nu een opvallend weerstandsniveau bereikt, dat zou moeten leiden tot winstnemingen.

         evolutie aandeel meta

         Tot dusverre is de stijging van het Meta aandeel slechts de spreekwoordelijke dead cat bounce, het koersherstel na een dramatische koersdaling, die aanvankelijk gelukszoekers en actieve traders aantrekt en vervolgens net niet genoeg is voor een duurzame trendbreuk wanneer zij hun kortetermijnposities afsluiten. Het aandeel begon een dergelijk herstel net onder het koersdoel van 91$ begin november, dat na een steile beginfase overging in een zijwaartse beweging. Bij de jaarwisseling begon de volgende opwaartse beweging, die een grote neerwaartse kloof vanaf oktober 2022 dichtte, maar tot dusver het momentum van het herstel in november niet kon evenaren.

         Naast het dalende opwaartse momentum komen nu de eerste potentiële barrières in zicht: bij 138,11$ ligt een Fibonacci koersdoel en de volgende belangrijke weerstandsniveaus bij 137,10$ en 138,35$. De stijging zou hier gestopt kunnen worden en het aandeel zou terug kunnen vallen naar de tussentijdse high op 124,67$. Als het aandeel ook onder 123,02$ komt, zou de correctie kunnen overgaan in een verkoopgolf naar 104,11$, voordat daar een nieuwe herstelpoging kan beginnen. Daaronder komen echter de neerwaartse koersdoelen voor de lange termijn op 94$ en 86$ weer in beeld.

         Anderzijds zou het aandeel bij een duidelijke stijging boven 138,35$ verder kunnen "springen" naar 152$ en 154,25$. Technisch gezien kan er op dit moment niet veel meer van worden verwacht.

         is z

         evolutie aandeel meta
         STOP met het betalen van commissies wanneer je Amerikaanse aandelen koopt! Kies voor www.freestoxx.com


         "Op lange termijn is niet alleen het inkomensniveau bepalend voor toekomstige welvaart. Het gaat erom hoeveel van dat geld je aan het werk zet door te sparen en te investeren."

         - Peter Lynch​​
         ​​
         Attached Files
         Last edited by SignalRadar; 16-01-2023, 13:13.

         Comment


         • #10
          Woensdag presenteert Meta zijn kwartaalcijfers en vooruitzichten na het sluiten van de markt. Aan het begin van het jaar werden de doelen 138$ en 155$ vernoemd.

          Meta, daggrafiek

          evolutie aandeel Meta

          STOP met het betalen van commissies wanneer je Amerikaanse aandelen koopt! Kies voor www.freestoxx.com

          Comment


          • #11
           Is Elon Musk er opnieuw in geslaagd te doen wat alle anderen niet lukte? Heeft hij betalende versie van sociale media mogelijk gemaakt?

           evolutie aandeel meta

           Daar lijkt het op. Na Twitter volgt nu ook Meta en vraagt 11,99$ per maand. In ruil daarvoor krijgen gebruikers preferentiële toegang tot de klantenservice en kunnen ze zich beter beschermen tegen nepaccounts. De meeste normale gebruikers kunnen de kosten voorlopig (nog) negeren.

           De deur ging wijd open

           Maar laten we iets verder denken. Als er eenmaal vergoedingen zijn vastgesteld, dan is de weg naar premium content zeker niet ver weg, als de favoriete influencer plotseling posts plaatst waar ik alleen met een abonnement toegang toe heb, of ik vooraf een reclame van 30 seconden moet bekijken. De bereidheid om te betalen voor sociale media was tot nu toe onbestaande. De bedrijfsmodellen waren voor 100% gebaseerd op reclame. Dat zou nu kunnen veranderen.

           De introductie van betaalde abonnementen zou ook interessant zijn voor investeerders. De inkomstenstromen van Meta zouden gemakkelijker te plannen en minder volatiel worden. De extra kosten van een dergelijke dienst zijn vrijwel nihil. Meta heeft al een klantenservice op de platforms Facebook en Instagram. Als alleen betalende klanten daar in de toekomst toegang toe hebben, zou dat een echte meerwaarde zijn waarvoor gebruikers die dagelijks uren op het platform doorbrengen zeker iets zouden betalen.

           Het aantal klanten dat in de eerste stap een abonnement neemt, zal klein zijn. Maar de deur naar betaalde inhoud is geopend en zal waarschijnlijk niet meer dicht kunnen. Sociale media gaan een nieuwe monetariseringsfase in. Als influencers slim worden geïntegreerd, is er een nieuw inkomstenpotentieel dat voor iedereen meerwaarde oplevert. En iedereen die foto's op Instagram plaatst om te "pronken" kan zich toch moeilijk schamen dat hij geen "blauwe haak" heeft? Ik wil niet eens denken aan de langverwachte monetarisering van WhatsApp.

