Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Aandeel NVIDIA (NVDA) – Kopen of verkopen
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Aandeel NVIDIA (NVDA) – Kopen of verkopen

  NVIDIA's GTC-evenement deze week is er niet in geslaagd een hoognodige katalysator te bieden voor de chipmaker, die op een dieptepunt van 18 maanden staat. Hier lanceerde het bedrijf zijn nieuwe architectuur met de codenaam Lovelace die ten grondslag ligt aan zijn nieuwe RTX 40-serie grafische kaarten, die kunstmatige intelligentie zullen helpen verbeteren en het grafische aanbod in videogames. De topversies zullen 1.599 dollar kosten, terwijl de onderkant 1.199 dollar kost.

  Nvidia
  CEO Jensen Huang gebruikte zijn keynote speech om te proberen de angst voor China te verminderen na het recente verbod op de export van zijn meest geavanceerde chips naar het land. Volgens hem is er nog steeds een grote markt voor de datacenterchips van het bedrijf in China, ondanks de onlangs opgelegde beperkingen. Huang zei dat de beperkingen specifieke drempels hebben voor de prestaties en rekenkracht van de betrokken chips en dat dit een 'grote ruimte voor ons' in het land laat. 'De overgrote meerderheid van onze klanten wordt niet getroffen door de specificatie', zei hij. NVIDIA waarschuwde dat in het lopende kwartaal tot 400 miljoen dollar aan omzet in China in gevaar kon komen toen het voor het eerst van het exportverbod hoorde.

  STOP met het betalen van commissies wanneer u Amerikaanse aandelen koopt! Kies voor broker www.freestoxx.com  "Ik geloof in analyse en niet in voorspelling"

  - Nicolas Darvas -​
  Last edited by SignalRadar; 28-09-2022, 15:10.

 • #2
  Het nieuws over de zwakkere vraag naar consumentenelektronica weegt op de chip aandelen. AMD handelt op een tweejarig dieptepunt en NVIDIA staat op een 18-maands dieptepunt. Volgens de Wall Street Journal lanceert rivaal Intel (Nasdaq ticker INTC), die op een dieptepunt van 7 jaar noteert, volgende maand een nieuwe grafische kaart voor videogames om een deel van de markt te veroveren die momenteel wordt gedomineerd door AMD en NVIDIA.

  Gooit intel roet in het eten?Intel CEO Pat Gelsinger zei dat Intel zich zou richten op het onderbieden van rivalen, met prijzen vanaf slechts 329 dollar. De nieuwste grafische kaart van NVIDIA, die eerder deze maand werd gelanceerd, kost maar liefst 1.599 dollar en de goedkoopste chip die gebruik maakt van de nieuwe architectuur kost 899 dollar. 'Ze zijn superduur geworden, en we denken dat dat niet nodig is. We staan op het punt om dat op te lossen", aldus Gelsinger. Het komt echter wel op een moment dat de gamemarkt een vertraging oploopt na een explosieve groei tijdens de pandemie.

  Het aandeel Intel.

  STOP met het betalen van commissies wanneer je aandelen koopt! Kies voor www.freestoxx.com

  Comment


  • #3
   Halfgeleideraandelen blijven het moeilijk hebben. Het nieuws van Apple heeft de vrees aangewakkerd dat de vertraging van de vraag naar smartphones, spelconsoles en andere consumentenelektronica verder afneemt. Dat verhoogt de druk op groei- en technologieaandelen, die ook worstelen met slechtere vooruitzichten sinds de Federal Reserve vorige week de rente verhoogde.

   Geopolitieke risico's blijven ook bestaan na het recente verbod op de export van geavanceerde chips naar China. NVIDIA daalde deze week met 1,7% en bereikte het laagste niveau sinds de door de pandemie veroorzaakte dieptepunten van maart 2020.

