Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Aandeel van de Barbiefabrikant stort in
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Aandeel van de Barbiefabrikant stort in

  Iedereen kent de producten van het Amerikaanse bedrijf Mattel, hetzij uit hun eigen jeugd of uiterlijk met hun eigen kinderen: Barbie, Hot Wheels en Fisher-Price zijn waarschijnlijk de bekendste merken. Het aandeel daarentegen is minder aantrekkelijk voor beleggers.

  evolutie aandeel mattel

  Tot mei was het aandeel een outperformer op de markt, en de opwaartse trend sinds 2020 bracht het aandeel naar zijn hoogste koers sinds begin 2017. Toen begon de correctie, die leidde tot een volatiele zijwaartse beweging. Gedurende enkele maanden schommelde de koers van het aandeel zijwaarts, maar vorige week brak hij door naar onder. Zowel de opwaartse trendlijn sinds oktober 2021 als de onderkant van de zijwaartse range rond 21$ werden doorbroken. Dit zou een technisch verkoopsignaal kunnen geven.

  Aanval met consequenties

  Zolang het aandeel nu onder 21-22$ handelt, zijn de beren in het voordeel. Met het nieuwe verkoopsignaal zou een neerwaartse beweging naar 19,20-19,42$ en mogelijk 18$ kunnen worden ingezet.

  Als de neerwaartse uitbraak daarentegen snel wordt omgekeerd, moeten we de situatie opnieuw beoordelen. Bij een aanhoudende stijging boven 22,70$ zou de bovenkant van de zijwaartse range op 24,31$ opnieuw het doelwit kunnen zijn. Daarboven lonkt de piek van het jaar op 26,99$.

  Conclusie: met de recente koersontwikkeling is het aandeel nu gevoelig voor verdere dalingen. Een snelle tegenaanval van de stieren zou nodig zijn om een neerwaarts scenario af te wenden.​

  Mattel, daggrafiek (bron: godmode trader)

  evolutie aandeel mattel
  GRATIS demo met CFD-Forex en Futures

  "Het maakt niet uit hoe langzaam je gaat, zolang je maar niet stopt"

  - Confusius -


  Last edited by SignalRadar; 19-09-2022, 15:33.
Working...
X