Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Basismetalen - Koper: bodem gevonden!
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Basismetalen - Koper: bodem gevonden!

  De koperprijs werkt aan een uitbodeming. Wereldwijde economische zorgen drukten de prijs van het roodachtige industriële metaal sterk tijdens de eerste helft van het jaar. Van 10.700 USD per ton begin maart daalde het met 35% tot 7.000 USD per ton. Ondertussen handelt koper weer ongeveer 12% boven zijn laagste punt van het jaar - de uitbodeming krijgt langzaam vorm.Koper

  Koper krijgt een fundamentele rugwind van de laatste productiegegevens uit China. Volgens informatie van het onderzoeksbureau Shanghai Metals Market is de koperproductie in de volksrepubliek China in augustus ten opzichte van de voorgaande maand met 2% gestegen tot 856.500 ton. Het was echter lager dan verwacht. Productiebeperkingen als gevolg van de hittegolf in China werden als reden opgegeven.

  Anderzijds verlichtte nieuws uit Chili de situatie op de kopermarkt. Hier werd een staking in de grootste kopermijn ter wereld - Escondia - deze week afgewend. De vakbond heeft gesprekken beloofd met de Chileense autoriteiten als bemiddelaars. Een definitief akkoord met de directie is nog hangende. Het risico van een staking is dus nog niet helemaal van tafel.

  Vanuit technisch oogpunt is de markering rond 8.000 US dollar per ton zeer belangrijk. De koperprijs is de afgelopen weken op dit niveau opnieuw gedaald. Als het erin slaagt boven dit niveau te breken, ligt de volgende horde bij 9.000 US dollar per ton.

  Conclusie:


  De uitbodeming van koper krijgt vorm en zal worden voltooid met een stijging tot boven de 8.000 USD per ton.

  "Word niet weggeduwd door de angsten in je hoofd. Laat je leiden door de dromen in je hart."

  - Roy T. Bennett -​​
  Last edited by SignalRadar; 19-09-2022, 16:54.
Working...
X