   Comment


   • #4
    NVIDIA bereikte deze week het laagste niveau in 18 maanden, nu de halfgeleiderindustrie onder druk blijft staan. Het nieuws dat de sector het meest schokte, was de reeks nieuwe beperkingen die de VS invoerde om te voorkomen dat chips en belangrijke apparatuur hun weg vinden naar China. De escalatie van de spanningen tussen de VS en China heeft nog meer ellende toegevoegd aan een industrie die al lijdt onder een vertraging van de vraag en te grote voorraden.

    Rivaal AMD zei eind vorige week dat de omzet in het derde kwartaal meer dan 1 miljard dollar lager uitviel dan verwacht omdat de oplopende voorraden de vraag naar pc's blijven verzwakken, slechts enkele weken nadat NVIDIA om dezelfde reden haar omzetverwachtingen voor 2022 had verlaagd.

    STOP met het betalen van commissies wanneer u Amerikaanse aandelen koopt! Kies voor broker www.freestoxx.com

    Comment


    • #5
     NVIDIA (ticker NVDA) is deze week het populairste halfgeleideraandeel geweest. Beleggers zetten zich schrap voor wat een moeilijke reeks resultaten zou kunnen zijn wanneer het bedrijf later deze maand op 16 november zijn winstcijfers bekendmaakt.

     Aandeel koers en grafiek NVIDIA.

     NVIDIA was een van de eersten die de waarschuwingsvlag hees toen het een paar maanden geleden zijn omzetverwachtingen voor het kwartaal met meer dan $1 miljard verlaagde door de zwakkere vraag naar gameconsoles.

     Sindsdien hebben een aantal andere chipmakers de verwachtingen niet gehaald en zwakke vooruitzichten bekendgemaakt. De resultaten van AMD (ticker AMD) bleven achter bij de verwachtingen, ondanks de drastische verlaging van de verwachtingen dankzij de zwakke vraag naar PC's, wat erop wijst dat het tot ver in 2023 moeilijk kan blijven. Ook Qualcomm (ticker QCOM), een van de grootste producenten van smartphone processors, stelde teleur met zijn vooruitzichten dankzij de zwakkere vraag en een overaanbod.

     Knip in je kosten! Koop je aandelen gratis op de beurs met www.freestoxx.com probeer de GRATIS demo
     "How many millionaires do you know who have become wealthy by investing in savings accounts? I rest my case."

     - Robert G. Allen
     Last edited by SignalRadar; 04-11-2022, 17:17.

     Comment


     • #6
      Het aandeel Nvidia heeft zich gisteren bijna volledig hersteld van de terugval van vrijdag. Kan het zijn rally voortzetten?

      evolutie aandeel nvidia

      Het aandeel Nvidia vormde een V-formatie als bodemformatie na de low op 108,13$ op 13 oktober en sprong vervolgens naar het log. 38,2% retracement van de neerwaartse beweging sinds de all-time high op 346,44$. Dit retracement ligt op 168,71$.

      Na het eerste contact met het retracement evolueerde het aandeel in een opwaartse wig. Vrijdag leek het aandeel te stuiteren van de bovenste rand van deze wig. Het vormde een bearish dagelijkse kaars. Maar dit is gisteren weer gekocht. Het aandeel sloot minimaal boven de bovenste rand van de wig. Vandaag staat hij op 174,62$. Een nieuwe rallyhoogte kwam er gisteren echter niet.​

      Versnelling van rally?

      De stijging van gisteren wijst op een versnelling van de rally op korte termijn. Als het aandeel boven het hoogste punt van vrijdag, 175,83$, zou de weg vrij zijn voor een snelle rally naar 192,74-193,55$.

      Zelfs een daling onder de low van gisteren van 167,97$ zou een eerste tegenslag zijn voor de bulls. Dalingen richting 160,50$ zouden dan op korte termijn mogelijk zijn. Bovendien zouden verdere dalingen naar 151,50$ en zelfs 142,11$ te verwachten zijn.

      Conclusie: het aandeel Nvidia heeft een goede kans om binnen de opwaartse beweging een kortetermijnsprint te maken.​

      NVIDIA, daggrafiek

      evolutie aandeel nvidia
      STOP met het betalen van commissies wanneer u Amerikaanse aandelen koopt! Kies voor broker www.freestoxx.com      "Ik geloof in analyse en niet in voorspelling"

      - Nicolas Darvas -​
      Last edited by SignalRadar; 13-12-2022, 10:10.