           Conclusie: spannend nieuws voor Meta. Ook de beurs zou dit positief kunnen opvatten. Traders kunnen inspringen met een strakke stop loss. De Amerikaanse beurzen zijn vandaag gesloten en kunnen dus pas morgen reageren. De nieuwsstroom bij Meta lijkt eindelijk gekeerd.

           evolutie aandeel meta

           Meta, daggrafiek

           evolutie aandeel meta

           STOP met het betalen van commissies wanneer je Amerikaanse aandelen koopt! Kies voor www.freestoxx.com


           "Op lange termijn is niet alleen het inkomensniveau bepalend voor toekomstige welvaart. Het gaat erom hoeveel van dat geld je aan het werk zet door te sparen en te investeren."

           - Peter Lynch​​
           ​​
           Attached Files
           Last edited by SignalRadar; 20-02-2023, 10:23.

           Comment


           • #12
            Meta (de volledige naam is Meta Platforms) is een diensten- en technologiebedrijf met bekende merken zoals Facebook, Instagram en Whatsapp. Om verder te groeien legt Meta sterk de focus op productontwikkelingen voor het metaverse. Dit concept verwijst naar virtuele 3D ervaringen.

            Bij broker Freestoxx hebben ze een gespecialiseerde Meta pagina gemaakt om dit aandeel op de voet te volgen. Je vind er de koers, de koers van de concurrenten, een technische analyse (kopen of verkopen) en het essentieel nieuws.​

            evolutie aandeel meta

            STOP met het betalen van commissies wanneer je Amerikaanse aandelen koopt! Kies voor www.freestoxx.com

            "Op lange termijn is niet alleen het inkomensniveau bepalend voor toekomstige welvaart. Het gaat erom hoeveel van dat geld je aan het werk zet door te sparen en te investeren."

            - Peter Lynch​​


            Attached Files
            Last edited by SignalRadar; 09-03-2023, 10:24.

            Comment


            • #13
             Vanaf de crash low op 88,10$ is het aandeel meer dan verdubbeld en heeft het het prijsniveau van het jaar 2020 weer bereikt. De stieren lijken er plezier in te hebben om nog een koopsignaal toe te voegen.

             evolutie aandeel meta

             Sinds begin november 2022 is het aandeel indrukwekkend aan het herstellen en heeft het onlangs de weerstand op 183,85$ en de tussentijdse high op 197,16$ overwonnen. In het geval van een instorting onder de gap top van 14 maart op 186,56$ zou deze opwaartse stretch sinds 174,82$ worden tegengewerkt. Er zou dan een sell-off tot 174,82$ en daaronder tot de steun op 167,66$ worden verwacht.

             Als de opwaartse trend daarentegen doorzet met het overtuigende momentum en ook de high van afgelopen donderdag op 205,76$ overschrijdt, zou het volgende opwaartse doel rond 217-218$ in het vizier komen. Daar zou echter een aanzienlijke correctie kunnen beginnen, want op dit punt zou het opwaartse potentieel van de eerste koopgolf van 88,09-118,74$ vanuit Fibonacci-analyse voorlopig zijn uitgeput.

             Meta Platforms, daggrafiek

             evolutie aandeel meta
             STOP met het betalen van commissies wanneer je Amerikaanse aandelen koopt! Kies voor www.freestoxx.com
             Last edited by SignalRadar; 24-03-2023, 09:33.

             Comment


             • #14
              De Meta koers heeft de wind in de zeilen. Het nieuwe sociale media platform Threads, dat vorige week werd gelanceerd om te concurreren met Twitter, zou meer dan 100 miljoen gebruikers hebben binnengehaald in de eerste vijf dagen volgens Quiver Quantitative. Dat zou het de snelst groeiende app ooit maken! Die titel was even in handen van ChatGPT, dat in de eerste twee maanden na de lancering eerder dit jaar al 100 miljoen gebruikers zou hebben, waarmee het de titel van TikTok afpakte.

              STOP met het betalen van commissies wanneer je Amerikaanse aandelen koopt! Kies voor www.freestoxx.com

              Comment


              • #15
               Meta-aandelen noteren iets hoger. Morgan Stanley zei dat het gelooft dat Meta 13% omzetgroei kan leveren in 2024 en dat de jaarlijkse winst/aandeel zal stijgen naar 18,50$. Ter context: Meta zal in 2023 naar verwachting een winst/aandeel van ongeveer 13,30$ leveren.

               Morgan Stanley is overwogen in Meta en heeft een koersdoel van 375$ voor het aandeel. De positieve visie is te danken aan de verbeterde monetisatie van Reels, hoewel wordt toegegeven dat de prestaties van de bredere business de afgelopen jaren wisselvallig zijn geweest.

               Volgens een consensus van Refinitiv ligt het gemiddelde koersdoel voor Meta van 60 brokers momenteel op 363$, wat betekent dat er vanaf hier een 21% opwaarts potentieel is.

               Meta heeft vijf opeenvolgende sessies geprobeerd en gefaald om boven 300$ te sluiten (wat ook op één lijn ligt met het 50 MA), wat suggereert dat dit stevige weerstand biedt. Gisteren werd de strijd tussen kopers en verkopers verhevigd toen geen van beide partijen erin slaagde om de overhand te krijgen.​

               STOP met het betalen van commissies wanneer je Amerikaanse aandelen koopt! Kies voor www.freestoxx.com
               Last edited by SignalRadar; 08-09-2023, 15:51.

               Comment

               Working...
               X