Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Ormat - Geothermisch aandeel heeft tweede adem gevonden
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Ormat - Geothermisch aandeel heeft tweede adem gevonden

  Sinds eind juni zit het aandeel Ormat Technologies in een steile opwaartse trend. Na een drie weken durende consolidatie op een hoog niveau, laten de kopers zich deze week weer zien.

  evolutie aandeel ormat

  Ormat Technologies is een fabrikant en exploitant van geothermische energiecentrales en onderdelen voor dergelijke centrales. Het aandeel vertoont sinds 2012 een opwaartse trend en beleefde eind 2020 en begin 2021 een enorm hoogtepunt. De steile rally werd vervolgens echter weer van de hand gedaan. Een lange fase van twijfel volgde, en het aandeel bewoog vele maanden zijwaarts zonder trend. Na een kleine uitbodeming begin 2022, namen de kopers het weer over en constructieve koerspatronen (bullish flag) bereidden uiteindelijk de huidige rally voor.

  Goede richtlijnen voor de stieren

  Na de consolidatie op een hoog niveau zou een uitbraak naar nieuwe highs voor het jaar binnenkort kunnen plaatsvinden. Op 103-105$ ligt er dan een weerstand ,die indien duurzaam overwonnen, ruimte zou scheppen tot aan de all-time high op 128,87$. Op lange termijn zijn verdere stijgingen tot 150-155$ en 220$ denkbaar.

  Tegenvallers in de groot orde van 86-90$ zouden onschadelijk zijn. Het aandeel mag echter niet veel lager zakken dan 80$, want dat zou het bullish scenario ongeldig maken.

  Conclusie: energieaandelen zijn een van de grote trendthema's dit jaar. De grafiekpatronen zijn constructief, en met het bestaande opwaartse momentum zouden verdere opwaartse golven kunnen volgen.​

  Ormat Technologies, weekgrafiek (bron: godmode trader)

  evolutie aandeel ormat

  Test een gratis demo account van WH Selfinvest.


  “Don’t be pushed around by the fears in your mind. Be led by the dreams in your heart.”

  ― Roy T. Bennett​
  Last edited by SignalRadar; 08-09-2022, 13:16.
Working...
X