      Comment


      • #7
       Alles wat je moet weten over Nvidia (Nasdaq ticker NVDA) kun je lezen op de nieuwe pagina van Freestoxx. Nvidia heeft de hoogste beurswaarde van alle microchip ontwikkelaars. Het ontwikkelt halfgeleiders en toch... produceert het bedrijf niets. Sommige brokers hebben Nvidia verkozen tot hun top pick voor 2023.

       Deze wetenswaardigheden en nog meer informatie kun je vinden op de Alles wat je moet weten over Nvidia pagina van Freestoxx.

       Nvidia informatie.       Last edited by SignalRadar; 20-12-2022, 18:13.

       Comment


       • #8
        Goed nieuws voor het aandeel Nvidia (Nasdaq ticker NVDA). De analisten lijken unaniem dat de markt voor microchips in de loop van dit kwartaal terug de wind in de zeilen krijgt. Microchip aandelen zijn aan het uibodemen en worden terug interessant. Enkele voorbeelden:

        Piper Sandler stelt dat het ergste achter de rug is voor de grote bedrijven in de chipsector. Volgens deze zakenbank gaat de vraag naar consumentenelectronica tegen het einde van dit kwartaal weer stijgen.

        De collega's bij Bank of America menen dat de gaming markt zich tegen eind januari normaliseert. Dit is goed voor de koers van Nvidia dat zeer sterk is in het gaming domein.

        Daiwa Capital Markets, tenslotte, meent dat microchip aandelen na eind maart terug stijgen.

        Koop je Amerikaanse aandelen 100% gratis met Freestoxx.

        Comment


        • #9
         NVIDIA aandelen zijn aan het dalen nadat de chipmaker eerder deze week zijn hoogste niveau in meer dan een maand bereikte.

         evolutie aandeel NVIDIA

         Bernstein zei gisteren dat het bullish is op halfgeleideraandelen die hun winstverwachtingen het afgelopen jaar hebben verlaagd, maar zegt dat sommige gediversifieerde spelers kleinere herzieningen hebben doorgevoerd en meer risico kunnen lopen. Het zei dat NVIDIA, Qualcomm, AMD en Broadcom in een betere positie verkeren en geeft hen een Outperform rating.

         NVIDIA, daggrafiek

         evolutie aandeel NVIDIA
         Koop je Amerikaanse aandelen 100% gratis met Freestoxx.​

         Attached Files
         Last edited by SignalRadar; 19-01-2023, 13:28.

         Comment


         • #10
          Het NVIDIA aandeel blijft onder druk nadat het vorige week een hoogtepunt in 10 maanden bereikte. De vooruitzichten op korte termijn voor chipmakers blijven uitdagend en de markten verwachten algemeen dat een moeilijke eerste helft zal worden. Het tweede kwartaal daarentegen zou beter moeten zijn, hoewel recente resultaten van concurrenten gemengde reacties hebben opgeroepen. Intel schokte de markt met zijn update, terwijl AMD dit seizoen beter presteerde dan zijn concurrenten na het bekendmaken van rooskleurigere vooruitzichten dan analisten hadden verwacht. NVIDIA volgt later deze maand met resultaten.

          Koop je Amerikaanse aandelen 100% gratis met Freestoxx.​          Last edited by SignalRadar; 06-02-2023, 14:53.

          Comment


          • #11
           ​De koers van NVIDIA staat hoger, nadat Citigroup vanmorgen zijn koersdoel verhoogde van 245$ naar 305$. Dat volgt op de upgrade van de chipmaker van Equal Weight naar Overweight door Morgan Stanley gisteren. De broker zei dat de "ontwikkeling van generatie-AI te veel een megatrend is om afgeleid te worden door tactische zorgen" en zijn koersdoel verhoogde van 255$ naar 304$. Meerdere brokers hebben benadrukt dat NVIDIA een enorme begunstigde kan zijn van AI, omdat haar hardware de rekenkracht levert die nodig is voor de energievretende technologie.

           STOP met het betalen van commissies wanneer u Amerikaanse aandelen koopt! Kies voor broker www.freestoxx.com

           "Ik geloof in analyse en niet in voorspelling"

           - Nicolas Darvas -​​

           Last edited by SignalRadar; 17-03-2023, 17:36.

           Comment


           • #12
            NVIDIA vierde zijn beste kwartaalprestatie in meer dan twee decennia na een stijging van 94% in de eerste drie maanden van 2023. De chipmaker begon het nieuwe kwartaal echter met een daling van 0,6%. Het heeft zijn waarde sinds het begin van het jaar met ongeveer 330$ miljard zien stijgen. Met AI als de grootste nieuwe katalysator.

            evolutie aandeel nvidia

            De rally betekent dat NVIDIA wordt verhandeld tegen een enorme premie ten opzichte van haar rivalen. Volgens Bloomberg is de gemengde koers-winstverhouding van NVIDIA 59,2x tegenover een gemiddelde van slechts 29,1x voor de bredere sector. Aan de andere kant van het spectrum staan Qualcomm en Microchip met ratio's van minder dan 14,0x.

            STOP met het betalen van commissies wanneer u Amerikaanse aandelen koopt! Kies voor broker www.freestoxx.com


            "Ik geloof in analyse en niet in voorspelling"

            - Nicolas Darvas -​


            ​​
            Last edited by SignalRadar; 04-04-2023, 09:22.

            Comment


            • #13
             ​De Amerikaanse chipmaker NVIDIA won vrijdag terrein nadat de Financial Times meldde dat Elon Musk duizenden grafische verwerkingseenheden (GPU's) heeft bemachtigd om zijn plannen voor de lancering van een AI startup, die moet concurreren met het door Microsoft gesteunde ChatGPT, kracht bij te zetten.

             evolutie aandeel nvidia

             Toch hebben NVIDIA aandelen het moeilijker gehad om hogerop te komen sinds ze begin april piekten op een hoogtepunt van 13 maanden, na een indrukwekkende rally in 2023, waarbij het aandeel 87% steeg year-to-date, waardoor de waardering opgeblazen werd. NVIDIA wordt momenteel verhandeld tegen een blended-forward koers-winstverhouding van 56,2x, volgens gegevens van Bloomberg, meer dan het dubbele van het sectorgemiddelde van 27,5x.

             STOP met het betalen van commissies wanneer u Amerikaanse aandelen koopt! Kies voor broker www.freestoxx.com


             "Ik geloof in analyse en niet in voorspelling"

             - Nicolas Darvas -​


             Last edited by SignalRadar; 17-04-2023, 14:54.

             Comment


             • #14
              Ondanks het feit dat NVIDIA (ticker NVDA) reeds 196% steeg dit jaar, trekt Goldman Sachs zijn koersdoel naar boven. De zakenbank houdt een koersdoel van 495 $ voor mogelijk. Volgens Goldman Sachs kan NVIDIA nog meer voordeel uit de AI revolutie halen.

              STOP met het betalen van commissies wanneer u Amerikaanse aandelen koopt! Kies voor broker www.freestoxx.com              "Ik geloof in analyse en niet in voorspelling"

              - Nicolas Darvas -​


              Comment


              • #15
               Volgens de bekende zakenbank Morgan Stanley is NVIDIA aan de huidige koers (14% onder de hoogste koers in juli) koopwaardig. Morgan Stanley heeft een verwachting van 500 $ voor de koers. Op 28 augustus komen de resultaten. De verwachtingen zijn hoog. Een omzet van 11 miljard dollar in het kwartaal (65% meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar) en een verviervoudiging van de winst. Doe het maar eens na.

               STOP met het betalen van commissies wanneer u Amerikaanse aandelen koopt! Kies voor broker www.freestoxx.com               "Ik geloof in analyse en niet in voorspelling"

               - Nicolas Darvas​

               Comment

               Working...
               X